Od kdy dáváte dítkům tvaroh, je to možné od 6 měsíců?

27
19.7.05 13:08

Tvaroh

Ahoj všem,

ráda bych se zeptala od kdy dáváte dítkům tvaroh. Bohužel po jogurtu zvracíme a máme průjem, tak bych ráda jogurt nahradila odtučněným tvarohem, je to možné od 6 měsíců? Mluvím třeba o 2 lžičkách denně s ovocem.

Díky za rady

VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
19.7.05 13:12

Ahoj,
tvaroh se do roka nedoporučuje kvůli zvýšenému množství bílkovin, nebo tak nějak. Myslím, že je možné žervé, ale to až tak od 8 měsíců. Nejlepší je asi zeptat se doktorky. Třeba Ti řekne, že malé množství tvarohu s ovocem neublíží. V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
19.7.05 13:51

Přesně tak, tvaroh má mnoho bílkovin, což zatěžuje ledviny, takže by se měl dávat nejdříve až po roce věku. Navíc nízkotučné, či odtučněné výrobky nejsou pro děti vůbec vhodné :(
I na jogurt je v 6 měsících docela brzo, možná proto má mrňous průjem - ještě to jeho trávicí ústrojí nezvládá :!
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
19.7.05 14:16

Přesně jak píšou už holky, tvaroh do roku věku zatěžuje zrající ledviny vysokým obsahem bílkovin a jogurt je vhodný podávat taky až od 8 měsíců, v 6 měs. stačí mlíčko. S tím průjmem, pokud by i tak trval (po 8.měsíci), asi bych zkusila vyměnit značku, nejvhodnější jsou Selský jogurt bílý Hollandia, Activia bílá a BIO Olma bílý.
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.7.05 14:53

Díky za informace. S tím jogurtem tomu teda nerozumím, protože v různých knihách a jídelníčcích píšou, že se může začít dávat v 6 měsících. No, každopádně ho vy:,–(im a vymyslim něco jinýho :-)

Díky

VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
19.7.05 15:39

VaKo,to že ti zvrací a má průjem po jogurtech může být projev alergie na kravské mléko…my máme to samé,reaguje i na HA UM,musí být na speciálním.Poraď se s dr.,mmch. tvaroh by byl ještě horší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.7.05 16:11

No, možná to ta alergie bude, já mlíko nepiju od asi 2 let, naposledy jsem pila sunar a konec. Máma mi taky říkala, že jsem po jogurtech zvracela a dlouho, vlastně až do dospělosti, jsem je nejedla. Moje máma je na tom s mlíkem stejně, taky ho nemůže, takže to asi podědila. Hlavně teď nechápu, že mě to nenapadlo dřív :-( Díky a zkusím se poradit s tou doktorkou. VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
19.7.05 17:21

Ahoj Kaco, tvaroh bych davala bez ohledu na alergii rozhodne az po 1. roce, jak uz tady bylo napsano :D ale je fakt, ze co se tyce jidla pro mimi, nazory se docela lisi :!

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
19.7.05 17:59

V žervé bílkoviny nejsou? nebo ne tolik? Vždyť žervé je z tvarohu, smetany… Nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
19.7.05 20:06

Michi, zerve je samozrejme taky tvaroh a tudiz tam take bilkoviny jsou. Rozdil proc se zerve muze a proc tvaroh ne, spociva v tom, ze zerve si namazes jenom trosku na chleba, zatimco tvarohu snis celej kelimek :))))))) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
19.7.05 20:09

Z toho mi ale vyplývá, že když si tvarohu mimčo vezme taky jen kousek, nic se mu nestane.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
19.7.05 21:57

Tvaroh se nejdříve může podávat od 8 měsíců a to jen tak jednou za měsíc v malých dávkách. Jinak až od roka. Nedoporučovala bych ho dávat dřív. Šesti měsíční dítko na to nemá připravený organismus, hlavně ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
19.7.05 22:51

Já jsem zase četla, že lidský organismus nedokáže tvaroh vůbec zpracovat a to ani v dospělosti :!
Já dávám malé Selský nebo Activii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
20.7.05 09:29

Jinak žervé není tvaroh,kupodivu je to krémový sýr…a ten by stejně jako jogurty vadit neměl.....tvaroh je vlastně jenom vysrážená mléčná bílkovina,bez jakékoli jiné úpravy (kysání,kvašení…) a to by mohlo opravdu zatížit trávení a vůbec organismus.Totéž pacholíci ,smétánky…vlastně šlehaný a ještě oslazený tvaroh :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
20.7.05 13:52

a nevíte někdo, jak se žervé vyrábí? Já si dávám Olešnickvý tvaroh na chleba - tenké plátky, místo sýra. No a sem tam jsem prckovi kousek dala. řekla bych, že asi tak naráz 4 kousíčky, celkem asi tak 5× nebo 6×, takže mu to určitě nic neudělalo. Navíc už určitě 8 měsíců měl. On nejí jogurt, protože nechce jíst ze lžičky. Musím teda vymýšlet něco, co je na kousky (polívky , kaše taky nee)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí