Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No jo, chlap a jeho ješitnost… u nás to taky chvíli trvalo, ale ani ne tak z hrdosti, jako spíš studu, než jsem ho přemluvila… Po 14 měsících snažení a po mé konzultaci s mým gynekologem jsem ho dotáhla do CARu a tam jako první spg samozřejmě, tak šel, ale musela jsem ho děsně podporovat, že to zvládne, on se bál, že mu to nepůjde a jak vypadá ta místnost, no prostě to děsně technicky řešil ![]()
Možná se bál i výsledku, však taky jo - 1% po všech stránkách zdravých, jinak u ostatních buď morfologie nebo pohyblivost na draka.
Mary, musím se smát, jak jsi to přesně popsala - totéž u nás, jak to tam vypadá, obával se, že to nezvládne - což chápu, je to takový na povel. ![]()
A Tomášek se vám povedl až v CARu na IVF? Mohla bych se zeptat na kolikátý pokus? 1 % - měli jste ICSI? ![]()
Míša79 píše:
Mary, musím se smát, jak jsi to přesně popsala - totéž u nás, jak to tam vypadá, obával se, že to nezvládne - což chápu, je to takový na povel.
A Tomášek se vám povedl až v CARu na IVF? Mohla bych se zeptat na kolikátý pokus? 1 % - měli jste ICSI?
Ano, Tomík je výsledek ICSI a zaplaťpánbůh na 1. pokus.
No my šli do CARu, manžel na spg, já na utz vaječníků v plodných dnech a výsledek byl katastrofální spg a u mě nepravidelná ovulace, mívala jsem cyklus od 29 do 42 dnů, takže jak už tady někdo psal, hledali jsme se, až jsme se našli
Doktor mi řekl, že mě už trápit nebude, že to nemá smysl, zjišťovat např. průchodnost vejcovodů a další ženská vyšetření, protože manžel je na tom tak, jak na tom je. A rovnou navrhl ICSI. Tak jsme do toho šli.
Mary, tak to je hodně potěšující zpráva, že i s opravdu hodně špatným spermiogramem, se to povede.
Manžel má špatný spermiogram a teď budou zjišťovat, jestli je chyba i ve vajíčkách. Snad nám to taky tak pěkně vyjde, jako vám.
![]()
Jo a Tomík je roztomiloučkej, kouká jak kulihrášek. Gratuluju moc.
![]()
Míša79 píše:
Mary, tak to je hodně potěšující zpráva, že i s opravdu hodně špatným spermiogramem, se to povede.
Manžel má špatný spermiogram a teď budou zjišťovat, jestli je chyba i ve vajíčkách. Snad nám to taky tak pěkně vyjde, jako vám.![]()
My jsme k tomu ješte brali a připláceli asistovaný hatching a prodlouženou kultivaci. Nějak jsme si tehdy říkali, že na poprvé do toho dáme úplně všechno a maximum, všechno navíc, co nám pomůže, dokud na to ještě máme teďka finanční rezervu. Na případný další pokus bychom buď museli dlouho šetřit, nebo vypustit nějaké ty nadstandardní procedury. No a povedlo se ![]()
Míša79 píše:
Jo a Tomík je roztomiloučkej, kouká jak kulihrášek. Gratuluju moc.![]()
Díky, mně se taky moc líbí ![]()
MaryClementine píše:Míša79 píše:Díky, mně se taky moc líbí
Opravdu moc krasny klucina ![]()
Anusa12 píše:MaryClementine píše:Opravdu moc krasny klucinaMíša79 píše:Díky, mně se taky moc líbí
Holt celej po mámě ![]()
Pěkný víkend holky ![]()
Anusa12 píše:
Ahoj Lenuleenko, my máme úplně stejný problem jak vy. A pokud vše půjde jak má, tak budu mít začátek stimulace o měsíc později-prosinec, než ty. Já jsem rozhodnutá pro 2 embrijka. Držím pěstičky.
Taky jsme to docela probírali a chceme taky zavést 2 embrijka-teď už definitivně. A ještě k tomu plánu, my jsme přišli včera na kliniku a doktor nám to hned naplánoval tak jsme docela čučeli jak to jde udělat rychle, ale asi je to taky tím, že nemusím podstupovat dlouhou hormon. přípravu, ale pouze 10denní, kvůli tomu že mám v každém vaječníku cca 25 vajíček, jen nedozrálých tak mi dají jen hormony na dozrání-aspoň takhle mi to laicky doktor vysvětlil!
Taky držím palečky, ať se povede!!!!!! ![]()
Semik píše:
Ahojky Leni já si poprvé nechala zavést jedno embrio sice se chytlo ale nedopadlo to teď jsem v 16tt zavedeny byli embrijka 2 ale čekám jedno mimi moc držím palečky
Moc gratuluji a děkuji ![]()
Teda holky, celý den jsem tu nebyla - měli jsme v rodině svatbu, tak pročítám příspěvky až teď a koukám kolik jich tu přibylo
No jsem moc ráda, že v tom nejsme žádná sama a můžeme si tímto způsobem předat zkušenosti a pocity…Jinak Anuško, my taky zvažovali zda Repromedu(ptž to máme kousek, bydlíme v Brně-židenicích), ale nakonec nám byla doporučená klinika Unica prý je levnější, ale nemám srovnání, takže je to jen info z druhé ruky.
jizvíková píše:
NESTACIM cucet kolik z Vas si dalo zavest DVE EMBRYA a mate jedno dite, my nechali zavest dve a mame dvojky
Téééda-moc gratuluji, no na to jsme právě zvědaví, jak to ta příroda nakonec zařídí
![]()
Lenuleenka píše:
Teda holky, celý den jsem tu nebyla - měli jsme v rodině svatbu, tak pročítám příspěvky až teď a koukám kolik jich tu přibyloNo jsem moc ráda, že v tom nejsme žádná sama a můžeme si tímto způsobem předat zkušenosti a pocity…Jinak Anuško, my taky zvažovali zda Repromedu(ptž to máme kousek, bydlíme v Brně-židenicích), ale nakonec nám byla doporučená klinika Unica prý je levnější, ale nemám srovnání, takže je to jen info z druhé ruky.
Ahoj Lenko, taky jsem byla v Unice, chodím tam normálně na gyndu, srovnání nemám, byl jen jeden pokus, úspěšný
, ale byla jsem tam spokojená, fajn sestřičky, hlavně ta při těle, s brýlemi, ta je úplně nej!!
Jinak máš super, že máš krátkou stimulaci, tak držím palce!