Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky zakladam tuto diskusi pro maminky kterym se deticky narodili v prosinci 2012.At si muzeme povikladat co uz vase deticky umi a v cen sou zase pozadu.Budu rada za vase prizpevky. ![]()
ahojky Lukášek se narodil 25.12.2012..je to náš raubíř..už se plazí, leze a začíná si už týden stoupat..ale nesedi
jinak bojujeme s jídlem každý den, je to nejedlík ![]()
@Monča1985 ahoj sem rada ze se nekdo pridal tak to je teda sikula mala se mi trosku plazi pozadu a snazi se na 4ale jde ji to jen na mekem zato krasne sedi ale sama si jeste nesedne musim ji vzdy posadit
Malá měla termín v prosinci na mikuláše, ale nakonec se narodila 22. listopadu takže já jsem ve skupině listopadek
jinak malá se plazí, kleká si, péruje na kolínkách, ale ještě neleze, nesedí ani si nestoupá..cpe si úplně všechno do pusy a pojídá to..takže drobky, chuchvalce vlasů, trávu na zahradě, papuče mi ráda ožužlává..jinak umí ukazovat na věci, ale paci paci a podobné věci jí zatím nic neříkají..před týdnem se sama odstavila takže už je na UM a chutná jí..jen teď v těch vederech toho moc nesní..zuby nemá žádné a ani nevypadá že by nějaké měly vyrůst v blízké době..
Ahoj. Naše Zuzanka se narodila 10.12. Zatim se plazí, ale umí to pěkně rychle a péruje na čtyřech. Zatim si nesedne, ale začíná si stoupat. Je to ale prcek, má jen 6kg a 65cm ![]()
Zoubky taky žádný nemáme. První dcerka měla zub až v 10 měsících, takže ani moc nehledám ![]()
Holky zalozila jsem i sktpinu tak kdo by mel zajem o pridani tbk pisnete skupina se jmenuje miminka narozene v prosinci2012
Přidávám naši trošku do mlýna. Naše malá je narozená 13.12. Jedlík je docela velký, ona je celkově taková velká (73cm, 8,4kg)
Má 2 zuby dole a vypadá to na další 2 nahoře. Plazí se jako drak, houpe na kolínkách. Nesedí, ani si nestoupá. Před pár dny začala slabikovat. Paci paci a podobné záležitosti ji těžce nezajímají
Důležitější je všechno vidět, ošahat a nejlépe i ocucat ![]()
Ahoj, my máme filípka 17.12. je to krásnej chlapeček, vlastně úplně nekrásnější ze všech dětí, co jsem kdy viděla:):) a ty vaše?:) péruje na kolenou, tak čekám, až začne lézt. jí moc hezky, skoro vše co mu dám. nejraději by ale jedl noviny, igelit, papírový ubrousky! trávu a podob..) stále ještě dobře kojím, je hodnej, jen teď se klube 4. zub tak trochu zlobí. ale noci nic moc, dost se budí na kojení. a jak vám jde uspávání? večer to jde, ale přes den docela bojujem:(
Mě Zuzík spí přes den 20 minut a konec. Usne třeba 6× za den, ale jen na těch 20 minut
v noci to docela jde
@Alyss1
Se spánkem jsme teď taky na štíru. Přičítám to vedrům a klubajícím se zubům. Doposud spávala v noci docela hezky (1 kojení cca ve 4 ráno), teď sebou hází a budí se tak co 2 hodiny. Odpoledne klidně i usne sama, ale za 10 minut je vzhůru a musí být uspána (nejlépe ukojena
) No co, věřím, že se to zlomí. Uspávali jsme večer na míči do 4 měsíců, všichni radili nechat vykřičet, ale zvládla to sama. Tak doufám, že i v tomto případě to nějak půjde
Ale dala jsem si časovou hranici, pokud se do té nic nezmění, tak potom asi přistoupíme k nějakémů tvrdšímu řešení ![]()
Tak ja malou taky jeste kojim a usina zasadne jen u prsa jinak neusne a narodili jsme se 11.12
.Zdravím, Viktor se narodil 27.12.2012 a co umí?? Pěkně mě naštvat:-) tím, že skoro nespí přes den, to je pořád nových věcí okolo, co ještě neviděl a neosahal…:-) Nemá žádný zuby, leze rychle jak pavouk, stoupá si asi 14dní, sedí, ale sem tam ještě nevyvažuje dostatečně (tak je co chvíla na zemi:) Nejraději spí na boku a břiše, ale hlavně v noci, ty dny jsou katastrofa, hlavně teď v tom horku (doma máme 28stupňů!!) a možná se začínají klubat jedničky, tak teď máme doma řvouna… Jí všechno, zatím sme kromě jáhel v nějakém příkrmu kupovaném nic nevyhodili:-) ale nejraděj to, co už tu někdo psal: igelitky, letáky, trávu, kabely od PC, TV a pod…