Dát dárek do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16179
17.12.22 11:11
@Nell2 píše:
@zrcadlo :lol: :lol: :lol: tak to je síla

Jako musím říct, že třeba výtvarné věci dělaly učitelky s dětmi moc hezké, na jednom obrázku se vystřídaly třeba tři různé techniky, z tohoto pohledu jako klobouk dolů. Jedna učitelka i hrála na klavír a zpívala. Ale nebyla tam jediná učitelka, která by byla zase pohybově zaměřená, a když jsem viděla to jedno duo učitelek, tak jedna kozačky na tenkých jehlách a vrávorala i jen tu cestu od auta, druhá byla poměrně dost obézní a stěžovala si na koleno. Za hezkého počasí děti vypustily na zahradu, ale téměř s nimi nechodily. Když se pár rodičů zeptalo, proč děti nechodí na procházky (nebo jdou jen okolo školky cca 600m), tak se po týdnu začala na nástěnce objevovat informace o stupni biofaktoru a stavu ovzduší. Jakmile nějaká meteostanice z okolí nahlásila zvýšenou zátěž v ovzduší, ven se nešlo.
Zase ségra měla dceru v soukromé školce, a tam pohybu spousta, ale třeba z těch výtvarných věcí jim maximálně strčili omalovánku. Takže jsem to brala tak, že všude je něco, no. Ale na vánoční dárky a úsměvy to fakt nebylo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
17.12.22 11:12
@biedronka105 píše:
No jestli se dávají dětem a učitelkám, taková ta povinná opicarna.

Nepamatuju, že by se kdy davalo ve školce dětem..
To spíš pak ve škole si s kamarádem vymění dárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
17.12.22 11:13
@biedronka105 píše:
To je sice bezesporu pravda, ale známé to, takové ty pokrytecké akce.

Když na ty pokrytecky akci nebude, tak komu by co dávala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
17.12.22 11:15
@biedronka105 píše:
Dobře, tak na to kašlu. Asi by se ozvali. Stačí že každý na narozeniny a svátky musí něco nosit.

Myslis, že by se ti ozvali přineste nám dárek, jo? :mrgreen: jako proč? :mrgreen: prostě dítě není ve školce, tak se nic takovyho nekoná, proč by? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
17.12.22 11:19
@zrcadlo píše:
To je jak u nás :mrgreen: V březnu vyvěsili na nástěnku, že je 10. června nějaká akce a je nutné být ve školce nejdéle v 7:30, po dvou týdnech to z té nástěnky sundali, 9.6. to připomněli mezi dveřmi, když si rodič dítě vyzvedával. A komu ty dva březnové týdny marodilo dítě, a 9.6. nešlo do školky, tak měl smůlu, přivedl dítě do školky v 7:50, dozvonil se jen na uklízečku a dostal po.jeb, že to viselo na nástěnce.
Na webu byly informace 1,5 roku staré. Když jsem se ptala, jestli by na nástěnce nemohly viset všechny informace až do toho dne, ke kterému se vztahují, tak jsem byla za d. ebila, který si to neumí vyfotit nebo není v kontaktu na facebooku s ostatními rodiči, protože si to snad všichni řeknou, ne? :zed: S nástupem dětí do školy se mi dost ulevilo.

Kamarádka ted založila skupinu na whatsapp a to je super :palec: ale teda u nas není problém, většinou je všechno na dveřích a i pak na webu, takže to jsou spíš maličkosti, co jsou poveseny jen na dveřích a ne na webu a vždycky to do skupiny někdo hodí :palec: jen kolem podzimních prázdnin byl nějakej zmatek :mrgreen: skolka měla fungovat a jen se právě ptali rodicu, kdo přijde a když zjistili, ze jen e děti, tak zavřeli a jedna maminka ten den ráno psala, jestli jsme věděli, že je skolka zavřená :mrgreen: ja vzhledem k tomu, že mám školáka, tak jsem plánovala mit doma i školkovyho, tak jsem to nijak neresila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.12.22 11:22

Ucitelkam davam darky na konci skolniho roku, pro deti organizuji ve skolce vzajemnou vymenu darecku (kazdy kupuje pro 1 jine dite), odsouhlasovali jsme to predem, info bylo osobne, na nastence i v mailu, prave zjistovali predem, kdyby se nekdo nemohl/nechtel zucastnit, at s tim pocitaji. Pak budou davat detem jeste od Jeziska, to organizuje skolka. Pokud nemas zadne info, tak bych se nikam nehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
17.12.22 11:24
@biedronka105 píše:
Dobře, máš pravdu. Kdyby aspoň školka měla nějaký systém s informacemi, ale tam co ti neřeknou ve školce ve dveřích, nebo nevyvěsil na dveře u třídy, nevíš. Já s ucitelkama taky moc spokojená nejsem, repsektive mezi náma není skoro žádná komunikace už od začátku, ale respektuju je. Nicmene na darky to určitě není, od toho jim tam podlézají jiní rodiče.

Tohle je přesné. Školka má web, ale tam skoro nic tam není, jen něco pro loňský rok. O nějaké akci se člověk buď nedozví nebo to visí jen na dveřích a pokud dítě má přijít dřív a v inkriminovanou dobu, kdy tam vidí cedulka, chybí, tak smulicka. Nechápu, co by byl za problém to na web dávat. V dnešní době…

Kdyby to náhodou byla stejná skolka :lol: tak já jsem dárky učitelkam nedávala, děti dostaly od „skolkoveho Ježíška“ jednak společně do školky a pak každý domů. Je ale pravda, že pod tím stromečkem tam cosi bylo navíc, takže je možné, že nějaké děti si daly mezi sebou nebo daly učitelkam. Ale nemyslím, že by se to očekávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.12.22 11:31

Syn je nemocný od půlky listopadu, půjde až v lednu, ale já do školky zajdu, nějakou drobnost tam učitelkam donesu, stejně si tam musím vyzvednout vánoční fotky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
17.12.22 12:54
@biedronka105 píše:
Dobře, tak na to kašlu. Asi by se ozvali. Stačí že každý na narozeniny a svátky musí něco nosit.

Nemusí, když marodí, tak na Vánoce nic nenosí přece. Neřeš to ;)

Jinak dcera dávala k Vánocům a na konci roku učitelkám. Ale vztahy byly/jsou moc fajn a školka taky. Mladá je už ve 3. třídě ZŠ, ale od září by měl nastoupit do MŠ malej.

• Citovat
  • Upravit
101622
17.12.22 15:33
@biedronka105 píše:

Nemusi… to jen ty mas pocit, ze to tak musi byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
18.12.22 11:39
@a12 píše:
Myslis, že by se ti ozvali přineste nám dárek, jo? :mrgreen: jako proč? :mrgreen: prostě dítě není ve školce, tak se nic takovyho nekoná, proč by? :nevim:

To oni neozvou, ale znám je. Jsou to drbny pomlouvacny. Takže mě roznesou. Ale máš pravdu že se nemám ohlížet nato co okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
18.12.22 11:40
@shadowbabe píše:
Nemusí, když marodí, tak na Vánoce nic nenosí přece. Neřeš to ;)Jinak dcera dávala k Vánocům a na konci roku učitelkám. Ale vztahy byly/jsou moc fajn a školka taky. Mladá je už ve 3. třídě ZŠ, ale od září by měl nastoupit do MŠ malej.

U nás jsou vztahy takový, že já vím maximálně křestní jména u učitelek a celé jméno ředitelky, to je celý. Jinak spolu moc nekomunikujeme. Vlastně je dobrý den a nashle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
18.12.22 13:55
@biedronka105 píše:
U nás jsou vztahy takový, že já vím maximálně křestní jména u učitelek a celé jméno ředitelky, to je celý. Jinak spolu moc nekomunikujeme. Vlastně je dobrý den a nashle.

Bych je sr.ala úplně, ať klidně roznáší 🐔 😚

• Citovat
  • Upravit
76492
18.12.22 17:27
@biedronka105 píše:
No jestli se dávají dětem a učitelkám, taková ta povinná opicarna.
:roll: 8o dcera chodí čtvrtý rok do školky - podzimní dítě, školka je úžasná, učitelky fajn a nikdy jsme žádné dárky na Vánoce nenosili,
a na svátek a narozeniny dítěti dám velký sáček Haribo, předá učitelce a ta po obědě rozdá dětem, děti popřejí a zazpívají - dítě to miluje, je ráda středem pozornosti, ale povinné to fakt není
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin