Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Doktorovi bych dala něco zdravějšího… oříšky v čoko, kvalitní čokoládu. Taky jsem chtěla už dávno doktorce něco dát - jakože na Vánoce, nebo jen tak. Mám ji ráda, taky pomohla… asi jí letos něco dám
Blbý to není ![]()
@Anonymní píše:
Je vhodné dát doktorce čokoládu? Nebo popř. co jiného? Udělala pro mě docela dost dobrou službou čímž mě vytahla z maleru a sama při tom dobrovolně lhala. Teď za ni musím jít a napadlo mě vzít jít aspoň čokoládu za to že pro mě udělala službu cca. před měsícem. Tak jestli to není divné po takové době a celkově co ji říct nemůžu ji jen tak dát čokoládu.
Nikdy jsem lekaři nic nedala tak vůbec nevím
Jako zdravotnice, čokoládou nic nezkazíš samozřejmě, ale sladkého a kávy míváme dost, jestli chceš tip tak něco slaného, já taky teď po operaci jsem nesla sestřičkám a lékařům plno chlebíčků spolu s nějakým pitím. Nebo hodně dostáváme i zákusky. Ale potěší každá maličkost, záleží na tobě. Řekni, že jí děkuješ za to, co pro tebe udělala a že si toho vážíš a na oplátku aspoň…že to je maličkost…to co jí dáš
Přesně tak
taky bych vzala nějakou lepší bonbošku nebo kafčo a nebo klidně i nějkou hezkou kytičku v květináči ![]()
Ja moji doktorce ted dala bonbonieru Merci, to se hodi
Taky jsem ze zdravotnictvi a vzdy nas potesila kazda malickost. Nejcasteji nosi lidi cokolady, bonboniery, vina, svicky, syry… ![]()
Jak už bylo řečeno - nejčastěji bonboniery, čokolády, kafe… Dále pak čaje, dárkové balení čajů, květina v koflíku, košík s houbama…
Pro muže lahev něčeho alkoholického, bonboniera s likérem, malý soudek piva (je-li doktor pivař).
Ale vždy je dobré vzít nějakou drobnost i pro sestru, ať se nedělá zlá krev. ![]()
@nahodnykolemjdouci dík to přijdu na bankrot
i sestře, ale zas na druhou stranu šla jsem tam v době kdy byla plna čekarna nebyla jsem objednana.
Doktorky tam jsou dvě matka s dcerou já byla u dcery
uvažuju jestli i druhé doktorce
Děvčata (a případně chlapci
), stěhuji se do jiného města a tak přecházím k novému lékaři. Chtěla bych se zeptat, jaký dárek, jako poděkování za ta léta péče, vybrat. Uvažuji o nějakém kvalitním vínu. Nebo jiný nápad? K lékaři do ordinace se nedostanu, protože jsem se už přehlásila, takže za dveřmi v soukromí předání neproběhne. Mám to nechat u sestry? Sestřička taky něco dostane ![]()
@Hotaru píše:
Děvčata (a případně chlapci), stěhuji se do jiného města a tak přecházím k novému lékaři. Chtěla bych se zeptat, jaký dárek, jako poděkování za ta léta péče, vybrat. Uvažuji o nějakém kvalitním vínu. Nebo jiný nápad? K lékaři do ordinace se nedostanu, protože jsem se už přehlásila, takže za dveřmi v soukromí předání neproběhne. Mám to nechat u sestry? Sestřička taky něco dostane
Lékař je tedy muž? Také jsme dávali kvalitní víno a pak tašku s nějakým převážně exotickým ovocem. Jinak já mám většinu lékařů ženy, třeba moje praktická Dr. má ráda kočky, tak jsem jí dávala hrneček s kočkou a jiné věci s kočkou, teď už přesně nevím, co.
Asi bych to nechala u sestry, nebo se s ní domluvila, jestli nemůžeš jen zaklepat a předat to osobně. Ale pokud by to nešlo, tak asi nechat u té sestry.
No záleží na pohlaví a blbe se odhaduje co má kdo rád, jestli vůbec třeba pije alkohol. Ja bych jim tam dala do placu třeba nějakou dobrou bonboniéru a lepší kafe, to si pak může udělat Dr se sestrou společně během pauzy ![]()
Mně tohle připadá celkově špatný, začne to švestičkama a končí to: „když mi nedáš litránek, ani se na tebe nepodívám“. To nejsou jen lékaři, ale i učitelé… kdyř vám mechanik dobře opraví auto, nebo pračku, taky za ním běžíte s darem? Když vám paní na úřadě vyjde s něčím vstříct, taky se jí má dát dar? Nejsou tam ti lidé od toho, aby dělali svou práci dobře zcela běžně a pro všechny? Být doktor a někdo mi dát dáreček, tak ho s ním vyrazím už z principu.
@Fuflík píše:
Mně tohle připadá celkově špatný, začne to švestičkama a končí to: „když mi nedáš litránek, ani se na tebe nepodívám“. To nejsou jen lékaři, ale i učitelé… kdyř vám mechanik dobře opraví auto, nebo pračku, taky za ním běžíte s darem? Když vám paní na úřadě vyjde s něčím vstříct, taky se jí má dát dar? Nejsou tam ti lidé od toho, aby dělali svou práci dobře zcela běžně a pro všechny? Být doktor a někdo mi dát dáreček, tak ho s ním vyrazím už z principu.
Já třeba nenosím dárek každému lékaři, i když mám kolem sebe samé dobré odborníky (mám více zdravotních problémů), ale praktické lékařce, psychiatričce i psycholožce nosím dárek na Vánoce. Chodím k nim roky a rozhodně to po mně nevyžadují, ale já je chci trochu potěšit a ocenit za to, co pro mě dělají. A jelikož k nim chodím poměrně často a jejich péče je skvělá, tak si myslím, že si něco zaslouží. Nedávám jim kafe, bonboniéry apod., ale třeba jednou jsem dávala výrobky z chráněných dílen… To víno jsme dávali jednomu psychiatrovi na oddělení, který se mi extrémně věnoval, jinak taky nedáváme vždycky.
@Fuflík promiň, ale takové učitelky dostávají cosi na konci roku. Třeba my o tom dost přemýšlíme a snažíme se vybrat něco, co opravdu využijí, snědí, apod. Jo a jedné úřednici, která se mi opravdu věnovala delší dobu, jsem později donesla květiny. A není to předplatné, je to poděkování za již vykonané a obvykle se jedná právě o záležitosti dlouhodobějšího charakteru.
@Fuflík píše:
Tak učitelé dostávají taky na vánoce nebo na konci roku, opraváři platím, tak to mi přijde jiná situace. Pokud je ten Dr vstřícný a třeba dělá něco nad rámec své povinnosti, tak na tom dát mu něco dobrého, není nic špatného. Zakladatelka chce dát drobnost na rozloučení, nepodplaci ho na každé kontrole.
@Fuflík To záleží na tom, jestli to dáváš předem nebo potom
. Ale já když odcházela z práce na mateřskou, tak jsem nakonec taky donesla pozornost personalistce, protože to neměla kolem mých papírů jednoduché, vycházela mi vstříc víc než musela, tak jako poděkování. Máš pravdu, že u doktorů je tento zvyk více zakořeněn.