Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je to sice mimo nazev diskuze, ale chci se vas zeptat, co vse jste miminkum oblikly, kdyz jste jeli domu z porodnice? me to ceka letos a absolutne tapu, aby toho nemelo malo a nebo moc. dekuji
Ahoj anonymní, já jsem měla mimino v šátku hned 3. den - takže jsem ho moc neoblíkala - jen pyžámko(overal) a šup do šátku a na to moji bundu. Přeju dobrý porod.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je to sice mimo nazev diskuze, ale chci se vas zeptat, co vse jste miminkum oblikly, kdyz jste jeli domu z porodnice? me to ceka letos a absolutne tapu, aby toho nemelo malo a nebo moc. dekuji
Tak my jak jsme jeli domu tak jsem male oblikla kosilku dupacky pak svetr a takove teplejsi dupacky meli jsme sadu svetr a ty dupacky k tomu na to jsem dala kombinezku a dve cepicky jednu mako a druhou zimni nevim jestli to bylo prehnane ale nechtela jsem at je male zima
@Anonymní píše:
To asi záleží na termínu porodu..když to píšeš sem, tak tě to čeká předpokládám někdy v zimě. Já jsem měla dupačky, soupravičku z fleecu a zateplenou zavinku do autosedačky. Venku byl náramnej mráz, ale malýho sme jenom přenesli 10metrů do auta, takže si myslím, že pokud jedeš z porodnice autem, tak zas to nijak nepřehánět. Samozřejmě taky sme měli 2čepičky, jednu tenší a druhou na ní zimní, hlavička by měla být prý nejvíc v teple, tak tím sem se řídila..Ať vám to dobře dopadne!! ![]()
Ahoj maminky stejně starých dětí:) Jak se všem daří? Malá za tu dobu, co existuje tato diskuze, umí spoustu nových věcí. Ale o tom psát nechci.
Chtěla jsem se vás zeptat, jak to u vás vypadá s nočním spánkem. Malou ještě kojím (ráno, poledne, večer) a v noci se ještě 2× vzbudí. Už bych se i ráda vyspala celou noc, ale nevím, zda to už lámat přes koleno nebo ještě počkat. Co myslíte, jak to máte a tak vůbec;)
Přeju všem hezkou neděli.
@Mať11 ahoj. Tak to máš štěstí, že se ti budí jen dvakrát za noc
mě se budí taak pětkrát a dokud si jí nedám k prsu, tak prostě řve. Podle mě si jen vymejšlí, ale nemám nervy na to, abych jí nechala vyřvat. I když teda často kojíme i přes den. Dostává každý tři hodiny příkrm (4× denně) a stejně chce mezitim ještě kojit ![]()
@Rusallka Teda tak to je mazec
Já mám právě taky pocit, že si ta naše kudlinka vymýšlí, a chtěla bych to tím pádem utnout. Ale na vyřvání taky zatím nemám. Chjo, ale jsou to naše zlatíčka ![]()
Ahojky holky:-)
Tak my už v noci nekojíme!! Hurá!! Opravdu jen vyjímečně
většinou ani přes den nekojím, malej chce prso jenom ráno ke snídani. Jak vidí prso = řve. Řešila sem to s Dr. na prohlídce v 8měsících a říkala, že nevadí, tak ráno kojím a večer dávám sunar, aby měl mlíko, jinak prý stačí s příkrmama jogurt nebo prostě něco mléčnýho…takže se malej de facto odstavil sám, su za to strašně ráda
že sem nemusela já:-) V noci se budí tak 3× ale dám dudel a pohladím a je klid. Vyjímečně je to jinak, a taky čekám, že to tak nebude věčně, ale teď je to dobrý
Minulý týden lezl zub, dnes vylezl další, tak možná bude hůř ![]()
Tak já zatím odstavovat nechci. První dceru jsem kojila rok a půl, tak bych malou chtěla taky tak. Chtěla bych to ale nějak omezit, ale netuším jak
myslela jsem, že bych dávala na noc UM, ale naše dáma ho prostě pít nebude
zkoušela jsem asi tři druhy mlíka a všechno jen ochutnala a začla to hned odstrkávat pryč…