Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zánět dásní
Nechápu, že doktorka nenaordinovala výplachy
Já když měla zánět, tak jsem vyplachovala 3% peroxidem 2× denně po dobu tuším 10dnů. Musíse to dělat fakt takhle dlouho, aby byl účinek opravdu 100%, ničí se tím sklovina, ale zánět odhaluje krčky, tam se usazuje zubní kámen, vzniká chronický zánět a z toho už je jen krůček k paradentoze ![]()
Ideální by bylo jít k zubní hygienistce, ty tomuhle rozumí často lépe jak zubaři
Jako prvni pomoc vyplachy corsodylem by mohly pomoc. Ale pozor, Corsodyl ten lekarsky. Je jeste jeden, ktery na zanety moc nepomuze. Sama mam s Corsodylem dobre zkusenosti. Pokud nepomuze (pomoc je opravdu rychla, behem par dni), tak pak znovu naklusat k zubari.
Ahaaaa…to se objednám.
Mám (troufám si říci) kvalitní pastu, vodu, kartáček i mezizubní…to mi dokonce poradili v Profimedu. Zuby mám bez kazu, ale krčky mám odhalené u řezáků nahoře i dole (také vlivem vybrušování po rovnátkách)…není asi dobrý nápad si koupit v lékárně peroxid a dělat si sama výplachy bez prohlédnutí…že ![]()
Já jen, že mě „pusa“ upadne ![]()
Já bych vyplachovala Tantum verde, ale nejsem si jistá, zda se to může v těhotenství, to se poptej
Přijde mi podle popisu, že máš v dásních zánět. Možná se to během těhotenství vyskytuje, ale musí to být otravující
Zkus to Tantum, pokud tomu těhotenství nevadí, tak tím jinak nic nezkazíš ![]()
@A.1993 Dívala jsem se na příbalový leták, nedoporučuje se to Tantum verde jen při kojení, údajně by se v těhotenství mohlo, ale - stejně jako všechny léky v těhotenství - by ses měla poradit s lékařem
![]()
Jako první pomoc je výborný Herbadent - roztok nebo gel. V těhotenství se může, je přírodní, zmírní bolest a léčí i zánět, pokud už je rozjetý.
Ale na tu dentální hygienu si raději zajdi.
http://ustni-vody.heureka.cz/…rovnat-ceny/#… použivala jsem tohle ale již asi dva roky to odkoupila firma http://ustni-vody.heureka.cz/…voda-300-ml/ . Pozor chce to fakt ten silnější 0,2% a pastu také paradontax. V prvním těhotenství jsem si tohle šíleně " užívala zubařka mi pořád dělala výplachy učtovala si při každé návštěvě i 1200 vyplachovala skoro hodinu ale pomohlo. Teď mi to začalo také ale už to umím podchytiť a dásně si hlídám. Jsem objednaná i na dentální hygienu příšti týden. Fakt je důležité to nepodcenit
Já měla před 2týdny zjištěný velký zánět dásní, taky mi hodně krvácely, nateklé byly, byla mi doporučena ústní voda parodontax. Používat dva týdny 2×denně, pak tři týdny vysadit a v případě potřeby znovu dva týdny aplikovat. Mě to pomohlo.
Určitě bych zašla ještě za nějakým jiným zubařem, ať se na to koukne… a pořádně čistit i mezizubním kartáčkem..
Ahoj, mám poslední dobou problémy s dásněmi, jsem 30.tt, oteklé, červené, krvácivé samovolně, svědí - dodržuji správnou ústní hygienu, zubařka mi dělala nějaký výplach dásní, ale nepomohl.
Cítila jsem v dásních tlak a tak „podtlakem vysání“ si snažila ulevit…ulevila, ale pusa plná krve.
Vím, že vzhledem k těhotenství je to víceméně normální, ale chuť krve je nepříjemná, pnutí a svědění také.
Nějaké rady?