Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj emimiňačky !!!
Uvažuji pro našeho drobečka o klokance, aby s náma mohl na výlety nebo na houby
.
Nějak se v nabídce ale nevyznám. Vyztužená záda, nevyztužená, předpokládám, že nejlepší klokanka je ta, kde můžete dítě nainstalovat jak obličejem k vám, tak i ven.
Jaké máte zkušenosti, která vám připadá ta nej?
A od jakého věku můžu dítko do klokanky šoupnout?
Díky za rady
NiKina
Niki,
já myslím, že nejlepší klokanka je šátek. ![]()
Krásně se složí, existuje hodně úvazů, pro mimi je to zdravý a pro nosiče pohodlný… ![]()
Peta
.....žádná.....:)). To už je pak lepší krosna, ale taky bych do ní dala až sedící dítě. Je ale do víc kil, tak se vyplatí spíš než ta klokana. A nebo ten šátek, s ním ale zkušenosti nemám žádný, pouze věřím holkám, že je to to nejlepší, co můžeš použít.
My máme šátek, klokanku i krosnu, ale u mě vede šátek. V klokance je pro mě mrňous už moc těžký (má něco pod deset kilo). Navíc v žádné klokance bys neměla nosit prcka zády k sobě, jen čelem (dozvěděla jsem se v kurzu vázání šátků). Krosnu máme bohužel jen takovou obyč, hodně jednoduchou a někdy mám strach, že z ní mimi vyleze. Taky má možnost tahat mě za vlasy, což nenávidím, takže v krosně nosí převážně manžel. A když vím, že mimi bude spát, tak je nejlepší šátek. V krosně by spal asi dost nepohodlně. Takže když jdem někam na výšlap na delší dobu, tak bereme šátek a krosnu a střídáme se. Klokanku už moc nevyužíváme. Jinak značku máme BabyBjörn. Když byl prcek menší, tak to nebylo špatné, ale jak říkám, teď už to pro moje záda není a navíc je mu skoro malá, i když je teoreticky do 90 cm a my máme jen zhruba 80.
Ulrika
Ahoj,
já jsem měla klokanku Chicco Go Plus a nosila jsem tam Matýska cca od 4. do 6. měsíce. Dřív jsem nechtěla a později už jsem ho zase neunesla. Klokanka je sice do 9 kil, ale moje záda asi ne. Teď už máme krosničku, ale z 99% používáme golfky. Jinak v klokance se Máťovi moc líbilo, bylo to něco jiného a viděl z takového úhlu dřív, než seděl. Měla jsem ho v ní max. půl hodinky, když jsem potřebovala něco nakoupit a s kočárem se šlo blbě. Byli jsme spokojení. Z doslechu vím, že dobré jsou klokanky od Quinny. Mají typ pro menší děti a pak pro větší na bok. V.
Ahoj Niki,
můžu Ti napsat svoji zkušenost s klokankou: asi v polovině těhotenství jsem s velkou slávou zakoupila klokanku od Chicca, která se mi zdála docela kvalitní. Teprve později jsem se dočetla, že do klokanky se mohou dávat až děti, které SAMY bezpečně sedí bez opory, jinak je neúměrně zatěžována páteř. To znamená až někdy po 6.-7.měsíci. Vzhledem k tomu, že tahle klokanka je určena pro děti do 8 měsíců, možná nám teda zůstane navždy
ležet ve skříni.. ![]()
Příště už bych si asi raději koupila šátek nebo babyvak, ty jsou bez problémů a čtu tu o nich samou chválu ![]()
Viťka
Ahoj, my máme klokanku od Chicca a jsme s ní max. spokojení. Berušku do ní dáváme od 2.měsíce - čelem k nám, od 3,5 měsíce tak, aby se mohla dívat kolem sebe. Malá je z ní nadšená. Petra
ahoj niki,
mohu vřele doporučit klokanku Babybjorn Activ [www.babybjorn.com]. je sice drazsi, ale urcite nejlepsi co se da koupit. u nas se da koupit pouze v Mothercare. Levneji to vyjde, kdyz si zajedes do prvniho obchudku v Rakousku nebo v Německu.
ivana a anicka 9m
Ahojky, už jsem to psala do vedleší diskuse, ale po tom, co mi řekli dr ke kterém chodím na napravování páteře, už nikdy klokanku pro dítě co samo nesedí.Pro nás, co nemáme rády čátky tu jsou ty babyvaky, co se nemusí uvazovat. ![]()
DO KLOKANKY NESMÍ DÍTĚ,KTERÉ NESEDÍ. Můžete mu zničit páteř!!! A nepomůže bohužel ani to,že je klokanka značková/chicco,…/. Pro malé miminka je ideální babyvak a šátek,později krosna.
Jitka /dětská sestra,vím o čem mluvím/