Bolestivá ovulace, zkušenosti

411
6.9.23 12:12

Bolestiva ovulace, zkusenosti

Nikdy jsem nemela ani tuseni, ze mam zrovna ovulaci. Po druhem porodu, ale asi doslo k nejake zmene. Vypozorovala jsem, ze zhruba v pulce cyklu me zacne lehce pobolivat kycel a podbrisek na prave strane. Poprve jsem dokonce mela podezreni na slepak. Za par sni se dostavi velka bolest uz v celem podbrisku, podobna ms bolestem, ale vic protivnejsi :D takova tahava, jako bych tam mela kameni. Na gynde jsem byla a podle ultrazvuku jsou vajecniky v poradku, sono bricha taky neodhalilo nic, tak me napadlo, jestli to prave nemuze byt tou ovulaci. Ma nekdo podobne bolesti? Je to normalni? :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.9.23 12:14

Mě při ovulaci dost bolí podbřišek jako při MS a mám častější výtok :?

• Citovat
  • Upravit
2296
6.9.23 12:22
@Lucie1793 píše:
Nikdy jsem nemela ani tuseni, ze mam zrovna ovulaci. Po druhem porodu, ale asi doslo k nejake zmene. Vypozorovala jsem, ze zhruba v pulce cyklu me zacne lehce pobolivat kycel a podbrisek na prave strane. Poprve jsem dokonce mela podezreni na slepak. Za par sni se dostavi velka bolest uz v celem podbrisku, podobna ms bolestem, ale vic protivnejsi :D takova tahava, jako bych tam mela kameni. Na gynde jsem byla a podle ultrazvuku jsou vajecniky v poradku, sono bricha taky neodhalilo nic, tak me napadlo, jestli to prave nemuze byt tou ovulaci. Ma nekdo podobne bolesti? Je to normalni? :lol: :roll:

Ano, ovulační bolesti jsou jedním z ženských problémů. Pokud se skutečně jedná o ovulační bolesti, může pomoci pupalkový olej a vitamín B6 třeba ve stravě nebo jako doplněk stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
6.9.23 12:29

@LadaSva diky, ja doufam, ze to ovulacni bolesti budou, kdyz dr nic zasadniho nenasla. I aplikace mi hlasi plodne dny. Takze asi fakt ano, jen ze driv jsem toto opravdu neznala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
6.9.23 12:42
@Lucie1793 píše:
@LadaSva diky, ja doufam, ze to ovulacni bolesti budou, kdyz dr nic zasadniho nenasla. I aplikace mi hlasi plodne dny. Takze asi fakt ano, jen ze driv jsem toto opravdu neznala :mrgreen:

Bolestivá ovulace po vysazení je jeden z častých jevů. vy patříte k těm, kterým zřejmě naskočil cyklus hned po vysazení, ve spoustě případů to chvíli trvá. Bolestivá ovulace mj souvisí také s vyšší hladinou estrogenů. HA vám dodávala v první fázi cyklu syntetický estrogen a ve druhé sysntetický progesteron a nedocházelo k ovulaci, tím jste přišla o produkci vlastního progesteronu, estrogen byl normálně produkován v první fízi cyklu žlutým tělískem. Tedy estrogenů habaděj, progesteon pouze syntetický - progestin, který není identický s vlastním. Zkuste hledat info o PMS a estrogenové dominanci. https://aktin.cz/…antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
6.9.23 12:52

Mám to od porodu také tak (a to jsem rodila před 10 lety) :nevim: Kolikrát větší bolest u ovulace než při ms. Jiný měsíc o ní zase vůbec nevím. Vypozorovala jsem, že je to horší, když mám nějaký stres nebo v tom měsíci větší fyzickou námahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
6.9.23 12:54

Vždy jsem ovulaci poznala tak, že mě hoodně píchalo na určitě straně, nejvíce když jsem si sedala. Trvalo to cca den. Nic příjemného, ale aspoň jsem ovu vždy poznala 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
6.9.23 13:20
@vedma007 píše:
Mám to od porodu také tak (a to jsem rodila před 10 lety) :nevim: Kolikrát větší bolest u ovulace než při ms. Jiný měsíc o ní zase vůbec nevím. Vypozorovala jsem, že je to horší, když mám nějaký stres nebo v tom měsíci větší fyzickou námahu.

A je to pravděpodobné. Kromě vaječníků produkují hormony nadledviny. pokud jste ve stresu nebo ve velké fyzické námaze, což je pro tělo také stres, tak nadledviny produkují kortizol. Nadledviny nejprve z cholesterolu vytvoří progesteron a ten je dál podle potřeby řízené hypofýzou a hypotalamem metabolizován na testosteron a estrogen a nebo kortizol. Pokud je stres delší, nebo fyzická námaha, je progesteron spotřebován na kortizol a ani na ostatní hormony nezbývá. Naštěstí estrogen produkuje folikul v první fázi cyklu a progesteron ve druhé fázi cyklu po prasknutí a vyločení vajíčka. Ale při zátěži vám zřejmě progesteron tvořený jinak nadledvinami chybí a převládá estrogen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
6.9.23 13:27

Také na to trpím, ale já to spíš vítám, protože jsem v obraze o svém cyklu, který je jinak docela nepravidelný.

• Citovat
  • Upravit
2296
6.9.23 13:34
@Ledová káva píše:
Také na to trpím, ale já to spíš vítám, protože jsem v obraze o svém cyklu, který je jinak docela nepravidelný.

Otázkou pak je, zda by nestálo za to s tím začít něco dělat, pokud je zatím jenom problém s cyklem a s bolestivou ovulací, abyste neměla v budoucnu problémy jiné. https://www.goodie.cz/…met-i-spanek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
6.9.23 13:37
@LadaSva píše:
Otázkou pak je, zda by nestálo za to s tím začít něco dělat, pokud je zatím jenom problém s cyklem a s bolestivou ovulací, abyste neměla v budoucnu problémy jiné. https://www.goodie.cz/…met-i-spanek

Hele plodnost už se 3 dětmi neřeším, spánek mám skvělý, paměť taky.. :)

• Citovat
  • Upravit
2296
6.9.23 13:46
@Ledová káva píše:
Hele plodnost už se 3 dětmi neřeším, spánek mám skvělý, paměť taky.. :)

Tak ono nejde prioritně o plodnost. pokud vám problém způsobuje nadbytek estrogenu, co ž je pravděpodobné, může v budoucnu způsobit cysty či myomy a to myslím za řešení stojí. Medicína si s tím nějak tak moc neví rady - nasazuje HA nebo HST, která to vyřeší maximálně dočasně a nejoblíbenějším řešením klasické medicíny je pak velká gynekologická operace. Nicméně, máte pravdu, každý je strůjce svého štěstí. Hezký den a pevné zdraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
6.9.23 14:34

Taky se mi po porodu spustila bolestivá ovulace - trva to zhruba 1-2 hodiny kdy jsem nepoužitelná, mám nafouknutý podbříšek a píchá mě tam, je to dost nepříjemný. ale aspoň vím kdy ji mám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.23 13:28

Já taky po porodu trpím na bolestivou ovulaci, několik dní. Když jsem brala HA tak dobrý. Ale po vysazení zase hrůza. K tomu ještě bolestivá prsa.

• Citovat
  • Upravit
1610
15.9.23 12:26

Tak já to mám taky…po prvním porodu před 13 lety a po druhém ještě horší, bolesti mám takové, že nemůžu ani chodit, bolest je tak ostrá a vytrvalá, že ze mě začne lít studený pot. Navíc se mi MS pohybuje mezi 21 až 28 dny a v cyklu je mi dost špatně, jakoby na zvracení jako v těhu, to už mám takto skoro 2 roky. Oběhla jsem veškerá vyšetření a nic, hormonální obraz mi vyšel teda divně a gyndařka mi napsala HA, už několik měsíců se zdráhám ji vzít, ale teď už ji asi vezmu protože nemůžu vůbec fungovat, věčně chybím v práci a ničí mi to život :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí