Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poraďte co k Vánocům a následujícím narozeninám pro 5.letou dcerku? Co budete kupovat vy? ![]()
Ahoj děkuji nějak jsme to přehlédla a nebo jsem tam nenarazila na nic co by mě nadchlo, chci něco pořádného z čeho bude mít radost a ještě si to zabaví na delší dobu ![]()
@Mischa69 kolo ma? Pripadne je asi treba vedet jake ma zajmy ![]()
@quinny kolo má učímě ji zrovna jezdit bez koleček
..Má ráda skoro všechno, ráda si maluje, zpívá, myslím že by i ráda tančila bude od příštího týdne chodit ve školce na tanečky kam sem ji přihlásila a včera v postýlce mě povídá, že Barča ze školky šla dělat želvu, ta chodí na výtvarný kroužek, tak v tom uchu něco by ji taky bavilo, hraje si s panenkami, hry a stavebnice taky, ale to nejraději se mnou
Chtěla bych něco z čeho by měla velkou radost a něco co bude kreativní a podpoří zručnost, fantazii apod. ![]()
@Mischa69 a co ji predhodit nejaky katalog hracek a projit ho spolu jakoze dopis jeziskovi, kdyz si o tom budete povidta urcite najdes neco po cem moc touzi a udelalo by ji radost ![]()
Jinak urcite nejaka sada s modelinou playdoh pokud nahodou jeste nemate a rozhlidnout se po vytvarnych potrebach tam te urcite napadne co by se vam jeste hodilo a nemate. Co treba obrazky ja sklo, to uz by mohla zvladnout ![]()
@quinny jaké obrázky myslíš? Malování na sklo? Včera jsme si povídali, že napíšeme dopis ježíškovi a byla jsem v hračkárně a vánoční katalog ještě nemají ani jiné katalogy ![]()
Tak my budeme mít pro dceru k 5. narozeninám jako hlavní dárek kolo. Dále razítka Hello Kitty, společenskou hru Gargamelova past a sadu, kde jsou různé fixy a k tomu maxipuzzle, které si může sama vybarvit.
K Vánocům toho bude víc (ale jsou v tom i dárky od babičky/dědy a od prababičky) - sada hudebních nástrojů, Bindeez korálky, Lego Friends Cabriolet, nějaké doplňky k dřevěné vláčkodráze, dřevěný zahradní kroket, mikrovlnná trouba ke kuchyňce, Igráček. Ještě chci společenskou hru asi Děti z Carcassonne nebo Kuřecí olympiáda a knížku (asi Na vlásku).
@katsha jako ono se toho samozřejmě dá koupit hodně, ale ne všichni můžou dát za dárky tisíce, tak proto tak přemýšlím co by bylo nejlepší
a od babičky taky něco dostane, asi ale budu muset babičku nasměrovat aby nekoupila blbost ![]()
Tak u nás teď v pěti vládne Lego friends, pak si přeje Barbie svítící mořskou pannu, teď asi ve školce objevila monster high- tak to jí asi koupím tu kabelku, co si sama vymaluje, to budou hlavní dárky k vánocům. V říjnu má svátek, to dostane štěnátko v kufříku s lahvičkou atd.- ona je na tyhle věci ujetá a taky dostane brusle na led. Ono kupovat kolo na zimu mi nepřijde jako nejsenzačnější dárek, jelikož se musí odložit a čekat na lepší počasí a to děti moc nětěší.
@Zazenitem máš nějakej odkaz na tu kabelku? Nějakou pěknou kabelku by chtěla, jen by si to sama ještě moc hezky neuměla vybarvit
…Brusle na led je dobrej nápad na zimu, jen my teď nebudeme mít takovou možnost chodit bruslit, a to musí učit tatínek, já jsem tak trochu dřevo a nevím kdo by byl dřív na zemi ![]()
Elišce bude pět v únoru. Kolo už má a jezdí na něm skvěle. Takže koupíme koloběžku - asi Yedoo Tidit. Je to tu u nás všude do kopce, takže na kolo to moc není a děti z vesnice hodně jezdí na koloběžkách, takže aby mohla drandit s nimi.
@Barča73 koloběžka je dobrej dárek, ale to bych dcerce koupila spíš až bue pořádně umět na kole ![]()
@Mischa69 Zatím jsem ještě na ty kabelky nekoukala, jen jsem jí viděla u kamarádky ze školky. Asi půjdu do Dráčiku, tam nakupuju nejčastěji.
Příští týden se chystám do Prahy na výstavu do Letňan, tak tam snad ještě najdu nějakou inspiraci, pak napíšu.