Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem pár dní po rozchodu. S přítelkyní jsem se rozešel v klidu, byť tam bylo z obou stran dost slz. Náš vztah nebyl o hádkách ani podvádění, ani jedno nebylo důvodem samotného rozchodu. Prostě to tam už z mé strany nebylo a já nechtěl lhát ani sám sobě a už vůbec ne jí. Můj dotaz se týká toho, zda je vhodné věnovat “poslední” dárek, který by jí pomohl k splnění svého malého snu. Ten dárek by nebyl úplná maličkost, ale ipad. Přemýšlím nad tím - třeba by jí to pomohlo se s tím rozchodem jednodušeji vyrovnat. Měla by zkrátka častěji jiné myšlenky. Holky, dokázali byste takový dárek přijat nebo je to špatný nápad a bolelo by jí to o to víc?
Ne, to fakt není dobrý napad. To si chceš zalepit jako špatný svědomí?
Jakože ji bude líp s ipadem?
No to teda fakt nevím. Spíš mi to přijde, že ji chceš tím dárkem zalepit pusu (neprovedl jsi něco a tak to chceš teď nějak odčinit?).
@izabe píše: Více
Provedl sem pouze to, že sem rozchod inicioval já. Jen sem chtěl slyšet názor jiných dam, zda to je nebo není dobrý nápad. Evidentně není a já děkuji za rady.
Náhodou „drahý a štědrý napad“… navíc starostlivý a ohleduplný přístup i po rozchodu, jak výjimečné ![]()
Myslím si, že by to nebyla žádna nalepená naplast, ale jak pises, jeste jedna hezka pomoc z tvoji strany… úžasná pomoc, když by ji to pomohlo ke splnění jejího snu, to je moc mile a obětavé, ukážeš ji, že ti na ni skutečně velmi záleželo ![]()
Takže za mě odpověď zní: ano, takový dar dokáže přijmout. Není duvod, aby ji něco bolelo, když jste se normálně rozešli v klidu a vyříkali jste si to jako dva dospělí rozumní lide ![]()
@Mandarinka104 píše: Více
Jakože rozchody v klidu nebolí? To si snad děláš srandu.
Ne, rozhodně žádný dárky nedávat, nepotkávat se a nekomunikovat dokud to oba nebudete mít uzavřený. Se mnou se chlap rozejít a pak si léčit svědomí drahým dárkem, tak mu ho nacpu tam, kam slunce nesvítí.
@Janli píše: Více
Díky za radu. Většina moc nepochopila, že to nebylo myšleno zle - proto sem si “přišel” pro radu než něco udělám. Ale dostalo se mi posměšků. No co už…
@Mike27 píše: Více
Posměšků? A jak máme vědět, že jsi nic neprovedl? Plus nebývá běžné, že si ex dávají porozchodové darky nebo u tebe jo?
Jestli chceš, tak ji to klidně dej, nikdo ti nic nezakazuje
já bych si takovy dárek od ex nevzala.
@Mike27
Hele nehazej vsechny do jednoho pytle. Přijde mi, že zrovna ja jsem te podpořila. Ale toho sis zřejmě nevšiml.
Nechapu co zrovna na emiminu cekas, ty opravdu cekas mile a vlidne rady? To by tady musely byt mile a vlidne zeny
![]()
Vis v kolika diskuzich se tady akorat vsichni do vsech navazeji a shazuji je, stejne tak padne jeden chudák zakladatel za druhym, kazdy je pomalu zlyncovany a ukamenovany, ze si dovolil na neco se zeptat a prisel si pro podporu, ale opak je pravdou, kazdej si sem do nej prijde kopnout 🙈 proste kurník 🐔
@Mike27 píše: Více
Ale my chápeme, že to nemyslíš zle. Jen se ti snažíme vysvětlit, že to je dost nemoudrý nápad a může to být chápáno různě. Hlavně jako očištění svědomí. Vy se teď potřebujete odpoutat, ne se utěšovat drahýma dárkama.
To je fakt šílenost. Myslím, že ipad jí tvoji lásku fakt nenahradí. ![]()