Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jit ke svemu doktorovi, udela kontrolni odber, nasadi zelezo..
nejak nechalu z ceho jsi rozlozena
Jejich poctivá práce tě uchránila velkých nepříjemností, které by tě jako anemickou po darování nejspíš čekaly. Chápu, že tě to mrzí, ale oni nemůžou za to, že nejsi vhodný dárce. Nemůžou tě přece nechat darovat krev pro tvoje smutné oči.
Ježíš klid. Tak si zajdi k praktikovi na krev a on ti pak řekne co a jak. Proč by si mela byt prasiva. Spousta lidí neprojde, od toho to je.
Nebo ti šlo o ty prachy za to?
Příspěvek upraven 01.03.22 v 14:23
@mojara píše:
Ne každý je vhodný dárce, moc to hrotíš
Spíš me rozhodil ten přístup … jdeš tam, cekas, chceš pomoci a puff, nejsi vhodná tak padej, nezajimas nás …
Trochu přehnaná reakce ne? Bože, tak máš málo červených krvinek, tak zajdeš k obvodakovi, budeš nějakou dobu něco zobat a bude to OK.
@Anonymní píše:
Spíš me rozhodil ten přístup … jdeš tam, cekas, chceš pomoci a puff, nejsi vhodná tak padej, nezajimas nás …
A co jsi si představovala?
@Anonymní píše:Úplně normální postup. Taky jsem jednou takto dopadl, tak jsem prostě šel a vůbec jsem to neřešil. Jen jsem brblal, že promrhany ráno.
@Anonymní píše:
Samozřejmě, že je nezajímáš, když pro odběr nejsi vhodná - co by s tebou asi tak měli dělat? Řekli ti výsledek vyšetření tvé krve a je na tobě, jak s ním naložíš.
Prostě pro odběr nejsi vhodná a tečka - to se stává, já také nejsem a z mé rodiny několik členů
K hysterii, kterou předvádíš, není absolutně žádný důvod.
@Anonymní píše:
Věř tomu, že to není nic osobního, setkávají se s tím běžně, lidi řeknou dobře, nashledanou a nehroutí se jako ty ![]()
@Anonymní píše:
No a. To ti tam mají zahrát loutkovy divadlo a držet dlouho v objetí?
Zajdi k obvodnimu, ať vyřeší tu anémii, a až budeš mít krvinky ok, můžeš jít darovat.
(Na odbernych místech neřeší zdravotní problémy dárců, to už si musíš vybehat sama.)
Příspěvek upraven 01.03.22 v 14:27
@Anonymní píše:
A co meli delat? ![]()
Jsou zodpovědní a jde jim i o zdravotní stav jejich dárců.
Tak si najdi nějaký jiný způsob, jak dělat dobré skutky, ono už to, když by jim tam měli chodit lidi, co se z jehly rozklepají a třeba sebou mohou i seknout, není ideální.
Ahoj,
jsem naštvaná. Mám strach z jehel a i přesto jsem sebrala odvahu jít darovat krev. Jako prvodárce. Vůbec jsem nevěděla co a jak. Čekala tři hodiny, pak vyšetření a vzorek a druhé vyšetření. Pak si me zavolali konečně, všichni šlo predemnou, řekli mi, že mám anémii a nejsem vhodný dárce, nemám nárok na celý den volna (jela jsem autobusem 35km do města a vsehovsudy tam strávila 4 hodiny jen v čekárně, samozřejmě už vyhladovělá) ani na svačinu, jen mi můžou max 4 hodiny potvrdit. A ze nejsem vhodná pro darování nashledanou, další. Lekla jsem se po slově anémie a “máte kriticky málo červených krvinek i pro sebe”, nikdo se semnou dal nebavil. Šla jsem ven a tam jsem se rozplakala. Strašně me to položilo, já se na to chystala dva dny psychicky, strašně jsem se bála, pak to čekání … já mám vyváženou stravu, žiji zdravě, hladová jsem šla najít nejbližší bufet, abych si koupila aspoň housku … odcházela jsem s pocitem, že jsem prašivá … A nikdo mi neřekl co dal, jen ze na krev nejsem vhodná.