Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
nevíte, zda 11měsíčnímu prckovi můžu zahustit jídlo solamylem nebo maizenou? Našla jsem to sice v receptech pro děti, ale přesto si nejsem jistá ![]()
Silvie
Do pokračovacích mlík dávají bramborový škrob, proto víc zasytí. Tak si myslím, že jestli v Solamylu je jen čistý škrob, tak by to mělo být OK.
Doma na vaření ale používáme kukuřičný škrob, je stravitelnější.
Malé zahuštuji jídla UM - na trochu vody dám víc UM a je to husté, tím baštu spojuji. Na jíšku apod. si ještě počká…
Pa, E.
Díky, kukuřičný škrob koupím. Dělám Anetce těstoviny s brokolicovou omáčkou (brokolice+UM+máslo - takže to zase tak řídké není). Ale pro přístě se bude škrob hodit ![]()
S.
Anette, ja zahustuju treba ryzovou, kukuricnou nebo pohankovou instantni detskou kasi, bez prichuti neslazenou pochopitelne
Preci jen si rikam je to urceno pro kojence tak tam urcite nic spatnyho nebude. Teda aspon doufam
Jana
Určitě můžeš, v mlíčku Beba A.R./H.A.1 je právě bramborový škrob.
Janatt, ty mas nejakou kukuricnou ci pohankovou INSTANTNI DETSKOU KASI??? Ja kupuju v obchudku zdrave vyzivy BIO kase, ale nikde jsem jeste nevidela, ze by bylo neco takoveho bez prichuti a navic oznacovane jako detske, resp. vhodne pro kojence.
Das mi prosim tip, kde to kupujes a jak se to jmenuje?
Diky predem
Hromix
Hromix, s ryzovou a kukuricnou kasi neni problem- Hamanek, Nestle a urcite i dalsi. Pohankovou mam instantni bio, ale ne primo detskou, predpokladam kdyz je bio tak snad tam nic spatnyho nebude. Hlavne si myslim, ze se to nesmi s tou posedlosti po bio a zdrave vyzive prehanet
Koneckoncu uz to nejsou zadny miminka (aspon co si vybavuji z Letnich miminek tak Anie taky uz neni uplnej prcek
Jana