Co k Mikuláši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
6.10.10 09:34

Liška: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Děkuju za inspiraci, to je skvělý nápad s tím seznamem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
6.10.10 11:30

jo seznam dávám pokaždé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.10.10 12:09

A jak to vlastně děláte? Zavoláte, objednáte a oni nějak přijdou dřív? Nebo kdy dáváte ten seznam a nadílku? :oops: Pokud letos, tak to bude u nás novinka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
6.10.10 12:12

zavoláme, objednáme, domluvíme čas a když přijdou, jdu jim naproti dolů do baráku, předám seznam, tašky s nadílkou, co mám připravené za dveřmi a domluvím se s nimi co a jak si představuji, zaplatím jim a pak už vše jde jako na drátkách.po skončení můžou rovnou odejít a je vše již vyřízeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.10.10 12:18
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
6.10.10 20:43

Ahoj,

tak jak jsem už psala na začátku. K nám domů rozhodně čerti (a radši ani Mikuláš) nesmí. Ale docela jste mě nalomily, že bych se podívala, jestli nebude nějaká mikulášská někde v MC. To by mohlo projít. V nejhorším to budeme jenom zpovzdálí sledovat.

Co je to zas ta Barbora? U nás se na Barborku řežou třešňové větvičky, a to se navíc týká jenom svobodných holek. Ani na západě jsem o ničem takovém neslyšela… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.22 17:33

Holky, co dáváte dětem do balíčku? Ovoce, sladkosti? Nebo dáváte třeba i hračky? A co brambory a uhlí? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.10.22 17:56
@skwor.skworecek píše:
Holky, co dáváte dětem do balíčku? Ovoce, sladkosti? Nebo dáváte třeba i hračky? A co brambory a uhlí? :D

Já mám v hlavě každý rok takový seznam, podle kterého jedu. Takže dostávají jednu figurku čokoládovou(třeba anděla),perník, čokoládové mince, sušenku, adventní kalendář, sušené ovoce, čerstvé ovoce a kdo může, tak buráky a brambůrky(místo brambor a uhlí).Mikuláš k nám nechodí, nemám potřebu děti strašit a smát se, když začnou brečet. Ale vždy dostanou balíček+ si ten den o něm povídáme, kdo to byl, co se o něm říká apod..Ale já toto mám nastavené jinak.1.11. nepůjde ani syn do školky s maskou, protože strašidla neuznávám. Sedmiletý ví, že dárky pod stromeček dávám já, řekla jsem mu to, nečekala jsem, až mu to řeknou ve škole s tím, že sourozencům to nemá říkat, ať si chvíli užijí to kouzlo, než začnou chodit do školy. Pro ty menší u nás nosí dárky Santa, jelikož pro mě jako samoživitelku(nebo samovychovatelku pokud to někomu zní líp) je jednodušší dát dárky večer pod stromeček a nechat je to ráno najít, než vymýšlet jak je dostat pod stromeček, když stromeček je kousek od stolu(v dětských pokojích si ho netroufám mít).A i tak děti znají Ježíše jako někoho, kdo umřel na kříži a jednou za rok by se měl znova narodit a uložit do jeslí? To jim nedává smysl a díky americkým pohádkám věří víc na Santu, což mi usnadnilo řešení s dárky a nevadí mi to.24.12. si dáme večeři, koukáme na pohádky a každej dostane jeden dárek(kterej třeba Santa nechal u tety).A ráno mají o zábavu postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.22 10:54

Dej jim ovoce tím nic nezkazíš :lol: :srdce: :* :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
26.11.22 20:34

Tak já letos dám brambory i uhlí. Do veliké punčochy a tohle dám nahoru, abych děti poškádlila :) No a pak klasika… ovoce, sladkosti. A ještě bych teda chtěla koupit čajové medvídky, ty budou mít letos děti poprvé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 10:45

Holky, díky :) Nakonec jsem dala od každého něco… Mandarinky, figurku, kokyna, lízátko :) A taky jsem teda koupila ty čajové medvídky :D Já to neznala, ale jako jo, dětem to chutná :) Tak díky za tipy :) A jaký byl u vás mikuláš? Přišel nebo děti nadílku hledaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný