Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
a jak to dopadlo??Já bych chtěla partner ne.Chci aby si od něj vzal Mikuláš dudlík který používá na spaní a nehodlá se ho vzdát. ![]()
náš malej se čerta bojí dodnes-je mu sedm. ale dopadlo to dobře. ve tváři barvu jako bílá křída a to doslova odříkal nejakou básničku - zvládl to, přesto že byl hodně stydlivý, bradička se mu třásla, ale zvládl to. upozornuji, že žádný šok z toho neměl ![]()
myslím si, že když se čertem děti vyloženě nestresují, aby z něj pak měli nějaké noční můry a ještě se dle věku dítka domluvíš s čertem, jak moc málo má být akční, tak je to v pořádku a jsem pro ![]()
no právě už se ho chi zbavit dlouho ( dudlíku
)Jenže mi máme ten problém že malej je stále nemluvka možná by něco zabroukal
ale to je vše.Jinak děkuji zkusim to doma prosadit a uvidíme
to si myslím, že nevadí, čertovi a mikulášovi to řekneš a oni po něm nebudou žádné výkony chtít. je to o domluvě s nimi. jinak se budou chovat k tříletému broučkovi a jinak k desetiletému skoropubrtákovi. at se rozhodnete, jak chcete, at Vám to s dudlíčkem vyjde. ![]()
klárka dostane nějaké ovoce, gumové medvídky a chtěla bych udělat adventní kalendář s malýma hračkama a mlsáním. čokolády kvůli alergii nemůžeme.
jinak jí jsou 4 a letos teprve poprvé uvažuju o pozvání mikuláše a anděla. čerta vynecháme, protože i když ji vůbec nestrašíme, tak ve dvou letech jsme potkaly takové hezké čertice cestou z jesliček, ony na Klárku trošinku zabrblaly a ona se fakt začala bát…
a to ani nebyly strašidelné. takže to ani letos nebudu hrotit…
K nám mikuláš s čertem taky nechodí, a jsou staršímu už 4. Taky se bojí - všech nadpřirozených bytostí, i nestrašidelných - nemá celkově rád masky, nechce jít na karneval apod.
Balíček dostanou děti za okno a v něm adventní kalendář, ještě nevím jaký, nějaké sladkosti v rozumné míře a ovoce.
U nás vede jednoznačně ovoce. Kačka má tendence boubelatět( nevím, po kom to má
) a tak jsme čokoládu zminimalizovali. Ale adventní kalendář být musí. Tam je jí málo a dá se to zvládnout. A loni dostala 25 kilo brambor. Manža byl nakupovat zásobu brambor na zimu, tak jí je chudince položit vedle nadílky na práh.
dostane krabici vytahovacich papirovych kapesniku, takterz k vanocum ![]()
ahojky
my měli mikuláše a anděla loni prvně, to měl malý 2,5roku,letos zkusíme i čerta,pokud seženem tři dobrovolníky
Malý loni koukal co to k nám jde,ale v pohodě.A co dostane?mám pro něj koupenou knížku,pak koupíme nějaké to ovoce,které on teda skoro nejí
a brumíka,lízátko,nějaký oplatek a hlavně adventní kalendář.Jsem uvažovala,že bych letos udělala vlastní šitý stromeček a na něm pověšené mini perníčky pečené,no uvidím jak se mi bude chtít,zrovna v to období mám termín tak nevím teda ![]()
Mikuláš se blíží, ale dáváte něco i k Barboře? Děti si dají vždycky za okno punčochu nebo podkolenku, Barbora chodí v noci, takže překvapení najdou až ráno.
Já sladkosti nedávám,takže malej vždycky dostane nějakou hračku ,ovoce,takové ty křupky z lékárny apod…
Jo a vždycky vlastně ještě nějakou knížku:-)
K nám přišel Mikuláš a dva čerti poprvé, když měla 3,5 roku, skočila mi do náruče a s klepajícím se hláskem zazpívala : Prší, prší, pak i poděkovala. ![]()
Dostala adv. kalendář, vánočního sobíka a oslíka, pastelky, omalovánky a kokina - brumíky, tatranky, gum. medvídky.
Jo, a pro Mikuláše jsem měla napsaný seznam, jak zlobí, co provedla a pak z druhé strany, jak je hodná, to chlapi ocenili, nemuseli si vymýšlet ![]()
Zážitek z toho měla úžasný, byla za hrdinku a spala v pohodě. ![]()
Ahoj, super diskuze:).
Já taky nechci dávat sladkosti, snažím se to omezovat co to jde a babičky jistě nezklamou
. Jako každý rok pak máme čokolády poschovávané všude možně, syn by pak nic jiného nechtěl jíst. Minulý rok i ten předminulý jsme se byli na čerty a Mikuláše koukat venku, pár jsme jich potkali. Minulý rok jsem právě i zkusila akci s dudlíkem. Nesl ho čertovi a na dálku jsme se domluvili s nějakýma, co šli kolem. No a dal jim ho teda. Bál se, ale dal. Jenže doma hysterák a klepal se, hrozný stres, nemohl spát.. Takže u nás to nějak neuspělo. Dudlíka má pořád a popravdě je to to nejmenší zlo u nás.
Domů bych si je letos ale chtěla taky pozvat. Jen mě tak napadlo: Jak to udělat s dcerkou. Ta je ještě maličká, aby se nebála moc zbytečně
.
No a moc se mi tu líbil nápad se sušeným ovocem do toho pytlíčku. To je u nás takový netradiční, nejí to každý den a mohlo by to mít úspěch:). Hračka nebo knížka mi přijde moc
. Brambora nás nemine:D