Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dnes jsme byli s přítelem v Unice v Brně po špatném spermiogramu mi byla zjištěna anovulace, takže možnost přirozeného oplodnění téměř nulová. Jediná možnost je metoda ICSI, tak jsme se rozhodli, že do „TOHO“ půjdeme! Začátek stimulačního cyklu máme naplánovaný na 2.11., pokud to dobře půjde tak by měl být 1.12. transfer embria(í)-ještě nemáme rozhodnuto zda 1 nebo 2. Máte s tímto někdo zkušenosti, ať vím na co se připravit…
Ahoj Lenulenko,budu vám držet pěsti,ať vám to vyjde,já si nechala zavést 3 a máme jednu princeznu ![]()
ahoj také se přidávám s držením palečků at to jde vše,jak má
já si nechávala dát 2 a máme jednoho klučinu
Ahojky Leni já si poprvé nechala zavést jedno embrio sice se chytlo ale nedopadlo to teď jsem v 16tt zavedeny byli embrijka 2 ale čekám jedno mimi moc držím palečky ![]()
Děkuju moc za podporu máte krásný dětičky ![]()
Asi taky necháme zavést 2, je to větší pravděpodobnost, že se aspoň 1 ujme…
A můžu se zeptat jaká byla hormonální příprava, jak na vás působila dalo se to vydržet? Nějaké příznaky?
Lenuleenka píše:
A můžu se zeptat jaká byla hormonální příprava, jak na vás působila dalo se to vydržet? Nějaké příznaky?
Ahoj, tak já mám ještě do odběru daleko. Prozatím podstupuji podruhé dlouhý protokol. Zatím ty hormony, co do mě perou jsou celkem v normě - jen se potím jak prase, mám šílený nálady, dřív jsem brečela jen při MS v hokeji - teď bulím skoro pořád. A to mě to horší hormonování ještě čeká. Ale dá se to vydržet. všechno se dá vydržet. Držím ti palečky.
Ahoj Lenuleenko, my máme úplně stejný problem jak vy. A pokud vše půjde jak má, tak budu mít začátek stimulace o měsíc později-prosinec, než ty
. Já jsem rozhodnutá pro 2 embrijka. Držím pěstičky.
Lenuleenka píše:
Tak já si píchala injekce doma…zvládala jjsem to v pohodě…
jen jsem musela hodně hodně pít,hrozil mi hyperstimulační syndrom…
Kvuli němu mi 1.stimulaci stopli…
A ano---dalo se to vydržet ![]()
A můžu se zeptat, kam sis je píchala? Někde píšou do břicha nebo do svalu a obyčejnou injekcí?? Asi mám hloupé otázky, ale mám strach ![]()
Ahoj,
pokud by nějaký byly, po mé první zkušenosti se toho docela obávám, tak bych šla určitě do dvou embryjek. Je to větší pravděpodobnost. Když už tohle podstupujeme, tak ať je vyšší šance.
![]()
Jinak stimulace se zvládnout dá. Někdy je to těžší, někdy lepší. Teď u té druhé to zvládám mnohem hůř, ale vydržet to jde. Taky jsem trochu psychicky rozhozená. Člověk je prostě nervózní, aby to vyšlo a ty hormony taky nepřidaj no.
Jinak jsme na tom, Lenuleenko, podobně, taky jsme měli ISCI - docela šance na úspěšné oplodnění vajíček - ze sedmi se nám oplodnilo 5 vajíček. Držím palce, ať máte štěstí.
![]()
Anuško, injekce se píchají do břicha, do špíčku v podbřišku, kdo je hubenej - tak tomu říká „kožní řasa“ haha.
Prostě ho zmáčkneš - jakoby chytíš do prstů a vpíchneš jehlu - jsou tenký, nebolí to tolik. To zvládneš neboj. Uvidíš, že to půjde hladce.
![]()