Umrtvení mléčného zubu

Anonymní
31.8.24 17:13

Umrtvení mléčného zubu

Ahoj, prosím setkal se už někdo s umrtvováním mléčného zubu? Nejdřív zubař řekl, že má dítě vše ok. Když jsem se zeptala na jeden konkrétní zub, že tam má nějaký flíček, tak řekl, že si myslel, že to je pigmentace na výplni. Já na to, že dosud žádný kaz nemá. Tak že se prý na to podívá, kousek odvrtal, dal bílou výplň a že v pořádku. Za tři týdny bolest zubu a zubař na to, že to musí umrtvit. Dvakrát už se dala vložka a teď znovu bolest toho zubu. Je normální, že zubař nepozná, co tam na tom zubu je? Je normální umrtvovat mléčné zuby? Děkuji za případné zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8792
31.8.24 17:17

Co to máte za zubaře? Do zubu se dívá rentgenem, ne vrtackou. A jak jako umrtvit? Pigmentace na zubech bývají, zubař by je snad od kazu měl poznat… když neví, udělá rtg.. kdo ví, jak mu ten zub rozvrtal, když to od té doby bolí. Nebo to fakt byl kaz a on ho neodvrtal celý, těžko říct. Vložky se dávají léčivé, teda aspon já jsem měla vždy léčivé, ne umrtvovaci. Zašla bych asi k jinému zubaři, případně pokud je to zub, který za chvíli prirozene vypadne, tak bych ho nechala vytrhnout a je klid. A pak hledala jiného zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 17:32

@Midaku tak u nás se dívalo vrtačkou :? Akorát teď jsi mi nasadila brouka do hlavy, jestli to teda není vložka léčivá. Zubař není úplně komunikativní a v podstatě ani neřekl, že má dítě kaz, když to začal opravovat, natož aby se mnou detailně probíral, co se bude dít. Vlastně řekl jenom, že dá vložku.

• Citovat
  • Upravit
8792
31.8.24 17:58

Pokud tam má vložku léčivou, tak to smysl má, nicméně nechápu, proč se na pigmentaci díval vrtackou… kor pokud zub nebolel nebo nebyl citlivý. Celkově jak to popisuješ, tak bych se poohlidla po jiném, ale v dnešní době sehnat zubaře je skoro nemožný, natož tak mít štěstí a narazit na dobrého. Nám vždy vše vysvětlí, popíše, zduvodni.. má jedinou vadu, nedá se u něj platit kartou…ale zas má bankomat kousek a nemá problém ošetřit a na peníze počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 19:07

@Midaku Přesně jak píšeš - sehnat dobrého zubaře, který bere nové pacienty, je nadlidský úkol, nerada bych se dostala z louže pod okap. Každopádně děkuji za názor a jiný náhled. Asi to bude vážně léčivá vložka, protože umrtvovací se nenechávají v zubu tak dlouho, jak jsem se teď dočetla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.