Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Většina lidí to dělá pro peníze. Ale ten fakt, že někdo bez toho darovaného vajíčka prostě nemůže mít děti tady je. takže jo já jsem pro darování. Každý má právo být rodičem a někdy to jinak nejde a ti lidé jsou neskutečně vděční, že to dítě mít můžou. Kdyby to bylo zadarmo, tak by těch dárkyň bylo minimum. A zase není za to nějaká závratná částka. Takže dejme tomu, že ti to vynahradí ten čas, nějaké to riziko atd…
Samozřejmě doktor, by tě neměl do ničeho tlačit. Mělo by to být jen tvé svobodné rozhodnutí, aniž by tě někdo ovlivňoval.
@Anonymní píše:
Dobry den, jaky mate názor na darování vajíček?
Můj doktor mě do toho při každé návštěvě celkem,,tlačí’’. Stále mi to nabízí a premlouva ať si to nechám projít hlavou. Několikrát jsem řekla, ze v žádném případě. Minule mi ale kamaradka, která nemůže otěhotnět řekla, ze kdyby mohl sl by do toho hned. Ne kvůli penězům, ale aby pomohl někomu kdo je na tom stejne jako ona a ze bych mohla opravdu někomu pomoc. Mám už jedno dítě. Jak to berete vy?
Ne díky. Nemám potřebu si nechat rozjet nějakou rakovinu nebo si hormonama zhuntovat tělo. Potrebuju tu byt pro své male děti. Kamarádka je v jiné situaci a kdo ví jak by reagovala v reálném případě. Pusou rozdám miliardy
@Anonymní píše:
Můj doktor mě do toho při každé návštěvě celkem,,tlačí’’. Stále mi to nabízí a premlouva ať si to nechám projít hlavou. Několikrát jsem řekla, ze v žádném případě. Minule mi ale kamaradka, která nemůže otěhotnět řekla, ze kdyby mohl sl by do toho hned. Ne kvůli penězům, ale aby pomohl někomu kdo je na tom stejne jako ona a ze bych mohla opravdu někomu pomoc. Mám už jedno dítě. Jak to berete vy?
tvůj doktor tě do toho tlačí???
![]()
ale, ale, a teď tu o Karkulce
darování vajíček je komerční záležitost, a je to zdraví nebezpečné, můžeš dostat hyperstimulační syndrom, který ti zadarmo léčí v nemocnici,
nevěřím, že obvodní gynekolog tě do toho tlačí
Nechce se mi věřit, že by tě doktor do něčeho tlačil. Pokud ano, nejspíš má smlouvu s nějakým CARem, dohazuje ženy za provizi
Klidně si o tom něco nastuduj a pak mu jednoduše řekni, že nechceš riskovat komplikace typu hyperstimulační syndrom a hotovo. Já bych do toho nešla ani náhodou. To už radši krev/plasmu. Tu taky lidé potřebují a většinou nutněji, než vajíčko. Já bych osobně asi i těžce nesla, že někde běhají zpoloviny mé děti ![]()
@Mkilus píše:
Většina lidí to dělá pro peníze. Ale ten fakt, že někdo bez toho darovaného vajíčka prostě nemůže mít děti tady je. takže jo já jsem pro darování. Každý má právo být rodičem a někdy to jinak nejde a ti lidé jsou neskutečně vděční, že to dítě mít můžou. Kdyby to bylo zadarmo, tak by těch dárkyň bylo minimum. A zase není za to nějaká závratná částka. Takže dejme tomu, že ti to vynahradí ten čas, nějaké to riziko atd…
Samozřejmě doktor, by tě neměl do ničeho tlačit. Mělo by to být jen tvé svobodné rozhodnutí, aniž by tě někdo ovlivňoval.
Takze ty jsi vajicka darovala?
@stinga No divila by ses, co někteří lékaři dělají. Moje bývalá obvoďačka měla takhle nasmlouvané provize za doporučení na pochybné šamanské techniky, několikrát se mi snažila prodat léčiva a doplňky stravy přímo v ordinaci se slovy „tenhle dýňový olej je jediný na trhu, který vám pomůže úplně na všechno, jinde ho nemají“ ablabla. Šílený.
@stinga píše:
tvůj doktor tě do toho tlačí???![]()
![]()
![]()
ale, ale, a teď tu o Karkulce
darování vajíček je komerční záležitost, a je to zdraví nebezpečné, můžeš dostat hyperstimulační syndrom, který ti zadarmo léčí v nemocnici,
nevěřím, že obvodní gynekolog tě do toho tlačí
Doktor ji do toho tlaci a ona to resi s kamaradkou, ktera nemuze otehotnet. Moc tomu neverim.
Já osobne vajíčka darovat nehodlám. Je tam příliš rizik. Dost mě překvapuje, ze do toho gynekolog někoho tlačí.
@hani28 ze zdravotních důvodu nejsem vhodný dárce pro nic ![]()
Příspěvek upraven 11.09.23 v 10:21
@unuděná píše:
@stinga No divila by ses, co někteří lékaři dělají. Moje bývalá obvoďačka měla takhle nasmlouvané provize za doporučení na pochybné šamanské techniky, několikrát se mi snažila prodat léčiva a doplňky stravy přímo v ordinaci se slovy „tenhle dýňový olej je jediný na trhu, který vám pomůže úplně na všechno, jinde ho nemají“ ablabla. Šílený.
tak musí jedině mít ten lékař smlouvu s CARem, jinak je to opravdu blbost,
takového lékaře bych asi také vyměnila,
já takovou zažila PA, která vedla předporodní kursy - bez chlorelly za 1300 a podobných „zelených“ léčiv se ti narodí dítě bez hlavy, olejíček na strie za 1800 je také jediný, který tě zbaví strií - no koupila jsem vše za 6000 - masírka byla silná, když jsem jednou řekla, že už další produkty nechci, tak v 31 tt. mělo dítě abnormálně malé bříško a zaostávalo ve všem
, narodilo se mi s 51 cm a 3,55 kg, tak bylo maličké a zaostalé, takže ano - ty produkty věřím,
s tím prodejem vajíček - to už mi přijde hodně za hranou
Tak k takovemu doktorovi bych uz nikdy nesla a zdravi bych si kvuli par tisicovkam dobrovolne taky nehuntovala!