Darovací smlouva a budoucí hypotéka

705
26.2.15 08:36

Darovací smlouva a budoucí hypotéka

Dobrý den, přítel chce pomoci své matce ohledně oddlužnění, aby na něj dosáhla má jí dát darovací smlouvu.Pak by dostal i příkaz ze soudu, že tu částku k placení určenou soudem má platit on přímo na účet insolvenčnímu správci. Problém je v tom, že chceme brát hypotéku a bojíme se, aby to neměl vedené jako závazek nebo dluh z jeho strany.Ta paní co tu isolvenci vyřizuje říká, že ne, že ta darovací smlouva je čistě pro soud, aby to vyšlo, že to nikde vedené nebude v bankách jako závazek. Nemá někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.2.15 08:37

@Sisi666 samože to bude brané jako závazek - však se na 5 let upíše na splácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
26.2.15 08:51

Tak to je v pytli :-),nám ta paní tvrdí, že ne. Právě jsem se včera zhrozila jak jsem se dočetla, že soudní rozhodnutí a tak přijde přímo jemu i povinnost platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.2.15 09:08

@Sisi666 té paní nevěřte ani nos mezi očima, nakecají vám cokoliv pro vlastní provizi… je to samozřejmě závazek a bance jej budete muset uvést v případě žádosti o hypotéku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
26.2.15 09:10

Podstatné je, o jak velký závazek vzhledem k příjmu se jedná. Hlavní totiž je, jestli na splátky dluhu + hypotéku skutečně budete mít, ne jestli banka hypotéku schválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
26.2.15 10:18

Ted jsem volala i do banky a tam taky sami nevědí, jestli to bude se brát jako přítelův výdaj nebo dluh..Tak kde to zjistím jak to je, když sama banka neví. No ona to oddlužnění vyřizuje zdarma u finačnítíseň. Asi spíš někam k právníkovi zajít :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel