Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Občanský průkaz je na ověření totožnosti. Mám zvýšený prolaktin, užívám léky v minimálním dávkování, stav bez potíží a jako dárce krve a plasmy mě odmítli.
Chtěla jsem darovat krev a mám sníženou funkci štítné žlázy (taky jen málo). Podle endokrinologa by s darováním neměl být problém, ale na transfúzní stanici mě odmítli ![]()
@lasička1 Aha já myslela, že me budou všude možně lustrovat ![]()
Aha no tak uvidim
Krevní centrum při nemocnici nebo Sanaplasma ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
tak jsem se rozhodla trochu pomoci a objednala jsem se na darování plasmy
Chci se zeptat jak to probíhá, na co se mě bude doktor ptám a tak:).
Taky se chci zeptat zda se může darovat, pokud mám trochu sníženou funkci štítné žlázy a horší…zuby…Taky se chci zeptat k čemu potřebují občansky průkaz? Zdravotní kartičku chápu ale občanku?
Děkuji
Já mám zkušenost se společností Sanaplasma, před prvním odběrem vyplníš hooodně dlouhej dotazník (chtěli tam myslím i jméno a tel. obvodního lékaře
), pak jdeš na vyšetření k doktorce, kde tě zváží, změří tlak atd., před odběrem ti vezmou několik zkumavek krve (asi 3?) a až pak je samotný odběr plasmy.
@Hřiběnka no právě. A poté, co tam začali v Ov chodit samý divný lidi
, přestala sem tam chodit já.
@Anonymní píše:
@Hřiběnka a na co se v tom dotazníku ptají?
Na zdravotní stav, víceméně (jestli se v noci potíš a podobný ptákoviny
), vycestování do cizích zemí… Počítej s tím, že to zabere dost času ![]()
@Anonymní píše:
@Hřiběnka Chtěla bych vidět někoho, kdo se v tomhle horku nepotí
Ono tak oklikou zjišťují, jestli nemáš nějakou vážnou chorobu
Ale už je to pár let, co jsem tam byla, teď to může být trochu jiný ![]()
Já jsem před pár lety chodívala pravidelně dávat krev a plazmu do místní nemocnice na hematologii a ten dlouhý dotazník jsem vyplňovala taky. Poprvé extra dlouhý, pak už jen dvě stránky - jestli mi netrhali zub v poslední době, jestli jsem nevycestovala do exotických zemí, nové očkování, těhotenství nebo potrat, stálé léky atd.
Ahoj všem, zajímá mě, pokud někdo bude vědět odpověď, zda může plasmu darovat i člověk s frombofilii ( porucha srážlivosti krve) děkuji
@zuza.270 urcite ne. Jak chces jit darovat plasmu, ktera se ziskava z krve, kdyz mas poruchu srazlivosti. Vzdyt bys sama sobe uskodila ne?
O mě nejde. A děkuji za reakci, ale už jsem se odpověď dozvěděla z internetu.
Ahoj,

tak jsem se rozhodla trochu pomoci a objednala jsem se na darování plasmy
Chci se zeptat jak to probíhá, na co se mě bude doktor ptám a tak:).
Taky se chci zeptat zda se může darovat, pokud mám trochu sníženou funkci štítné žlázy a horší…zuby…
Taky se chci zeptat k čemu potřebují občansky průkaz? Zdravotní kartičku chápu ale občanku?
Děkuji