Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Asi to myslíš dobře, že chceš udělat máme radost. Ale kdybych měla peníze navíc, tak jdu a splatim ji tu půjčku.
A tu půjčku jsi ji už doplatila? Zřejmě jde o to že jsi v rodině za tu finančně negramotnou. A maminka nechtěla, aby se na tebe sestry vrhly. Chápu, že tě to mrzí, ale měla by jsi zapracovat na svojí pověsti v rodině
Jen pro upřesnění, do finančních problémů jsem se dostala kvůli covidu když se zrušilo moje místo jinak jsem v životě problém s penezi neměla.
@Sabina29 píše:
Jen pro upřesnění, do finančních problémů jsem se dostala kvůli covidu když se zrušilo moje místo jinak jsem v životě problém s penezi neměla.
No a uz jsi mamce vse splatila? To je k posouzeni situace dobre vedet.
Jinak chapu dobre, zes ji koupila darek vlastne za penize, ktere sis od ni predtim pujcila?
No, měla jsi nejdřív splatit půjčku a až pak kupovat šperky, asi to nebyl takový jedinečný klenot, který bys už nesehnala ne?
mě přijde, že tě mrzí, že se matka nepochlubila, že jsi ji koupila šperk
že jsi nebyla dostatečně pochválena před členy rodiny.
Měla's to nejdřív všechno splatit. A až pak ji onen přívěsek dát. Ono to totiž fakt může působit blbě, když si nutně potřebuješ půjčit a pak máš najednou na šperk.
Předpokládám, že to nebylo něco za 200. Ale spíš za 2000.
Přijde mi to divné? Proč bys měla tajit že si ji koupila dárek? Já bych to ještě schválně před sestrou řekla že si mamce taky něco koupila.
@Lu66 píše:
Přijde mi to divné? Proč bys měla tajit že si ji koupila dárek? Já bych to ještě schválně před sestrou řekla že si mamce taky něco koupila.
ona dost možná ještě nedoplatila půjčku co jí máma dala. Takže by se nejspíš vyhrnuli otázky proč raději nesplatila dluh místo drahého dárku
Já tě naopak chápu, pokud jsi i ve chvíli, kdy třeba nemáš celou půjčku splacenou, chtěla mámě udělat radost a koupit jí něco osobního. Možná právě trochu jako poděkování. Jestli jsi to myslela takhle, ta její reakce by se mě taky dotkla. Život je velmi složitý a nikdo si nezaslouží, aby byl souzen jednoduše z pohledu někoho, kdo nechodil v jeho botách. Doplať jí půjčku a za první peníze, které budeš mít jen pro sebe, kup něco hezkého sobě ![]()
@greenapple píše:
Já tě naopak chápu, pokud jsi i ve chvíli, kdy třeba nemáš celou půjčku splacenou, chtěla mámě udělat radost a koupit jí něco osobního. Možná právě trochu jako poděkování. Jestli jsi to myslela takhle, ta její reakce by se mě taky dotkla. Život je velmi složitý a nikdo si nezaslouží, aby byl souzen jednoduše z pohledu někoho, kdo nechodil v jeho botách. Doplať jí půjčku a za první peníze, které budeš mít jen pro sebe, kup něco hezkého sobě
Ano, v té době jsem ji ještě splacenou neměla, ale splácela jsem ji podle dohody a měla jsem peníze i na ten přívěsek. Chtěla jsem jí udělat radost a dát jí přivesek co nejdříve a prostě jsem myslela, že bude nadšená a ne, že řekne, že to ale ani nemůže nikomu říct, že jak by to vypadalo, že jsem něco takového koupila. Brala jsem, ze by to mohlo byt jako poděkování za pujčku, pze normálně bych to spis dala opravdu az k Vánocům, ale ted mi to prislo ke dni matek vhodné, ješte když to byl přívesek srdíčka. Na jednu stranu ji může pochopit kvůli sestrám, na druhou stránu mi přijde hrozne, že jako dospely clobek musím tajit dárek na který uz jsem mela peníze a vlastně bych se ani nemohla rozhodnout kdy ho dat. Mrzí mě, že teď jsem se kvůli tomu s mamkou pohádala.
@Sabina29 píše:
Ano, v té době jsem ji ještě splacenou neměla, ale splácela jsem ji podle dohody a měla jsem peníze i na ten přívěsek. Chtěla jsem jí udělat radost a dát jí přivesek co nejdříve a prostě jsem myslela, že bude nadšená a ne, že řekne, že to ale ani nemůže nikomu říct, že jak by to vypadalo, že jsem něco takového koupila. Brala jsem, ze by to mohlo byt jako poděkování za pujčku, pze normálně bych to spis dala opravdu az k Vánocům, ale ted mi to prislo ke dni matek vhodné, ješte když to byl přívesek srdíčka. Na jednu stranu ji může pochopit kvůli sestrám, na druhou stránu mi přijde hrozne, že jako dospely clobek musím tajit dárek na který uz jsem mela peníze a vlastně bych se ani nemohla rozhodnout kdy ho dat. Mrzí mě, že teď jsem se kvůli tomu s mamkou pohádala.
Měla jsi mamce nejdřív doplatit a potom jako poděkování dát dárek. Byl by klid na všech stranách ![]()
Ahoj. Chtěla bych poprosit o názor někoho nestranného na tuto věc. Na jaře jsem koupila zlatý přívěsek na krk pro svou mamku. Byly jsme ve zlatnictví něco vybírat a ona zmínila, že se jí líbí jeden přívěsek. Za pár dní jsem šla a koupila jsem jí, abych jí udělala radost. Nechtěla jsem čekat do narozenin atd atak jsem ji ho dala ke dni matek. Byla překvapená, líbil se jí, ale řekla, že to nebude před nikým říkat, hlavně ne před sestrama. Jde o to, že jsem si dříve od mamky půjčila nějaké peníze ( sestry to věděly), ale splácela jsem je a práci už jsem v době nákupu přívěsku měla…Mamka i chtěla, že bych ji jako ten přívěsek dala az pozdeji, k Vánocům, aby jako nebylo nápadné kde jsem vzala peníze, že by sestry nadávaly, že jsem si od ní půjčila na ten přívěsek, že by nevěřily, že na něj mám.
Za pár měsíců dala mladší sestra mamce stříbrný řetízek a ta celá nadšená mi ho ukázala a jak je hezký atd. Já ji dala zlato a musela jsem to tajit, jako kdybych ho ukradla.. Mrzelo mě že se mnou jedna jak s nesveprávnou, ještě mi řekne kdy se vůbec hodí abych ji ho dala…
Teď ji sestra dala taký zlatý přívěsek na krk. Mamka u stromku nadšena, co to dostala za zlato, nadšená. O mém přívěsku ani slovo, a hlavě to utajit. Štve mě a mrzí, že šperky od jiných jsou v pohodě, ale já ty své mám tajit a být za chudinku co se nejdříve musí zeptat zda může něco koupit, kdy je vůbec může darovat. Rekla jsem to mamce a ons jak to myslela dobře s tim utajrním, aby sestry nemely řeci..asi hloupost, ale chtěla bych znát nazor na tohle. DĚKUJI