Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všem, muzu se zeptat.. bolí mě dasne.. a toto tam mám. Nemám zuby, mám vrchní umělý. Muže to byt nádor? Hlavně to bílý vpravo…jak to vidíte vy? Děkuji Rosalinda
Tady se ti těžko někdo odváží, jen podle fotky, vyslovit až takovou diagnózu…
Radila bych ti, co nejdříve zkontaktovat svého lékaře, protože to nevypadá vůbec zdravě. A vůbec se ti nedivím, že tě to bolí. ![]()
Já na tvém místě, bych to už dávno řešila. ![]()
Neboj se, opravdu s tím jdi k doktorovi. ![]()
@Rosalinda89 píše: Více
Proboha v kolika letech nema clovek zadny zub..mym skoro 80.l rodicum chybi jeden hodne vzadu ![]()
@lilith1 mám dědičné ze mi narostly zuby tak jak měly.. no ale horní patro mi asi před 3 lety musela zubarka všechny dat pryč, mám protezu
@lilith1 píše: Více
Moje kamarádka přišla o horní zuby někdy po čtyřicítce. Zubařka jí zanedbala paradentózu, teď má jinou doktorku a spodní zachrání. Moje nadřízená o většinu zubů přijde teď, ale u ní je to kombinace špatného čištění+ extrémní strach ze zubaře+ zubař na prd. Zakladatelce tvůj hnusný příspěvek nijak nepomáhá.
@Černá Madonna už jsem objednaná k zubarce, půjdu teď ve středu, tak snad s tím něco bude dělat,,, já jsem to zjistila v pátek tady toto právě. A taky už přes 14 dní se mi netvoří sliny. Divný.. uvidím teda ve středu, no…
Jestli to máš od pátku, tak to nevypadá vůbec dobře ani celkově.
Já bych podle té fotky řekla, že už je to dlouhodobější problém…
Je dobře, že ve středu se to bude řešit. Ale neměla si to nechávat tak dlouho. Ta bolest musí být šílená. ![]()
Tak ať jsi zase brzy v pořádku. ![]()
@Černá Madonna asi jsem to blbe napsala. Až v pátek teď jsem si toho všimla tak že sem se dívala do zrcadla. Bolest no spíš to štípe… Musí to být už delší dobu no
A ještě mě tak napadlo, neužíváš třeba nikotinové sáčky?
![]()
@Černá Madonna myslíš, popravdě, že by to mohl být nějaký nádor?
Nezlob se, ale ani kdybych si něco takového myslela, tak bych si nikdy nedovolila a ani netroufla ti určovat zrovna takovou diagnózu…
Za prvé, k tomu nejsem opravdu kompetentní a za druhé, i kdybych byla, tak přes internet jen podle fota, to není ani možné…
Vždy je nejlepší osobní kontakt a hlavně odborné lékařské vyšetření.
Uvidíš ve středu a zbytečně se nestresuj až takovými myšlenkami. ![]()
A neboj, věř, že to bude dobrý.
Pak se ozvi, jak jsi dopadla. ![]()
@Černá Madonna tak je to prý otlačenxy od protézy. Musím na CHIR aby to odstranily aby mi zubarka mohla udělat novou protezu