Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@janicka099 Nativ je umělé oplodnění bez hormonální stimulace, při kterém máš jedno maximálně 2 vajíčka. Při IVF s hormonální stimulací se tvoří vajíček více. Při ISCI se do každého vajíčka vpichuje spermie. Po oplodnění se embrya sledují a nejlepší se vkládá. Zbytek kvalitních se mrazí a mohou se použít při dalším pokusu což se jmenuje KET (transfer mraženého embrya).
Claier00 Tak já mám to KET. Dostala jsem Gonal, až to dostanu tak hned druhý den si to mam píchat do břicha 5 dní a potom půjdu na ultrazvuk a uvidí se. Ale bojím se toho, že se potom neuchytí a bude to zbytečné.
@janicka099 Ket je až druhý stupeň IVF. Nejdříve musíš podstoupit stimulaci, odběry vajíček (OPU), následuje čekání na výsledky oplodnění, vývin embryí a potom až transfer. Nesmíš se bát. Bojuješ o miminko. To přeci za to stojí. ![]()
@janicka099 Kam chodíš do CARu? Lékaři Ti nevysvětlili postup?
Claire00 To je mijasné, že nejdřív se musí po stimulaci odebrat vajíčka ale následně se bude řešit kolik zavest embryí.. Původně jsem řekla jedno ale když to tak čtu tak nevím jestli to není chyba..
@janicka099 První dva pokusy hrazené pojišťovnou je lepší nechat si zavést jen jedno embryo, aby jsi měla nárok na 4 pokusy. Kolik si jich necháš zavést při KETu je jedno. To si hradíš sama.