Strava při vyraženém zubu

Anonymní
4.9.24 13:35

Strava při vyraženém zubu

Dobrý den všem,
můj jedenáctiletý bráška si včera na koloběžce o beton vyrazil přední zub.
Zub slepit nešel, proto má chudáček rok či dva být bez horní jedničky. Lékař mu na měsíc nařídil tekutou/kašovitou stravu.

Chtěla bych vás moc poprosit o radu, co byste vařili nebo připravovali za pokrmy? Budu moc ráda za každou zprávu, radu či zkušenost.

Moc děkuji.

A.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76817
4.9.24 13:37
@Anonymní píše: Více

proč má být rok nebo dva bez horní jedničky?
a proč tekutá/kašovitá strava, když zub je pryč?
nedává to smysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22a
1
4.9.24 13:44

@stinga Vyrazil si ho tak špatně, že nalepit nešel. Dle lékaře se má rok hojit, poté mu dají implantát. Tekutá strava proto, že má otevřenou ránu v místě vyražení, druhá jednička byla vyvrácená, tu mu srovnali. Dostal dlahu. Ještě má na dolním rtu dva stehy.
přikládám foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42204
4.9.24 13:58

Husté krémové polévky, kaše, koktejly, jogurty a kysaná mléka, přesnídávky, těstovinová rýže a omáčky (mleté maso),…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
4.9.24 13:59
@22a píše: Více

aha, jo, tak to smysl dává s těmito doplňujícími informacemi,
no hlavně se bude muset naučit nekousat těmi předními zuby, to bude asi těžké, nějak si to jídlo dávat do pusy bokem,
co vařit - kaše na sto způsobů, luštěninové, obilninové, z chleba odkrojit kůrku a jíst tím bokem pusy, polévky mixované, nebo zeleninové pořádně do měkka,
bramborová kaše, jemnou sekanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
4.9.24 14:00

Míchaná vajíčka mně ještě napadly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
4.9.24 18:18

Chudak :srdce: no, asi se bude muset na měsíc vrátit do batolecích let, tedy mixovane jidlo, co se da na lzici, vidlicce vlozit rovnou na jazk. Napada me, krom zmíněného, treba polevkove nudličky s mletym a la milánské spagety, kremove omacky typu svickova, ze zacatku samotne, pak opatrne s rýží, malymi nocky, vyvary, polévky. aby mu ty jogurty, ryzove, obilovinne a bramborové kase za chvili nelezly až ušima :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
4.9.24 18:20

@Mar__tanka1983 jo, ano omáčky všeho druhu, a uvařila bych i maso a to vařené pomlela k těm omáčkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
4.9.24 21:04

Já si v 7 letech vyrazila horní přední jedničku, větší půlku, zůstala mi jen čtvrtka a doktorka mi na to ihned udělala korunku z pryskyřice protože ten zub je živý a aby se nedostávali do něho bakterie a,, neumřel,, je otevřený, na nervy atd.. tohle je dle mého názoru od doktory nezodpovědné nechat takto zub otevřený.
To stejné udělal zubař i mému kamarádovi který mu to taky hned zadělal.
Takhle mi dělala korunku asi 5 let, několikrát mi praskla jak sem do ní bouchla třeba vidličkou.
A teď je mi 20 a mám normálně zub dodělány bílou plombou a drží.
Jinak moc nechápu proč jako tekutou stravu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.