Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hani28 píše:
Doktor ji do toho tlaci a ona to resi s kamaradkou, ktera nemuze otehotnet. Moc tomu neverim.
jo a kamarádka, co nemůže otěhotnět, by do toho šla
![]()
to je tak průhledné, prostě se snaží získat informace, což chápu, ale tak omáčka kolem je zbytečná a lživá
@Anonymní píše:
Dobry den, jaky mate názor na darování vajíček?
Můj doktor mě do toho při každé návštěvě celkem,,tlačí’’. Stále mi to nabízí a premlouva ať si to nechám projít hlavou. Několikrát jsem řekla, ze v žádném případě. Minule mi ale kamaradka, která nemůže otěhotnět řekla, ze kdyby mohl sl by do toho hned. Ne kvůli penězům, ale aby pomohl někomu kdo je na tom stejne jako ona a ze bych mohla opravdu někomu pomoc. Mám už jedno dítě. Jak to berete vy?
Mám stejný názor jako @unuděná (což se mimochodem až tak často nestává
). Ráda bych pomohla ostatním k mateřství, ale ne za cenu toho, že budu mít někde děti a nebudu jejich máma. Pořád taky existuje miniaturní riziko, že na sebe moje děti v budoucnu nevědomky narazí, dají se dohromady a založí rodinu. A doktora, který tě tlačí do něčeho takového, bych osobně vyměnila už tak po třetí zmínce… Možná si ale jen nepamatuje, že už ti to říkal - třeba by stačilo se důrazně ohradit s tím, že už jsi jednou řekla jasné ne a už to prostě dál nechceš řešit, ať si to poznamená do tvé karty.
![]()
Na toto téma je tady asi milion diskusi. Tato je tak nedůvěryhodná, že předpokládám, že je opět založena s cílem kopat do dárkyň a prijemkyn vajíček…ach jo.
@Anonymní píše:
Můj doktor mě do toho při každé návštěvě celkem,,tlačí’’. Stále mi to nabízí a premlouva ať si to nechám projít hlavou. Několikrát jsem řekla, ze v žádném případě. Minule mi ale kamaradka, která nemůže otěhotnět řekla, ze kdyby mohl sl by do toho hned. Ne kvůli penězům, ale aby pomohl někomu kdo je na tom stejne jako ona a ze bych mohla opravdu někomu pomoc. Mám už jedno dítě. Jak to berete vy?
Odešla bych od takového doktora.
Nešla bych do toho ani omylem, rvát do sebe hormony atd., proč by to člověk dělal, že…
@Anonymní píše:
kamaradka vubec nevi, co by delala, kdyby nebyla neplodna…
Darovat vajicka je uslechtile, ale zavazne rozhodnuti…
Já jsem proti tomu. Vadilo by mi to morální hledisko - někde bude žít dítě, pokud se vše povede, o kterém já nic nevím, které bude v budoucnu třeba řešit, proč se nenarodilo svojí biologické matce a hned za tím mi vadí to zdravotní hledisko - dostat do sebe hormonální koktejl. A to vše za ušmudlaných 30 táců? Ne, ani za 30 milionů.
@Anonymní píše:
V životě bych do toho nešla. Mám děti z IVF, podle doktorů jsem nikdy neměla mít vlastní děti. Máme naše embrya, které pro nás s manželem mají nevyčíslitelnou hodnotu, takže bych nikdy moje vajíčka nikomu nedala.
Pokud tě doktor tlačí do něčeho co nechceš, změn ho.
Když už se tady zmiňuje ten hormonální / chemický koktejl. Chtěla bych se znalých zeptat, jestli je proces pro darování vajíček v podstatě stejný jako pro odběr vajíček pro IVF? V podstatě se v obou případech jedná o odběr, ne? Nebo je pro dárcovství jedna medikace a pro odběr k IVF jiná medikace?
Mám známou, byla darovat 22×, dlouho se snaží se svým relativně novým partnerem o dítě a ono to nejde. Dvě děti už tedy má s jinými muži. Teď tedy chviličku ví, že je těhotná, v minulosti vždy potratila. Teď tedy doufám, že jí to vyjde. Je něco pravdy na tom, že 10 odebraných vajíček znamená 1 rok dříve do přechodu?
@majuska852 píše:
Já osobne vajíčka darovat nehodlám. Je tam příliš rizik. Dost mě překvapuje, ze do toho gynekolog někoho tlačí.
Jsem nikdy neslyšela, leda by měl domluvu na získávání lidí
Osobně ne, díky.
@Klopotkova píše:
Mám známou, byla darovat 22×, dlouho se snaží se svým relativně novým partnerem o dítě a ono to nejde. Dvě děti už tedy má s jinými muži. Teď tedy chviličku ví, že je těhotná, v minulosti vždy potratila. Teď tedy doufám, že jí to vyjde. Je něco pravdy na tom, že 10 odebraných vajíček znamená 1 rok dříve do přechodu?
Už jsme ti několikrát napsaly, že je to konina….. všechno…. ![]()
@Janli píše:
Už jsme ti několikrát napsaly, že je to konina….. všechno….
To je úplně jedno, co jste napsaly, 22 x byla a na různých klinikách. Přít se o tom nehodlám.
Nešla bych do toho, ani za jakékoliv peníze. Co tě má doktor do toho co tlačit, asi má za to nějakou provizi. Možná bych do toho šla jedině třeba pro vlastní sestru, ale jinak nestojím o huntování těla hormonama a o rakovinu v pozdějším věku.
@Da12 píše:
Nešla bych do toho, ani za jakékoliv peníze. Co tě má doktor do toho co tlačit, asi má za to nějakou provizi. Možná bych do toho šla jedině třeba pro vlastní sestru, ale jinak nestojím o huntování těla hormonama a o rakovinu v pozdějším věku.
Tak zase myslím, že pokud do toho jde žena jednou, tak z toho rakovinu nedostane.
@Klopotkova píše:
Tak zase myslím, že pokud do toho jde žena jednou, tak z toho rakovinu nedostane.
Dokud to nezkusis tak nevíš co jsi dostal do vinku. Můžeš darovat 5× a v pohodě a někdo se ani nedostane k dárcovství protože nezvládne ten hormonální koktejl.