Spaní v 6 měsících

27
19.7.05 12:52

Spaní v 6 měsících

Ahoj,

zkouším nastavit spací režim 6 měsíční holčičce a nějak se mi to nedaří. Ráda bych se zeptala, jak to máte (jste to měli) se spaním stejně starých dítek. Já ji ukládám dopoledne po svačině, pak po obědě a když vidím, že je unavená, tak ještě odpoledne. Ale časy, které jí pár dní vyhovují, tak za chvíli úplně rozboří a chce zase spát jindy. Máte už v 6 měsících pravidelný režim nebo to necháváte podle situace a únavy?

Díky za zkušenosti

VaKa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
19.7.05 13:01

naše malá si vytvoří režim vždy na pár dní a pak ho mění. nehrotím to, jen se snažíme o přibližné večerní usínání a sedí nám jen dopolrední usínání, ale jinak podle situace a potřeby malé
GaB, 9,5měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
19.7.05 13:15

Ahoj,

my jsme měli režim tak do 4 měsíce a teď jsme tak trochu rozhození. Lukášek vydrží tak 2 až 2,5 hodinky vzhůru, pak si musí zdřímnout. Většinou mu stačí půl až 3/4 hodinky.

Problém je v tom, že někdy spí 1/2 hodiny a někdy dáchne i na hodinu a půl. Je mu vcelku jedno, jestli se kočárek houpe nebo jestli stojí na balkoně (jako třeba teď - spí tam už skoro 2 hodinky), jídlo taky nemá na délku spánku vliv. Nejdřív mě to trošku rozhodilo, protože jsem nevěděla, kdy se mi na procházce vzbudí, ale pak jsem si řekla, že Lukášek sám ví, jak moc je utahaný a tělo si asi řekne samo.

Jinak vstáváme mezi 6 a 7 hodinou, spát chodíme kolem 19 . Přes den si 3× zdřímneme a v noci se budíme většinou 2×.

Ahoj Dáša a Lukášek v sobotu 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
19.7.05 13:19

Ahoj, náš Matýsek si zrovna v těch 6 měsících svůj režim pěkně rozkopal. Jeden týden spal dopo 2h (přesně v 10 jsem ho uložila a chrupal!) a odpo 1,5 h, další týden už jen 1 + 1h. Pak si to zase posunul na 11 a odpoledne spal 2× 30min. No, teď je mu 8 měsíců a je to pořád stejné. Dopoledne spí 30min. až 2h. (takže docela velký rozdíl) a odpoledne buď 1× nebo 2× 30 min. Snažím se, aby měl každý den režim stejný, ale zařídí si ho sám. A vůbec nezáleží na tom, jak vstane. Vstává taky zajímavě, někdy po šesté, jindy až v osm :lol:
Tak si myslím, že je dobré je k nějakému režimu vést, ale nechat už na nich, jestli se mu přizpůsobí nebo ne. V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
19.7.05 13:48

Naše Lucinka začala pravidelně (2× denně) spát někdy těsně před koncem 8. měsíce. Do té doby usnula, kdy chtěla a jinak jsem jí nedonutila. A asi od 10ti měsíců spí jen 1× denně, zato 2,5 hodiny ještě teď ve 27 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
19.7.05 16:55

Ahoj,
náš Adík spí většinou 3× denně. Z toho dopolene asi přibližně za 2h po ranním probuzení, chvíli kolem poledne,odpoledne většinou mezi 1h-2h a tady je hodně rozdílná i doba spánku, no a večer usíná kolem8h. Takže celkem pravidelný režim, že? No, ale co se děje v noci… :roll:

Pa Iriss+ Adík včera 6m. + Erik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
19.7.05 21:54

Ahoj,
naše malá spala zhruba dvakrát denně, ale čas jsem nechávala čistě na ní. Akorát jsem si hlídala, aby mi nespala, třeba až v pět odpoledne, protože by mi pak nechtěla jít spát po koupání. Ne vždy se to povedlo, ale z 95% ano. Na nějaký stabilní režim má podle mě času dost. Naše Vendy se sama od sebe v roce přesunula na jedno spaní denně, po obědě a bylo to, teprve pak jsme v tom začali mít nějaký režim. Já osobně bych to nelámala přes koleno. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
21.7.05 21:16

Ahojky VaKo, neboj :) my jsme na tom úplně stejně. Nechci malého nutit, a tak mu nechávám režim, jak vyhovuje jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
21.7.05 21:28

Ahojky,

Niki si udělala režim usínání 2krát denně ve 4m.Spal a spí dopol 1-1,5hod a odpol.také tak.Hodiny se různě mění.Když jí bylo 10m začala se předělávat na jednodenní spánek,ale to byla schopná prospat celé odpol. a co pak večer?
Ještě je to pořád podle jak se jí chce.Jedn den 2 spánky,druhý jen jeden.Hodně se to odráží na ranním vstávání/čím dřív-nejdříve v 6hod naštěstí,musí spát 2krát/. Myslím,že mimi se obelstít nedá a bude si spinkat,když je unavené a ne protože už je např.1ohod.dopoledne.
Krásné spinkání a ahoj Naďa a Niki 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky