Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
chtěla bych se zeptat, jaký dáreček (drobnost, tak do 100,–) dát ročnímu chlapečkovi? Jedeme ke známým na návštěvu krátce po jeho 1. narozeninách, hrkačky jsou pro mimina, s plyšákem si nevyhraje… Poradíte? Díky moc.
Alenka
Nevím odkud jsi. V Ikea prodávají kelímky za 50,– Je jich v sobě několik, jsou různě barevné,jsou v nich různé dírky. Malá si je skládá do sebe a zas rozkládá. Někdy si je bere do vany, protože z nich teče voda. Nebo pod ně něco schováváme a pak jí s otočenými kelímky točíme a ona to hledá.. (Učíme ji prostě skořápky
) Máme je už pár měsíců a ještě ji v tom roce neomrzely.
E.
Alenko, do 100Kc Ti neporadim, ale do 200Kc se daji koupit treba ve Sparu takove ty barevne krouzky co se davaji jeden na druhy.
Maly jsme to k 1. narozeninam koupili a moc se ji to libi ![]()
Simona
Nebo jsme za 144,– koupili stolek s kolíky a kladívkem a malá je zkouší zatloukat. Moc jí to nejde, tak mi to dává, abych co nich mlátila já, ona ráda pozoruje, jak zmizí. Pak stolek otočí a buší se zas na druhou stranu.
Hezké dřevěná hračka.
E.
Jé, Efino, ten popis stolku se mi dost líbí, i ta cena, kde jste ho, prosím Tě, koupili? Já mám chlapečka o něco staršího, a miluje mlátit kladívkem do čehokoli, takže tím bych ho zaručeně potěšila:-)
Díky!
Šárka
Ahoj, mě napadá takové to noční světýlko do zásuvky. Stojí určitě do stovky a jsou na něm různé obrázky. V noci to pak pěkně svítí.
Taky jsem koupila jedno značkové s medvídkem Pů (to ale stálo asi 175,–).
Ahoj,
kelímky jsou fakt super, u naší malé (11 měs.) jednoznačně vedou. Stály 90 Kč, je jich asi 8 (nemůžu je teď všechny najít
), a koupili jsme je v Intersparu, mají je myslím i v Globusu.
Pak mě napadá třeba nějakou dětskou knížečku - leporelo, anebo dvoje ubrousky na zadeček, ty jsou potřeba pořád.
Efino , ten stolek je zajímavý, ale nemůže ty kolíčky spolknout? ![]()
Silvie
Ahoj:)
Taky budu řešit dáreček, ale pro menší miminko … takže se těším, co tu holky vymyslí:)
Jinak já bych možná koupila nějaké bodýčko nebo tak něco … Sice to to mimčo moc neocení
… no však ty si poradíš:)
Baghira a Eliška 15 m.
ahoj, ten stoleček se zatloukacíma kolíčkama jsem viděla už ve spoustě rodin, všichni říkají, že tu hračku děti milují, nehrají si s ní jen prckové, ale i ti větší. Můžeš prosím prozradit kdes ji sehnala? Mně se to už delší dobu nedaří. Díky za tip na eva.sl@seznam.cz
Moc vám všem děkuju za nápady, dobrej nápad s tím leporelem nebo něco zvukovýho…Ikeu máme hodně z ruky (100 km) ![]()
Alenka
Ahoj,
mňa by zaujímalo aká hračka je vhodná pre 3 ročné dievčatko. Známa nás pozvala na narodeniny svojej dcéry, ktorá oslávi 3 roky. Idem sa pretrhnúť aby som niečo vymyslela, nemám ani potuchy, aké hračky doma má, alebo s čím sa zahrá. Poradíte??? Ďakujem
Nase holky 13m si taky rady zachrasti, ale rocnimu prckovi bych jako darek chrastitko nedala
Urcite jich nasbiralo za tu dobu dost a dost, takze je cas se posunout dal.
3 lete slecne by se mohlo libit nejake pekne detske nadobicko nebo „potraviny“ - napodobeniny kukurice, brambory, mliko, mouka a tak. Pripadne nejake „smuky“ koralky na krk, naramek…hrebinek, pekny jeleni luj, bublinkova pena do koupele…zalezi na tom, jestli ma holcickovske sklony nebo si vic vyhraje s autickama.
Univerzalni darkem by mohla byt takova te lepsi modelina, prodavaji k tomu i strojek a lezou z toho ruzne tvary, vykrajuje se a tak. Ale to uz budou drazsi darky. Myslim, ze u 3 lete princezny se uz muzes pekne odvazat, nejhorsi je podle me to obdobi do 3 let, protoze na vetsine hracek je znacka do 3 let nevhodne
Ale radsi bych se zkusila poradit s maminkou, urcite bude i rada, ze jeji dcera dostane darecek k oboustranne radosti, ja jsem tedy radsi, kdyz se pribuzni ptaji co a jak ![]()
pekne si uzijte oslavy.
Monca a moncicaci
Ten zatloukací stoleček si pamatuju ještě ze svého dětství jako bezvadnou hračku, před cca 6-ti lety jsem ho koupila neteři v ikea. Neteř (tehdy čtyřletá) zřejmě nebude z nejšikovnějších, protože i přes stálý dozor se praštila kladívkem do ruky a bylo po zatloukání:-))),ale uznávám, že dospěláky to bavilo:-)
Ahojky,
ten zatloukací stoleček neboli „Zatloukačka“ je moc šikovný dárek. Dávejte si, ale pozor na kvalitu. My jsme ji pořídili v Hypernově a i manžel má co dělat, aby ty kolíčky zatloukl. Musí na to vynaložit opravdu dost hrubou sílu. Je lepší hned v obchodě vyzkoušet, jestli jdou kolíčky prostrčit.
Dobrý dárek pro roční dítě, alespoň naše určitě, je knížka „Skotačení“. Vyšla asi ve čtyřech provedeních. Je to jako leporelo a určité části jsou pohyblivé. Názvy těch knížek jsou Skotačení v parku, Skotačení na pláži a pod. Další, co mě napadlo, je nějaká hračka do vany (kačenky, lodičky, rybičky atd). Roční dítě už si při koupání vyhraje. Janny