Exekuce - úroky

97
24.2.15 10:10

Exekuce - úroky

Dobrý den, prosím o radu, k zaměstnavateli mi došla exekuce, v celkové výši i s odměnou exekutora na 140 tisíc. To bylo před 26 měsíci, od té doby mi zaměstnavatel strhává měsíčně částku 3100 a 2× třináctý plat což je 10 000. Počítala jsem, že už mám nějakých 90 tisíc splacených, jenže když jsem si volala k exekutorovi, kolik peněz mám ještě splatit, řekl mi, že tam mám stále 140 tisíc, že prý si přes 2 roky platím jen úroky, které se mi prý zastaví až za rok, JE TO MOŽNÉ??? :nevim:

Příspěvek upraven 24.02.15 v 11:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
24.2.15 10:20

Tak úroky naskakují pořád, dokud není dluh splacený, záleží jak jsou vysoké. Ale u exekuce netuším. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
24.2.15 10:24

To se mi nějak nezdá, ale nevim nikdy jsem exekuci neměla, vždycky jsem si myslela že se nejdřív platí dluh, pak teprve úroky :nevim: ale teda těžko říct, a nebo jsem slyšela že by se úroky dali nějak pozastavit když začneš platit..ale že platíš dva roky jen úroky a dluh nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
24.2.15 10:38

@Zodiann Tak"úroky"tam nějaké samozřejmě budou, ale nějak se mi nezdá, že by jsi platila tolik měsíců pouze úroky?
Pokud ti dojde exekuce s vyčíslenou částkou, tak ta částka by měla být koncová+ tedy ihned jednat s daným exekutorem. A pokud jste se domluvili na splátkách o tolépe, že z Tvé strany je zájem splatit svůj dluh.
Papíry, které ti došli tam by jsi měla mít vše vypsané :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
24.2.15 11:03

Úročení normálně pokračuje dále, nařízení exekuce nestaví navyšování dluhu - na rozdíl od insolvence, pokud jsi neuhradila částku, která by celá pokryla jistinu dluhu a vysloveně jsi při dílčích úhradách neuvedla, že jde o splátku jistiny, pak se platby započítávají nejdříve na příslušenství jistiny, tj. úroky a případně náklady řízení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel