Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím o vaše případné zkušenosti s Klokankou od Haucku In a Out. Vybrala jsem si ji na netu, ale než koupím, chci se poptat, však to znáte. Popřípadě, pokud máte zkušenost s nějakou dobrou, tak sem s ní. Jenom prosím všechny fanynky šátků, aby mi nepsaly, že si ho mám pořídit místo klokanky. To už jsme tady totiž probíraly, když jsem řešila v čem budem nosit. Děkujem, všechno víme, ale rozhodli jsme se pro klokanku:)
Julie a Bertík od jarňulek
Ahojky, já vím, že to není k tématu. Nejsem zastánce šátků, moc se mi nelíbí. Klokanku mám doma, poměrně drahou, občas jsem v ní děcka nosila, ale přišlo mi, že jsou v ní tak divně zkroucení. včera jsem byla na objednání s páteří u chiropraktika(doufám, že to píšu správně). Měli před zavřením a tak na chodbě stálo asi 6 doktorů a nějaké sestřičky a tak jsme se dali do řeči a všichni do jednoho mi potvrdili, že nosítka pro děti, které samy pořádně nesedí,jsou hodně škodlivá a ničí páteř. No vysvětlovali mi to asi půl hodiny, nakonec jsem se ani neobjednala, ale věřím, že si to nevycucali z prstu, a tak jsem ti to jenom chtěla napsat. Jinak teď už v pohodě používám krosnu, ale děti už jsou starší. Doufám, že jsme tě nějak nenaštvala, jenom jsem ti to chtěla napsat, že tonení o tom co se líbí nám mamkám, ale o tom, co bude vyhovovat a neškodit miminku.
Ahoj vega a priváti ![]()
Nenaštvala:)
Ale myslím, že chvilkové nošení pětiměsíčnímu prckovi nemůže tolik uškodit. To je skoro to samé jako s tím chováním. Nás taky naši nechovali v klubíčku a teď se pořád prosazuje, že stojaté chování je špatné na páteř. Potřebuju to jen na chvilkové ponošení a ne na každodenní několikahodinové…
Přesto díky za info.
j.
Ahojky, tak jsem koukala a tohle je ccelkem dobrý kompromis.
http://www.detskydum.cz/detail.aspx?…
Díky vego,
jsi hodná, ale my už máme 6,5kg, takže by nás to neuneslo. Má to nosnost 6:( a navíc je to na jedno rameno. Asi s tím ještě počkám, třeba to bude lepší. Už dva dny zase bere na milost kočár, tak to možná ani nebude třeba:)
Mějte se hezky, Julie