Co k Mikuláši?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ivi
1839
5.10.10 22:55

Co k Mikuláši?

Pomalu se blíží Mikuláš a já bych se chtěla zeptat, co dáte dětem do nadílky? Letos bych v tom chtěla zjednat trochu pořádek. Loni dostal různé bonbóny, lízátka, hromadu čokolády atd. Pro 1,5 leté dítě fakt bomba. :roll:

Napadá mne:

• asi lentilky, protože bez nich to nepůjde
  • rozinky a nějaké další sušené ovoce

… a co dál? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
5.10.10 23:01

čerstvé ovoce, adventní kalendář - tam čokolády zas až tolik není a je na každý den jedna, popř. pokud vyloženě nechceš sladkosti, může být i malý plyšák - sobík, čertík, já jsem sladkosti řešila takovými, které se pak dají použít třeba na sváču - bebe sušenky, brumík, tatranka a pod. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
5.10.10 23:01

Mám doma alergiky, takže dostávali ovoce…jablka, banány, pak taky rozinky, z bonbonů třeba Lipa nebo Besipky, hlavně, aby tam nebyla čokoláda. A nechybělo uhlí a brambory :cert: 8-)
Malá bude mít letos prvního pořádného Mikuláše a dostane to samé :wink: Uhlí a brambory přijdou na řadu, až pobere trochu rozumu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
5.10.10 23:02

jo uhlí a brambora nesmí chybět :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
5.10.10 23:08

Tak ja davam hlavne ovoce,pak nejaky drobny darek,nejake ty sladkosti ted uz taky-oblibeny marcipan,nejake gumove medvedy,bilou „coko“-hnedou zasadne odmita,ale stejne se nam to spis nakupi a az tak se z toho nesni(protoze dostane jeste furu od babicek,teticek..)Hlavne primerene..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
5.10.10 23:08

Já dám dceři adventní kalendář, ve kterém budou části hračky, (například zvířátka ze zoo, části vláčkodráhy, panenku s doplňky atd..) od 1. do 24. 12. než přijde Ježíšek. Tak to dělávali i moji rodiče a bylo to bezva. Jediné čeho se obávám, zda jí to dokážu už vysvětlit - že to nedostane najednou, ale postupně…no uvidíme.
Jinak k nám přijde Mikuláš s čertem (moje kamarádky) a Justina dostane medvídky Haribo, Nimm2 soft (to jsou jediné bonbony co snese a hlavně ona sladké nechce) a jinak fakt nevím - jedině ty hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
5.10.10 23:09

…Kuba bude dávat svým kamarádům asi kokina…je totiz Mikuláš!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
5.10.10 23:17

Jej, ten adventní kalendář je dobrý tip. :palec:

S čerstvým ovocem moc neuspěju. Nemůžu to do něj dostat. A s bonbonama zatím nechci začínat. Jsem ráda, že je považuje za cosi nejedlého a nevyžaduje je.
Bebe a spol zase není nic extra, když je to stejně pořád ve skříni. :nevim: Ach jo…

Mimochodem, malému bude 2,5 a uhlí ani bramboru dávat nebudu. To bych mu musela vysvětlit, že kromě Mikuláše chodí ještě čert, a to by mne čekalo pár probdělých nocí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
5.10.10 23:18

pak už mě tedy nic jiného nenapadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
5.10.10 23:20

Možná místo uhlí dát křídy. Ale kdo to pak bude doma uklízet… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
5.10.10 23:27

Ivi-jako zeby se certa bal? U nas teda starsi vedel od zacatku,ze je i cert(tak od roku a pul?),ale nikdy jsme ho nim nestrasili,cert je u nas spravedlnost sama,deti se ho nemaji proc bat(Pohadka s CErty nejsou zerty) a mlady s tim nikdy nemel problem,dokonce certy venku nahanel(kolem 3let),protoze si ho chtel pohladit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
5.10.10 23:30

Jo, bál.
Zrovna teď řešíme problém s usínáním. Před pár dny malého při usínání probudil soused vrtáním do zdi. Od té doby ho při ukládání musíme jít několikrát uklidnit, že se fakt vrtat nebude. :hug: Říct mu, že jsou čerti a chodí (jakkoliv) trestat zlobivé děti, to by nejspíš nerozdýchal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
5.10.10 23:35

Tak vrtacka je snad horsi nez cert :mrgreen: /takove probuzeni vrtackou je na palici i pro dospeleho../

Ale jinak mi to trestani deti nikdy nepouzili.Proste to byla dalsi postavicka,co nadeluje darky-pravda,on velice brzo prisel s tim,ze jsou to jen prevleceni lide,protoze maji normalni ruce a boty.Ale i tak se na Mikulase tesime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.10.10 00:35

ahoj tak mi dáme určitě adventní kalendář,ovoce nějakou tu mlsku a buráky.Jako malé jsme je se sourozenci dostávali a tak se držím i toho.zásadně nedáváme hračky plno jich dostane na vánoce.(babičky,tetičky atd…)

když už jsme u toho Mikuláše tak odkdy zvete na své deti čerta a jeho spolek??malému je 2,5 a nevim jestli na to není brzy,protože zrovna minulí týden jsme měli doma extempore skrze bubáka, že je na balkoně,přičemž vůbec Fíčka ničím takovým nestrašíme tak ani nevíme kde k tomu přišel :nevim:

Zakladatelko omlouvám se že sem dávám jiný dotaz :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
6.10.10 00:38

tak my měli poprvé mikuláše a čerta ve třech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný