Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pomalu se blíží Mikuláš a já bych se chtěla zeptat, co dáte dětem do nadílky? Letos bych v tom chtěla zjednat trochu pořádek. Loni dostal různé bonbóny, lízátka, hromadu čokolády atd. Pro 1,5 leté dítě fakt bomba. ![]()
Napadá mne:
… a co dál? ![]()
čerstvé ovoce, adventní kalendář - tam čokolády zas až tolik není a je na každý den jedna, popř. pokud vyloženě nechceš sladkosti, může být i malý plyšák - sobík, čertík, já jsem sladkosti řešila takovými, které se pak dají použít třeba na sváču - bebe sušenky, brumík, tatranka a pod. ![]()
Mám doma alergiky, takže dostávali ovoce…jablka, banány, pak taky rozinky, z bonbonů třeba Lipa nebo Besipky, hlavně, aby tam nebyla čokoláda. A nechybělo uhlí a brambory
![]()
Malá bude mít letos prvního pořádného Mikuláše a dostane to samé
Uhlí a brambory přijdou na řadu, až pobere trochu rozumu ![]()
Tak ja davam hlavne ovoce,pak nejaky drobny darek,nejake ty sladkosti ted uz taky-oblibeny marcipan,nejake gumove medvedy,bilou „coko“-hnedou zasadne odmita,ale stejne se nam to spis nakupi a az tak se z toho nesni(protoze dostane jeste furu od babicek,teticek..)Hlavne primerene..
Já dám dceři adventní kalendář, ve kterém budou části hračky, (například zvířátka ze zoo, části vláčkodráhy, panenku s doplňky atd..) od 1. do 24. 12. než přijde Ježíšek. Tak to dělávali i moji rodiče a bylo to bezva. Jediné čeho se obávám, zda jí to dokážu už vysvětlit - že to nedostane najednou, ale postupně…no uvidíme.
Jinak k nám přijde Mikuláš s čertem (moje kamarádky) a Justina dostane medvídky Haribo, Nimm2 soft (to jsou jediné bonbony co snese a hlavně ona sladké nechce) a jinak fakt nevím - jedině ty hračky.
…Kuba bude dávat svým kamarádům asi kokina…je totiz Mikuláš!!!
Jej, ten adventní kalendář je dobrý tip. ![]()
S čerstvým ovocem moc neuspěju. Nemůžu to do něj dostat. A s bonbonama zatím nechci začínat. Jsem ráda, že je považuje za cosi nejedlého a nevyžaduje je.
Bebe a spol zase není nic extra, když je to stejně pořád ve skříni.
Ach jo…
Mimochodem, malému bude 2,5 a uhlí ani bramboru dávat nebudu. To bych mu musela vysvětlit, že kromě Mikuláše chodí ještě čert, a to by mne čekalo pár probdělých nocí. ![]()
Možná místo uhlí dát křídy. Ale kdo to pak bude doma uklízet… ![]()
Ivi-jako zeby se certa bal? U nas teda starsi vedel od zacatku,ze je i cert(tak od roku a pul?),ale nikdy jsme ho nim nestrasili,cert je u nas spravedlnost sama,deti se ho nemaji proc bat(Pohadka s CErty nejsou zerty) a mlady s tim nikdy nemel problem,dokonce certy venku nahanel(kolem 3let),protoze si ho chtel pohladit ![]()
Jo, bál.
Zrovna teď řešíme problém s usínáním. Před pár dny malého při usínání probudil soused vrtáním do zdi. Od té doby ho při ukládání musíme jít několikrát uklidnit, že se fakt vrtat nebude.
Říct mu, že jsou čerti a chodí (jakkoliv) trestat zlobivé děti, to by nejspíš nerozdýchal.
Tak vrtacka je snad horsi nez cert
/takove probuzeni vrtackou je na palici i pro dospeleho../
Ale jinak mi to trestani deti nikdy nepouzili.Proste to byla dalsi postavicka,co nadeluje darky-pravda,on velice brzo prisel s tim,ze jsou to jen prevleceni lide,protoze maji normalni ruce a boty.Ale i tak se na Mikulase tesime.
ahoj tak mi dáme určitě adventní kalendář,ovoce nějakou tu mlsku a buráky.Jako malé jsme je se sourozenci dostávali a tak se držím i toho.zásadně nedáváme hračky plno jich dostane na vánoce.(babičky,tetičky atd…)
když už jsme u toho Mikuláše tak odkdy zvete na své deti čerta a jeho spolek??malému je 2,5 a nevim jestli na to není brzy,protože zrovna minulí týden jsme měli doma extempore skrze bubáka, že je na balkoně,přičemž vůbec Fíčka ničím takovým nestrašíme tak ani nevíme kde k tomu přišel ![]()
Zakladatelko omlouvám se že sem dávám jiný dotaz ![]()