Půjčka na mobil u Alzy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
73
19.2.15 20:14

Půjčku si každý musí rozhodnout sám, záleží jak na tom jste finančně.
Zkusila bych se podívat i přímo k operátorovi. Myslím, že ti splátky dělají na přímo a ne přes další společnosti. A s paušálem by to mohlo vyjít lépe.

Na ten paušál určitě nezapomínat. Tarif, co máš teď nemusí být pro iphone vhodný, je to návykový žrout na data. Ať nakonec nejsi v situaci, že telefon sice splácíš, ale nemůžeš moc využívat, protože nemáš na adekvátní tarif.
Takže do kalkulace učitě zahrnout všechny náklady tj. telefon + tarif na řekněme 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
19.2.15 20:26

@MP kryska no například O2 teď zase spolupracuje s esoxem, prostě úvěrové společnosti hýbou světem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
19.2.15 20:50
@jenika1 píše:
Brát si půjčky na něco tak spotřebního, jako je telefon mě hlava nebere.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
19.2.15 20:51

Ježíš, holky, nedělejte z těch půjček takovou vědu, zakladatelka chce telefon, nebude si brát hypotéku na Karlštejn. :roll: A jestli je na rodičáku, tak to přece neznamená, že nemůže v klidu splácet. Každej normální člověk ví, co si může dovolit, takže pokud ví, že může v pohodě splácet třeba tisícovku měsíčně, tak do roka bude mít telefon splacenej (nebo třeba dřív, fakt nevím, kolik ten telefon stojí).

A jako rada, šetři si sedm let na telefon a pak si ho kup, to je fakt super rada. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
19.2.15 21:07

@PetraJ Kdyby každý věděl, co si může dovolit, tak by nebyli potřeba exekutoři a tolik lidí by neplakalo nad tím, jaké si kdy nadělali dluhy! Myslím, že krom vyjímečných situací, by si každý měl dovolit to, na co má. A nikdo nepsal šetřit na telefon 7 let, bylo jí napsáno, že nový by neměla za 5 (jako teď), ale třeba až za 7 let (což je za 2 roky). Je to samozřejmě věc zakladatelky a každého, ale když už si žádám rady od lidí na netu, tak se nad nima můžu i zamyslet a třeba mě přivedou k rozumnějšímu názoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
19.2.15 21:15

@e-lili @Moncinas holky tak to je zvlastni, ja jsem prave pracovala u uverove spolecnosti a primo na oddeleni kreditnich karet.
Kdyz mel u nas nekdo neco na splatky a dobre splacel, tak mu automaticky po doplaceni byla zaslana karta a smlouva uverova na dany limit, ktery byl na karte. Ale teprve kdyz nam klient poslal zpatky podepsanou smlouvu se mu nechal vygenerovat PIN a atd.
Takze to musi delat fakt jen ten Cetelem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
19.2.15 21:28

@zuzkasim - a ty jí budeš tu exekuci splácet? Asi ne, co? Tak ti to může být jedno, jestli zakladatelka bude mít na splácení nebo ne. Dneska má půjčku každej druhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.2.15 21:29

@Moncinas Je to možné, v těch jejich podmínkách je někdy dost těžké se vyznat. Dívala jsem se na t-mobile, tak o žádné třetí straně není ani zmínka. Což ovšem neznamená, že to není v podmínkách někde pod čarou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
20.2.15 07:26

Trosku odbocim, ale dostali jsme nove Apply 6 v praci. Byl jsem z toho rozcarovany, chtel jsem ho vratit(obecne ty penize co ten telefon stoji, dle meho nazoru jsou zbytecne vyhozene, plati se jen a jen za znacku nakousnuteho jablka), ale nakonec jsem ho dal manzelce a vratil se zpet ke svemu byvalemu telefonu.
pokud potrebujete novy telefon jiste jsou i jine alternativy, konecny vyber bude ale jen a jen na vas.
snad jen, radeji nez na splatky, bych se podival jak tu bylo zminovano na nabidky operatoru, mozna v kombinaci s tarifem by pristroj vychazel lepe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
20.2.15 12:30

@markyj no dělají to i některé další společnosti. Já zase vedla oddělení v advokátce, které spotřebáky a kreditky exekuovalo, takže já jsem vyléčená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.3.15 13:35

Od operátora na splátky nelze - mám Vodafone a tam se hradí 3/4 z ceny mobilu. tarif mám suprový a běží mi na dobu neomezenou :/ U rodičů je mi trapné si půjčovat.

Mám nějaké výdělky ještě i mimo - samozřejmě nepřiznané :roll:

Tak škoda no, ale můj telefon už se vypíná kdy se mu zachce a já chtěla nový už nějaký lepší i pro práci a nebrat nějaký dostupný, ale stále s sebou tahat i notebook, kvůli práci…

Ale i tak, díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel