Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobý den, nedávno moje dobrá kamarádka darovala vajíčka. Ani jsem netušila kolik žen shání dárkyně vajíček. Také bych chtěla pomoci jedné z Vás. Kontaktujte mě na e-mail: tobolova.sandra@seznam.cz
Na to jsou kliniky..Musíte projít testama apokud budete vhodná tak si Vás pozvou na odběry…
Sandra88 píše:
Dobý den, nedávno moje dobrá kamarádka darovala vajíčka. Ani jsem netušila kolik žen shání dárkyně vajíček. Také bych chtěla pomoci jedné z Vás. Kontaktujte mě na e-mail: tobolova.sandra@seznam.cz
Jsi fakt dobrá
![]()
Kdyby to šlo, taky bych darovala. Ale když to šlo, tak jsem o tom nevěděla ![]()
Děkuju Ti za tu budoucí maminku, které pomůžeš!
Děkuji
Když jsem viděla kolik maminek kamarádku prosilo, nedalo mi to..
Měj se hezky ![]()
Dobrý den,
Jsem budoucí dárkyní vajíček, v sobotu začínám se stimulací, na konci května jdu darovat.
Zabývám se otázkou, spíše že zvědavosti, než pro cokoli jiného, jak se postupuje v situaci, kdy dárkyně během stimulace, kdy je tato pravděpodobnost vcelku vysoká, neplánovaně otěhotní.
Hledala jsem si k tomuto tématu informace, ale nikde jsem nic, kromě toho, že během stimulace dárkyni hrozí dokonce vícečetné těhotenství.
Mě by však spíše zajímalo, zda i tak může dárkyně darovat, zda jí to v tomto případě neohrožuje apod.
Ne snad, že bych něco takového plánovala, ale vzhledem k tomu, že se během stimulace nebere antikoncepce a že je riziko otěhotnění celkem vysoké, je tato otázka vcelku nasnadě.
Máte a tím někdo zkušenosti? Nebo víte o tom něco?
Předem děkuji
Anna
Myslim, ze behem stimulace musis sexualne abstinovat. Aspon co darovala kamaradka a ja ze zajimavosti cetla papiry co k tomu dostala, tak to tam bylo docela vyrazne.
No, já jsem teda měla doporučeno si dávat bacha, jinak bych mohla mít 12 dětí. Abstinenci nevynucovali, ale doporučili si dát pozor - to platí i po odběru. Pokud dítě nechcete, tak si dejte pár dní pauzu a je to
Jinak nevím, zda po otěhotnění lze darovat - vůbec nevím, kde se ty vajíčka nacházejí, když se stimuluje, ale myslím si, že k ovulaci dojde až při odběru, nebo ne?
@Liduše píše:
No, já jsem teda měla doporučeno si dávat bacha, jinak bych mohla mít 12 dětí. Abstinenci nevynucovali, ale doporučili si dát pozor - to platí i po odběru. Pokud dítě nechcete, tak si dejte pár dní pauzu a je toJinak nevím, zda po otěhotnění lze darovat - vůbec nevím, kde se ty vajíčka nacházejí, když se stimuluje, ale myslím si, že k ovulaci dojde až při odběru, nebo ne?
No vidis, tak to mi nedoslo. Uz si to nepamatuji presne, vim, ze v urcite fazi mela mit sex. abstinenci. Tak at tu neplacam, ze pri stimulaci nebo po odberu nebo kdy…
Holky, to je blbost. Jakmile nastane ovulace, vajíčka hned odebírají. Není kdy při tom otěhotnět. Max že by nějaký vajíčko neodebrali a to by pak vyputovalo z vaječníku samo a šlo naproti spermii… ale to snad ani možný není. A po odběru máš stejně doporučenej zákaz sexu kvůli infekci.
Blbost to rozhodně není, otěhotnět lze a to velmi snadno…
Mě sex v průběhu stimulace nezakázali (ani po ni), ale řekli, že je třeba se chránit. K tomu mě ale přivedla myšlenka, co když kondom praskne a dárkyň otěhotní? To je otázka, která mě zajímá.