Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
A ještě se chci zeptat, jak je to s gynekology v unice, berou nové pacientky? Já se svou stávající gynekoložkou nejsem spokojená a přístup v unice je dle mého víc než super, ano sestřičky hrozně fajn!!!
My jsem na IVF chodili k dr. Frgalovi, ET dělal Otevřel. Frgalu jsme si nevybrali, prostě to nějak „padlo“ na něj ![]()
Jinak na gyndu chodím ke Gogelovi a jestli berou, nevím, to se zeptej přímo tam.
Lenule, ja jsem zvažovala mezi UNICA a REPROMEDA. Nakonec jsme šli do Repromedy, já si myslím, že je jedno kam půjdeme. Každý chválí něco jiného. Necháme se překvapit
. Moc držím pěstičky ať Vám to vyjde!!
Ahoj Anusa12.mezi listopadem a prosincem půjdeme taky na ICSI a píšu hlavně proto,že jezdíme taky do Repromedy v Brně a chodíme i k Dr.Fischerovi,to je náhoda,ale asi je to tím,že tolik lidí má teď problémy
Lenula-xy píše:
Ahoj Anusa12.mezi listopadem a prosincem půjdeme taky na ICSI a píšu hlavně proto,že jezdíme taky do Repromedy v Brně a chodíme i k Dr.Fischerovi,to je náhoda,ale asi je to tím,že tolik lidí má teď problémy
Ahojek, to je náhoda
. Jaký dojem na tebe udělal pan doktor a celkově centrum??
Ahojky,centrum na nás udělalo dojem,je to tam pěkné,personál milý,ale stejně vždycky,když tam jsme,tak jsem strašně nervozní a nevím proč.Pan doktor se mi zdá dobrý,všechno nám pěkně vysvětlil a tak a jako zdravotníkovi se mi jeho chování líbilo,je i takový důsledný.A co na tebe,jaký udělal dojem?Jinak čekám,až dostanu měsíčky,abych mohla jít na hormonální profil(už mi ho kdysi dělali a byl dobrý)Vždycky jsem je měla přesně a teď nějak nic.Jen jsem nevěděla,že všem dělají genetiku,která trvá měsíc,to je trošku čára přes rozpočet ![]()
Na mě centrum působilo velice příjemně. Pana doktora znám z Vyškova, je milý a opravdu vše vysvětlí. Moje gynekoložka se s ním zná a říkala, že je strašně důlesdný, vše vysvětlí a že je hodný. Já taky čekám na měsíčky aby mi udělali hormonální profil.Ale jak už jsem psala, nemám ho moc dobrý, byla jsem na něm už dvakrát. A vám genetiku dělali či nedělali?? pa ![]()
Já bych řekla,že pan doktor má v plánu udělat nám genetiku,až si pojedeme pro výsledky hormonálního profilu,ale řekl nám,že v repromedě dělají genetiku všem.Jenže,co se nestalo,jsem z toho v šoku.Měla jsem to dostat ve středu a dnes sobota a nic,tak mě holky v práci ukecaly,ať si udělám těhotenský test a tam byly dvě//.Tak nevím,v úterý půjdu ke svému gynekologovi a uvidíme,co mi řekne.papa
Myslím,že ještě není k čemu,takové štěstí abych měla zrovna já,tomu prostě nemůžu nějak věřit.V Repromedě nám řekli,že máme 2,7 procent přirozeně otěhotnět-manžel má špatný spermiogram.Tak fakt nevím.Ale asi by to znamenalo,že fakt nejvíc hraje roli ta psychika
Ale i tak děkuju.A ty to máš dostat kdy?
Příští neděli to mám dostat. Necháme se překvapit. Štěstí vždy přichází když ho zrovna nečekáš ![]()
Tak už jsme začali stimulovat, prvních 6 dní jsem píchala puregon pen, dnes jsem byla na ultrazvuku vaječníků a dostala jsem Menopur a HCG na 3dny a v pátek ještě navíc Cetrotide. No už teď mám nateklé břicho a jak řekl doktor tak vaječníky jsou velikosti mandarinky a ještě se zvětší asi na velikost grepu(pro srovnání-normální velikost je asi vlaškého ořechu). Folikuly mám zatím největší cca 12-10mm. Ve středu zase na kontrolu. Tak jsme strašně zvědaví. No a nežáoucí účinky stimulace asi nejvíc vnímám únavu a slabost, už jsem na neschopence. Prožíváte některá zrovna to samé?!
Ahojky,
plánujeme ICSI, bude varianta 1-2 embrya. Já by jsem chtěla dát jedno embryo, ale když tu čtu, většinou, že byly dvě a uchytlo se jen jedno. Tak se bojím, aby to nebylo zbytečné to podstupovat. Bohužel nemam uplně vše vpohodě u mě( absolvovala jsem několikrát rozrušování srůstů). Má někdo zkušenost, že nebylo vše uplně vpohodě, ale i přes to se to podařilo napoprvé?
Děkuji
Jana
@janicka099 Plánujete nativ? U mě se zavádělo jen jedno embryo. Bohužel se nechytlo. Při KETu jsem si nechala zavést dvě a výsledek mi spinká vedle.
Holčička.