Nespavé 5týdenní miminko

4705
20.7.05 07:18

Nespavé 5 týdenní miminko

Chtěla bych se maminek zeptat, jestli je možné, aby 5 týdenní miminko za celý den naspalo třeba dvě hodiny a to ještě přerušovaně? Některý den náš šmudla spinká po každém jídle a jindy chce celý den pozornost.
A už po dvě noci se po druhém jídle kolem 3 hodiny ráno probouzí, heká, skuhrá, kňourá a vzdychá. Přitom sebou šije jak pytel blech.Manžel říká, že to jsou zvuky, jak když ho vraždíme :lol: a přitom bych řekla že chvílemi spí.
Máte někdo taky tak uhekané a upovídané miminko nebo to může být známkou nějaké odlišnosti - napadá mě hyperaktivita.
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.7.05 07:55

ahoooj..já mám 6týdenní mimi a spí mi zhruba takto:ráno po kojení ve tři nebo déle jak kdy usne,potom stává okolo osmé to vyžaduje pozornost do unavení cca 1-2hod pak chrupe cca do dvanácti,chvíle pozornosti zase usne a popř. ho budím když jdem ven tam spí úžasně a ani se nemusí vozit.No a pak večer po vykoupání nastane aspon poslední 3dny peklo…protivnej,řve,nejraději by furt jedl takže kojim třeba 3hodiny s malými pauzami no prostě hotovo.Takže to je zhruba náš režim dovede tedy být vzhůru cca 6-7hodin.

• Citovat
  • Upravit
65
20.7.05 08:55

ahoj holky, porad jste na tom jeste docela dobre:-) Muj maly spal pres den pouhou pul hodinku a kojila jsem jej co hodinu a pul a to i v noci. Nez si odrihnul, nez se ulozil, mel zase hlad. Byla to pro me vyborna skola! Doted je to strasne maly spac a to uz jsou mu dva roky. Preji Vam hodne sil:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
20.7.05 10:28

Ahoj Niki,

můžu Tě potěšit - u nás to bylo nemlich to samé. Malý mi pil až do 3 měsíců každou hodinu /ale v noci naštěstí pauzíroval i 3h/ a spal vždycky tak 5 minut po kojení, pak už zase vyžadoval pozornost. Jenom venku v kočárku po obědě se prospal trošku déle, ale to jsem musela u něj být, protože každou chvíli „kontroloval“, jestli není náhodou sám. Byla jsem překvapená - před porodem mi kamarádka říkala, že šestinedělí je brnkačka, protože mimis prakticky trvale spí. Co se týká nočního „mluvení“ a vzdychání, to známe taky, manžel se kvůli tomu musel odstěhovat z ložnice /kojení, přebalování a svícení lampičkou mu přitom vůbec nevadilo/. Zpočátku malý i dost chrčel - měl asi užší hrtan, jak to někdy u novorozenců bývá. Všechno přešlo tak nějak ze dne na den asi ve 2,5 měsících. Teď si taky ještě někdy zavzdychá nebo se zakroutí, ale už akceptuje dudlík, který mu v takové chvíli pomůže.
Tak vydržte, bude lépe :D
 Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
20.7.05 10:38

Ještě jsem zapomněla dodat - myslím, že by to mohlo být nejspíše nadýmáním, k ránu to dost často bývá, já už vždycky okolo páté dávám SAB simplex, protože vidím, jak to na malého jde… Hlavně ho dávej dobře odříhnout a možná by nebylo od věci vyzkoušet ty kapky. Na nějaké známky hyperaktivity je myslím ještě brzy.
Pa
 Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
20.7.05 11:35

Ahoj,

já si myslím, jestli nezlobí prdíky - my si přes den poradíme, ale v noci se taky ještě občas kroutíme. Malej vypadá, že spí, ale kroutí se jak čert. Dávej na noc Sab simplex kapky, pořádně odříhávejte.

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.7.05 11:53

Jo, také jsme měli ze začátku 48 hodinový den. Prostě jeden den jedla a spala a druhý jedla a nespala. Už jsme se tomu všichni smáli, že má 24 h noc a 24 h den. Pak se to postupně upravilo :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
20.7.05 11:56

Jo a co se týká toho hekání. Asi to trápí nedoodkrkání. Ale jelikžo je unavené, tak víceméně spí a není s to si odkrknout. Museli jsme malou zvednout a držet pár minut, pak si odkrkla a dalo se jí lehnout. Od mala krkala několikrát, takže jsme nikdy nevěděli, jestli tam ještě něco není, i když krkla třeba 3×… Drželi jsme ji klidně i 20min, ale pak usnula klidně a nešila s sebou.

JInak hyperaktivita se dá skutečně diagnostikovat až kolem 4. roku dítěte, takže nemá smysl se tímto zabývat do té doby. Jen přežít čilost svých dětiček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
20.7.05 12:16

ahoj, u nás je to totéž, malý má 2 měsíce a musím říct, že ke zlomu a pozitivnímu posunu došlo po 6nedělí.Zpočátku během dne nespal skoro vůbec, já kojila snad non-stop. ted ve dne kojím co hodinu až dvě, ale ted mi někdy za den i 3× usne, často třeba i na 3 hodiny v kuse, což bylo dřív neslýchané. a nad ránem nás trápí větry…takže dávej kapky a doufej, u nás se to také pozvolna lepší…_:)k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.7.05 14:13

Milá NiKino,
přidávám se k ostatním, naše malá nepotřebovala spát už od tří týdnů.navíc je děsný uřvánek, na prdíky nezabírá nic, budí se v noci po dvou hodinách. už jsem taky uvažovala, co s tím, ale nezbývá, než počkat, jestli se to po třech měsících spraví.přeji hodně sil a trpělivosti.
a dík ostatním, kojím veeeeeeeeelmi často a pochybovala jsem, jestli je to dobře, protože mi spostu mamin tvrdí, že nemám dát dřív než za tři hodiny,což by u nás neprošlo.tady vidím, že je nás víc, co kojíme i po hodině.

pa sany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
20.7.05 15:59

AHoj Nikino, popísala si presne správanie mojej dcérky. I ja som si najskôr myslela, že sú to zastavené prdíky, potom to boli prerezávajúce zúbky, potom bolo leto - tak asi jej bolo teplo atď. Na pravú príčinu takéhoto spania som nikdy neprišla, ale všimla som si že oveľa kľudnejšie a dlhšie spala keď som ju mala pri sebe - ale to som sa zase nevyspala ja. Dnes má dcérka 18M a je to o niečo lepšie. Spí len raz za deň asi 1,5 h. ale to ju musím pred tým riadne unaviť. No a v noci sa ešte stále budíme min. 3 krát za noc :cry: Ešte stále ju kojím, myslím si že to nočné kojenie je jej akýsi zlozvyk - sedí v postieľke a vytrvalo vyjrikuje :„miko daj“Tak sama som zvedavá kedy to skončí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
23.7.05 13:26

Ahoj NiKino,
u nás to trvalo 3 měsíce.Malý ve dne nespal vůbec a v noci 4× po půl hodině :roll: Kojili jsme nonstop.Po třech měsících se mi podařilo mu vnutit cumel(z asi 20 dudlíků vybral jen gumovou kulatou „potvoru“).Pořád chtěl cuckat,i když neměl hlad.Tak byl pořád přepitý,poblinkaný,nevyspaný… :cry: Mě teklo mlíko málem až na kolena.Vydrž!Mnoho maminek dudlíky zatracuje,ale mě zachránil prsa(kojíme doteť-15m).Taky jsme začali všichni trošku víc spávat. :) Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.11.10 14:32

Ahoj,tak se připojuji,naše malá včera od půl 11 do 23hodin čumákovala,ani nijak moc nebrečela,ale asi jí něco trápilo,vždycky jakoby zabrala,ale hned zase procitla.Připadala jsem si jak pan kýval,pořád jsem houpala a houpala,páč malá je naučená na nošení a ležet sama v košíku to neeeeeeeeeeeeeee :mrgreen: v sedm večer už jsem se nemohla hnout,dotoho starší dcerenka pořád něco potřebovala,takže super den :mrgreen: Dneska chudinka asi naspává,tak jí nechávám :hug:,doufám že bude v noci chrupkat :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure