Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj,
mám asi poněkud zvláštní dotaz, ale nikdy jsem žádnou půjčku neměla a vždy jsme vše kupovali na hotovost. Nicméně rozhodla jsem se, že si po skoro 6ti letech pořídím nový mobil. Chci už nějaký lepší a prostě na rovinu jsem se zamilovala do iPhone (ráda bych 5, ale asi skončím u jedné z těch levnějších verzí, čili u 4).. ![]()
Nicméně nechci se vydat ze všech peněz (které se na mateřské značně zúžily) a proto váhám nad pořízením si mobilu přes půjčku…
Máte tedy někdo zkušenosti s braním si něčeho na splátky u Alzy? Jak se tváří na předčasné splacení? Je možné? Děkuji.
Půjčka u Alzy je přes cetelem a ten se na předčasné splacení zrovna netváří. Jde o to si pořádně přečíst smluvní podmínky. Alze jako takové je úplně jedno, zda si to člověk vezme hotově nebo na splátky, neboť to jde vše přes člověka, který tam sedí a je zaměstnancem cetelemu.
Koupila jsem tam asi před 3 roky počítač, když jsem v sobotu ráno zjistila, že můj „starý“ nejde zapnout a potřebovala nový do 2h. Placení šlo bez potíží, po roce vše splaceno. Problém nastal až pak. Cetelem mi neustále posílá dopisy, nabízí další a další půjčky a už mi poslali dvě kreditky na mé jméno s PIN. O nic z toho jsme nežádala. Není možné se tam dovolat. Takže mám dojem, že se jich už nezbavím.
Myslim ze bude lepsi kdyz si mobil treba koupis az po sedmi letech a budes si na nej odkladat. Lepsi nez si pujcovat
Taky bych si teda s omezenym rozpoctem na rodicaku nepujcovala na telefon za deset tisic…
Brát si půjčky na něco tak spotřebního, jako je telefon mě hlava nebere.
@Anonymní píše:
Koupila jsem tam asi před 3 roky počítač, když jsem v sobotu ráno zjistila, že můj „starý“ nejde zapnout a potřebovala nový do 2h. Placení šlo bez potíží, po roce vše splaceno. Problém nastal až pak. Cetelem mi neustále posílá dopisy, nabízí další a další půjčky a už mi poslali dvě kreditky na mé jméno s PIN. O nic z toho jsme nežádala. Není možné se tam dovolat. Takže mám dojem, že se jich už nezbavím.
Bacha na ty kreditky.
V pripade zadosti o uver, hypo apod je najsou a berou jakoby vycerpany a muze byt problem.
Musi se osobne na cetelem, sepsat papir a vypovedst to. Nenechat se vyprovodit. Jsou to…
@Avokado píše:
Ahoj,mám asi poněkud zvláštní dotaz, ale nikdy jsem žádnou půjčku neměla a vždy jsme vše kupovali na hotovost. Nicméně rozhodla jsem se, že si po skoro 6ti letech pořídím nový mobil. Chci už nějaký lepší a prostě na rovinu jsem se zamilovala do iPhone (ráda bych 5, ale asi skončím u jedné z těch levnějších verzí, čili u 4)..
Máte tedy někdo zkušenosti s braním si něčeho na splátky u Alzy? Jak se tváří na předčasné splacení? Je možné? Děkuji.
Nicméně nechci se vydat ze všech peněz (které se na mateřské značně zúžily) a proto váhám nad pořízením si mobilu přes půjčku…
A nejde si ten telefon poridit treba s nejakym pausalem?…mozna lepsi reseni pokud po nem tak touzis. Ja to takhe udelala take, jelikoz mi jedna smlouva koncila a kdyz jsem prodluzovala vzala jsem si novou i s telefonem.
@e-lili pokud jim nepodepises smlouvu, ktera prijde zaroven s uverovou kartou, tak nic vypovidat nemusis.
Takze staci kartu prestrihnout a smlouvu rozstrihat.
@Avokado Chápala bych, kdyby to bylo něco životně důležitého - člověk nevydrží bez ledničky, bez pračky apod., ale i tak mám vždycky na tyto případy nějakou rezervu, ale telefon? Půjčovat si na telefon považuju za velký nerozum. Někdo ti ho ukradne nebo s ním třískneš (či prcek) a co pak? Jestli ti tvůj slouží, zatím bych si odkládala maximum, kolik můžu, prodala malé věci po prckovi, přála si příspěvek k narozeninám apod, abych potřebnou sumu postupně naskládala.
@markyj resili to znami prave skrz hypo.
Nic nepodepsali a stejene to museli jet vylovedet.
Cetelem.je mazec
Jestli po něm opravdu moc toužíš, půjč si od rodičů nebo někoho takového kdo bude chápat když nebudeš moct zrovna splatit a nedá ti úroky.
@markyj to není tak úplně pravda, stačí když tu kartu člověk jednou použije a u některých společností dokonce, když si na poště vyzvedne dopis s pinem ke kartě. Úvěrové společnosti umí „zázraky“ co se smluvních podmínek týká ![]()