Darovanie vajicok

3307
11.3.15 22:22

8o 8o 8o 8o Nehlaste se všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
11.3.15 22:28

A vis, ze darcovstvi je anonymni, takze tu prijemnou vysokoskolacku nafasne nekdo jiny? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
11.3.15 22:35

Koukám, ze jste velice skromni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
11.3.15 23:27

@katinkaSE ježiši kolikrát ještě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
12.3.15 00:53

No tak darování vajíček je anonymní. Zcela a napořád. Můžete si při čekání na vaši dárkyni pomoci tím, že do svého CARu přivedete jinou dárkyni a tím se posunete v žebříčku. Ale v žádném případě nedostanete její vajíčko! Jenže TOHLE nevíte asi proto, že s žádným CARem ještě nejednáte. Někde ani nejsou čekací lhůty…

Mmch opravdu jste přesvědčena, že když dárkyně vystudovala vysokou školu, vaše dítě bude nadprůměrně inteligentní? Protože já znám třeba spoustu lidí, co jen neměli peníze a možnosti ke studiu a jsou chytřejší, než ti co znám (někteří) co vysokou mají jenom proto, že je rodiče na školách vydržovali :zed:

Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.3.15 15:50

No, ještě bych dodala, že neznám žádnou vysokoškolačku, která by darovala vajíčka, nebo o tom uvažovala. ;)
Alespoň z mého okolí to jsou holky, které mají maximálně maturitu z milosti (většinou jako nástavbu k učňáku) a jsou ve složité finanční situaci. A o jejich inteligenci by se dalo dost pochybovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
12.3.15 17:21
@malinika píše:
No, ještě bych dodala, že neznám žádnou vysokoškolačku, která by darovala vajíčka, nebo o tom uvažovala. ;)
Alespoň z mého okolí to jsou holky, které mají maximálně maturitu z milosti (většinou jako nástavbu k učňáku) a jsou ve složité finanční situaci. A o jejich inteligenci by se dalo dost pochybovat…

Tak jsou dva druhy dárkyň- ty co to dělají pro peníze a ty co to dělají pro dobrý pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
12.3.15 17:25

@JuriskaMa To je utopie. Osobně neznám nikoho, kdo by to dělal pouze pro dobrý pocit. Tohle je stejné jako s darováním plazmy. Také to nikdo nedělá pro dobrý pocit, ale pro peníze. (I když třeba tvrdí něco jiného) ;)
Pokud by člověk opravdu chtěl darovat pouze pro dobrý pocit, nenechal by si za to zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
13.3.15 01:07
@malinika píše:
@JuriskaMa To je utopie. Osobně neznám nikoho, kdo by to dělal pouze pro dobrý pocit. Tohle je stejné jako s darováním plazmy. Také to nikdo nedělá pro dobrý pocit, ale pro peníze. (I když třeba tvrdí něco jiného) ;)
Pokud by člověk opravdu chtěl darovat pouze pro dobrý pocit, nenechal by si za to zaplatit.

Hehe já pár takových znám…Co to dělají pro dobrý pocit-vajíčka. A já daruju plazmu a krev taky pro dobrý pocit :-D… Proč všechny házet do jednoho pytle? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
13.3.15 01:51

@malinika Moje maturita není z milosti, na VŠ jsem nemohla kvůli financím a složité rodinné situaci, o mé inteligenci snad lidi nepochybují často :lol: (jsem matka na MD, občas prostě „zasekne“ každý :mrgreen: ), daruji krev i když nesnáším jehly a při odběru musím mít zavřené oči (sestry se smějí a nechápou, že chodím dobrovolně :lol: ), darovala jsem i vajíčka (beru to jako krev, gen. materiál, který někomu pomůže) a nedělám to pro peníze. Ano, za vajíčka jsem zaplaceno dostala, ale motivovalo mě něco úplně jiného, nebo možná spíš někdo ;)

Nezobecňuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.3.15 10:51

@Jazz27 V tom případě jsi výjimka potvrzující pravidlo. ;)
Já si třeba dokážu představit, že bych vajíčka darovala své sestře, možná nějaké hodně dobré kamarádce (ale tam si nejsem jistá), kdyby to možné a bylo by to potřeba. Ale anonymně ne. Na to je to pro mě moc velké riziko a ani finanční kompenzace by mi to riziko nevyvážila. I když, kdybych byla v situaci, že bych neměla dát dětem co jíst, kdoví…ale tam už by to zase bylo pouze o penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí