Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hm to je škoda a já pořád čekám na znalce, snad se tady někdo najde…
já jednou o nich viděla nějakej díl rady ptáka loskutáka.Pamatuju si že tam bylo o všech co jsou na fotkách.Třeba ten díl najdeš ve vyhledavači ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
tak tady
http://nova.vybereme.cz/hledat?…
Dík už to čtu a koukám ![]()
pak písni jakou bereš
Já asi http://www.bestcarnivorousplants.net/…01_large.jpg
Ahoj. Kytky jsou to krásný ale hmyz ti jíst sami nebudou. Stačí tak jedna moucha za měsíc na celou rostlinu a i to je moc. Mám pár kytek doma a je lepší se o ne nestarat a nechat je jen růst. Rostou v podmínkách kde nemají živiny a tak. Jinak za me určitě Ne mucholapku to je jak jste dávali obrázek. Je ve svým prostředí dokonce i chráněna a to proto že je opravdu hodně citlivá a my s ní máme hodně problémy. Doporučuji nějakou lackovku nejlépe takový ty co mají jakoby zvony směrem nahoru vypadají jako trychtyr ty rostou opravdu krásné a není problém že by hnili což mucholapky delaj radi.
zizinka píše:
Ahoj. Kytky jsou to krásný ale hmyz ti jíst sami nebudou. Stačí tak jedna moucha za měsíc na celou rostlinu a i to je moc. Mám pár kytek doma a je lepší se o ne nestarat a nechat je jen růst. Rostou v podmínkách kde nemají živiny a tak. Jinak za me určitě Ne mucholapku to je jak jste dávali obrázek. Je ve svým prostředí dokonce i chráněna a to proto že je opravdu hodně citlivá a my s ní máme hodně problémy. Doporučuji nějakou lackovku nejlépe takový ty co mají jakoby zvony směrem nahoru vypadají jako trychtyr ty rostou opravdu krásné a není problém že by hnili což mucholapky delaj radi.
Tak to pak neni žádná zábava když tolik nežerou
.Díky za info
Těžko poradit, masožravky jsou obecně hodně náročné na pěstování. Nejlepší je mít doma něco jako digestoř/vitrínu, kde se jim zajistí světlo a vlhko, tak jak to potřebují. Ta mucholapka (Dionea) je vážně hezká, ale fakt jen na koukání, lidi si s ní často hrají a tím ji vysilují, nebo překrmí a ten list s mouchou pak uhyne. Ony se totiž neživí jen mouchama, jsou schopny samy fotosyntetizovat jako ostatní kytky, hmyz mají jen jakoby na „přilepšenou“ ![]()
Takže pokud je babička spolehlivá pěstitelka a bude se jim věnovat, tak bys ji klidně koupit mohla, stačí ji dát do nějakého třeba malého kulatého akvárka a přikrýt proděravělou fólií, aby nevysychala a zároveň kontrolovat, jestli nechytá plíseň. A vem radši zelenější, ty jsou trochu odolnější. A moc hezké jsou v kombinaci s rosnatkou (Drosera) A nebo tu láčkovku, doporučuju Sarracenii, ta se dá pěstovat asi nejlíp. Teď koukám, že tam mají i nabídku pro začátečníky, jedna se Sarraceniemi vyjde na 400, to se vejde i do limitu, ne? No každopádně hodně štěstí s masožravkama ![]()
Mouchy určitě chytat nebude. A pokud babička doma nemá hodně vlhko, tak ani neporostou, mají vodu ve vzduchu rády (a to zase většina lidí těžko nese mít v pokoji skleník a zamlžená okna a plísničy za nábytkem). Takže masožravky buď do skleníku nebo zimní zahrady nebo jim udělat mikroklima (akvárium s víkem). Z našich druhů se pěstují rosnatky a oblíbené jsou hlavně láčkovky, já bych zašla do Baumaxu, tam je mají kolem 300, ale taky je docela rosí aby jim nechcíply. A ne na přímé světlo, raději někam do polostínu, světlo rozptýlené.
Masožravky jsou náročné potvůrky, nic pro začátečníky.
Prosím vás, potřebuji poradit, rozhodla jsem se, že babičce koupím k narozeninám masožravou kytičky, jenže nevím jaká by byla vhodná. V kuchyni jí lítá hodně octomilek, bude je ta kytička papat?

http://www.masozravky.com/shop/index.php chci vybrat nějakou z těchto stránek do 400kč poradíte prosím, máte s nějakou dobré zkušenosti? Děkuji moc