Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ahojky,Mam takovy dotaz. Pred cca 5 lety na mne byla podana exekuce. Byla to castka cca 25 tisic. Tu jsem platila splatkovym kalendarem. Potom jsem ale podala zalubu na toho, kdo me takto zadluzil. Prisel rozsudek, jeho odsoudili a ja to prestala platit (ano vim blbost). Ted mi po letech prisla dalsi exekuce na jeste vetsi castku, ale nikde tam neni odecteno, ze jsem uz dost i splatila..
Jak se ted muzu branit aby se to, co jsem zaplatila odecetlo? A jak je to vubec mozne? Nemuze se stat, ze to, co jsem zaplatila nekde „visi“?
Můžeš se bránit, odvolej se a přilož doklady o tom, že část vymáhané částky byla zaplacena v předchozí exekuci.
@eumedon píše:
Můžeš se bránit, odvolej se a přilož doklady o tom, že část vymáhané částky byla zaplacena v předchozí exekuci.
V tom papiru o exekuci pise, ze se jiz nelze odvolat. Jde to i jinak?
A nenaskákali tam za tu dobu úroky, navíc opětovné podání exekuce jsou další úkony na víc, což znamená další peníze navíc, neboť odměny jsou již úkonové. Samozřejmě se s exekutorákem zkontaktuj, oni ti to vysvětlí líp než my tady ![]()
A kolik z těch 25 tisíc jsi zaplatila? Jestli jsi platila převodem z účtu, vytiskni si všechna potvrzení, zajdi za exekutorem, dolož, co jsi platila (včetně rozsudku, který sice pro tebe není alibi, byla tvoje chyba dál neplatit, ale minimálně je to vysvětlení, proč jsi přestala platit právě v té době), a zeptej se, jakým způsobem jsou zaplacené částky zohledněny v nové exekuci.
Osobně si ale myslím, že za tu dobu naskákaly úroky tak, že stejně budeš platit víc.
@Moncinas Je možné, že naskákaly a přibyly náklady nové exekuce, ale merit přece musí být odečten, pokud tedy předchozí exekuce zaplatila i část meritu.
Napadlo me, jestli jsem treba tim, ze jsem to potom prestala platit neuhradila akorat uroky a ten dluh je tam porad. A ted k nemu naskakali uroky nove, je to mozny?
S exekutorem se spojim, akorat dnes nemaji uredni hodiny tak musim az zitra. Zatim to teda zkousim tady se neco dozvedet ![]()
@zrcadlo píše: … ale minimálně je to vysvětlení, proč jsi přestala platit právě v té době…
Takové vysvětlení je celkem na nic. To, že mi někdo dluží nebo dokonce jsem obětí TČ, ještě neznamená, že mohu přestat platit svému věřiteli.
@Anonymní píše:
Zaplaceno bylo cca 15 tis
Kolik z toho byl merit?
@eumedon píše:
Kolik z toho byl merit?
Jistina byla 17 tis. Zbytek uroky. Takte uroky 8 tis.
@Anonymní píše:
Jistina byla 17 tis. Zbytek uroky. Takte uroky 8 tis.
No, a bylo tedy něco zaplaceno z té jistiny?
@eumedon píše:
Takové vysvětlení je celkem na nic. To, že mi někdo dluží nebo dokonce jsem obětí TČ, ještě neznamená, že mohu přestat platit svému věřiteli.
Vždyť já píšu, že to rozhodně alibi není, ale protože lidi neustále lžou a vymýšlejí si, tak by na mě teda rozhodně líp působilo, pokud by mi někdo řekl, že byl blbý a přestal platit v momentě, kdy přišel rozsudek, a kopii toho rozsudku u toho měl v ruce, než kdyby jen něco koktal a já to brala jako nějaké pohádky ovčí babičky. Samozřejmě že v právním jazyce to neznamená vůbec nic, ale při jednání to pro důvěryhodnost může být malé bezvýznamné plus.
Zakladatelce: Nejlíp asi bude, když vezmeš všecko co máš a zajdeš do občanské poradny, a to co nejdřív, než prošvihneš nějakou lhůtu.
Ahojky,
Mam takovy dotaz. Pred cca 5 lety na mne byla podana exekuce. Byla to castka cca 25 tisic. Tu jsem platila splatkovym kalendarem. Potom jsem ale podala zalubu na toho, kdo me takto zadluzil. Prisel rozsudek, jeho odsoudili a ja to prestala platit (ano vim blbost). Ted mi po letech prisla dalsi exekuce na jeste vetsi castku, ale nikde tam neni odecteno, ze jsem uz dost i splatila..
Jak se ted muzu branit aby se to, co jsem zaplatila odecetlo? A jak je to vubec mozne? Nemuze se stat, ze to, co jsem zaplatila nekde „visi“?