Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potvrdila přechod podle menzezu? Nebo jak to funguje. Já jen že mám cykly třeba i 70 dní a rozhodně v přechodu nejsem, stihla jsem mezi tím 3 děti. Tak mě zajímá, z čeho lékaři vychází.
@Anonymní píše:
Raději anonym.. gynekoložka mi potvrdila přechod, menzes mám třeba po 90 dnech, s návaly pomohly přírodní doplňky stravy, ale co mě trápí, je častá únava, přibrala jsem 4 kg během léta, jím stejně, co Vám prosím pomohlo na tu únavu? děkuji
je to přirozené, máte rozházené hormony způsobené příchodem menopauzy. Na únavu jsou dobré adaptogeny, třeba maca nebo ašvaganda. Přibírání je také průvodní jev menopauzy a je způsobeno rychlejším poklesem progesteronu než estrogenu a tím vzniklé estrogenové dominanci. Estrogen je hormon, který mimo jiné hronadí a ukládá, progesteron spaluje. Jsou různé byliny podporující produkci progesteronu, třeba kontryhel, drmek, smldinec chlupatý. První dva ovlivňují metabolizmus hormonů a funkci řídících orgánů, hypotalamu a hypofýzy. Smldinec obsahuje diosgenin, což je prekurzor progesteronu. Při orálnám užití však zažívací trakt většinu diosgeninu nedokáže zpracovat a jsou více zatížena játra. Nejlepším prostředkem na doplnění progesteronu jsou progesteronové krémy vyrobené z jamu - smldince s označením USP. A pak je na trhu velice vyrovnaný a recenzemi doporučovaný produkt, nebudu dělat reklamu, v případě zájmu do SZ
@Anonymní píše:
Potvrdila přechod podle menzezu? Nebo jak to funguje. Já jen že mám cykly třeba i 70 dní a rozhodně v přechodu nejsem, stihla jsem mezi tím 3 děti. Tak mě zajímá, z čeho lékaři vychází.
Nechte si změřit hladiny hormonů, přesnější obraz je u měření ze slin. Pravděpodobně máte nějakou hormonální disbalanci. Jinak lékaři usuzují na přechod z celkového stavu ženy, tedy pokud doposud pravidelně menstruovala a nyní se to mění a je ve věku cca 48 - 55 let pak jde o přechod. A dále se to dá zjistit z hormonů.
@Anonymní píše:
Raději anonym.. gynekoložka mi potvrdila přechod, menzes mám třeba po 90 dnech, s návaly pomohly přírodní doplňky stravy, ale co mě trápí, je častá únava, přibrala jsem 4 kg během léta, jím stejně, co Vám prosím pomohlo na tu únavu? děkuji
Mám výbornou zkušenost s esencialními terapeutickými oleji od Bewitu, krásně harmonizují tělo při jakémkoli problému.
Na přechod je vynikající EO Woman M:
https://bewit.love/…man-m-p-141/?…