Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Rychlodotaz. Od začátku prosince se brodíme s dětmi v nemocech, teď jsme se po 3 tydnech vyhrabali ze streptokoka co dcera donesla ze školky. S pediatrem jsme se dohodli, že do Vánoc už do školky nepůjde, ale až v lednu, protože v rámci oslabení imunity z vleklých nemoci a zachování mého fyzického i duševního zdraví dáme pauzu přes vánoční prázdniny. Vzhledem k tomu že se školkou je mizerná, spíše nulová komunikace, nevím co se tam děje…přemýšlím jestli se ozvat a dávat nějaké dárky? Nebo zkrátka rodiče nemocných dětí nic nezajišťují? Jak to děláte Vy, kdo takhle máte nemocné děti před Vánocemi doma ze školky? Zajímá mě organizační stránka této věci. Děkuji.
My nedávali dárky ani jako zdraví
děti měly nadílku od školky
Se školkou je mizerná komunikace a vy byste jí chtěla dávat nějaké dárky, za co? A co se týče dětí, tak by měly spíše být vedeny směrem, že je velkým darem, že mohou být spolu ve třídě, povídat si, zpívat a hrát si. To žádné jiné dárky nenahradí. Ale ono je to spíše předvádění se rodičů, než dětí. Howgh.
@biedronka105 píše:
Rychlodotaz. Od začátku prosince se brodíme s dětmi v nemocech, teď jsme se po 3 tydnech vyhrabali ze streptokoka co dcera donesla ze školky. S pediatrem jsme se dohodli, že do Vánoc už do školky nepůjde, ale až v lednu, protože v rámci oslabení imunity z vleklých nemoci a zachování mého fyzického i duševního zdraví dáme pauzu přes vánoční prázdniny. Vzhledem k tomu že se školkou je mizerná, spíše nulová komunikace, nevím co se tam děje…přemýšlím jestli se ozvat a dávat nějaké dárky? Nebo zkrátka rodiče nemocných dětí nic nezajišťují? Jak to děláte Vy, kdo takhle máte nemocné děti před Vánocemi doma ze školky? Zajímá mě organizační stránka této věci. Děkuji.
Komu dárky? ![]()
@a12 píše:
Komu dárky?
No jestli se dávají dětem a učitelkám, taková ta povinná opicarna.
@Prostě Vodnář píše:
Se školkou je mizerná komunikace a vy byste jí chtěla dávat nějaké dárky, za co? A co se týče dětí, tak by měly spíše být vedeny směrem, že je velkým darem, že mohou být spolu ve třídě, povídat si, zpívat a hrát si. To žádné jiné dárky nenahradí. Ale ono je to spíše předvádění se rodičů, než dětí. Howgh.
To je sice bezesporu pravda, ale známé to, takové ty pokrytecké akce.
@Nell2 píše:
Ani zdraví jsme nedávali.
Dobře, tak na to kašlu. Asi by se ozvali. Stačí že každý na narozeniny a svátky musí něco nosit.
Ve školce jsem dávala dárek pouze na konci školního roku jako poděkování ze slušnosti. S přístupem učitelek jsem nebyla tak spokojená, abych jim dávala ještě vánoční dárky.
Teď ve škole dárek po dítěti posílám, protože dávají téměř všechny děti a už je to iniciativa toho dítěte (zeptala jsem se, jestli chce dát dárek paní učitelce, a ano, ale když třeba loni nechtěl dát vychovatelce, protože jim nic nedovolila a nutila je sedět u stolečku, tak jsem ho respektovala a dal učitelce a vychovatelce ne, letos má lepší a dáme oběma, u dcery i paní asistentce, protože ji vnímá jako druhou učitelku a má ji ráda).
V tvém případě bych fakt nic neposílala, napsala bych, že přijde až v lednu, že přeji klidné Vánoce a bylo by to vyřešené.
@zrcadlo píše:
Ve školce jsem dávala dárek pouze na konci školního roku jako poděkování ze slušnosti. S přístupem učitelek jsem nebyla tak spokojená, abych jim dávala ještě vánoční dárky.
Teď ve škole dárek po dítěti posílám, protože dávají téměř všechny děti a už je to iniciativa toho dítěte (zeptala jsem se, jestli chce dát dárek paní učitelce, a ano, ale když třeba loni nechtěl dát vychovatelce, protože jim nic nedovolila a nutila je sedět u stolečku, tak jsem ho respektovala a dal učitelce a vychovatelce ne, letos má lepší a dáme oběma, u dcery i paní asistentce, protože ji vnímá jako druhou učitelku a má ji ráda).
V tvém případě bych fakt nic neposílala, napsala bych, že přijde až v lednu, že přeji klidné Vánoce a bylo by to vyřešené.
Dobře, máš pravdu. Kdyby aspoň školka měla nějaký systém s informacemi, ale tam co ti neřeknou ve školce ve dveřích, nebo nevyvěsil na dveře u třídy, nevíš. Já s ucitelkama taky moc spokojená nejsem, repsektive mezi náma není skoro žádná komunikace už od začátku, ale respektuju je. Nicmene na darky to určitě není, od toho jim tam podlézají jiní rodiče.
@biedronka105 píše:
No jestli se dávají dětem a učitelkám, taková ta povinná opicarna.
Ač na naší školku nedám dopustit, tak na Vánoce jsme opravdu žádné dárky nenosili. Dávala jsem až na konci školního roku (a to veškerému personálu) a jen protože jsem byla se školkou spokojená.
Dávání dárků z povinnosti, aby mě někdo nepromluvil, fakt nevedu.
Naopak když jsem spokojená, dám ráda i dražší či netradiční dárek (bývalé třídní dítěte jsme třeba na rozloučenou jako poděkování věnovali poukázku na masáž).
@Svistice píše:
Ač na naší školku nedám dopustit, tak na Vánoce jsme opravdu žádné dárky nenosili. Dávala jsem až na konci školního roku (a to veškerému personálu) a jen protože jsem byla se školkou spokojená.
Dávání dárků z povinnosti, aby mě někdo nepromluvil, fakt nevedu.
Naopak když jsem spokojená, dám ráda i dražší či netradiční dárek (bývalé třídní dítěte jsme třeba na rozloučenou jako poděkování věnovali poukázku na masáž).
Dobře díky za poznatek.
@biedronka105 píše:
Dobře, máš pravdu. Kdyby aspoň školka měla nějaký systém s informacemi, ale tam co ti neřeknou ve školce ve dveřích, nebo nevyvěsil na dveře u třídy, nevíš. Já s ucitelkama taky moc spokojená nejsem, repsektive mezi náma není skoro žádná komunikace už od začátku, ale respektuju je. Nicmene na darky to určitě není, od toho jim tam podlézají jiní rodiče.
To je jak u nás
V březnu vyvěsili na nástěnku, že je 10. června nějaká akce a je nutné být ve školce nejdéle v 7:30, po dvou týdnech to z té nástěnky sundali, 9.6. to připomněli mezi dveřmi, když si rodič dítě vyzvedával. A komu ty dva březnové týdny marodilo dítě, a 9.6. nešlo do školky, tak měl smůlu, přivedl dítě do školky v 7:50, dozvonil se jen na uklízečku a dostal po.jeb, že to viselo na nástěnce.
Na webu byly informace 1,5 roku staré. Když jsem se ptala, jestli by na nástěnce nemohly viset všechny informace až do toho dne, ke kterému se vztahují, tak jsem byla za d. ebila, který si to neumí vyfotit nebo není v kontaktu na facebooku s ostatními rodiči, protože si to snad všichni řeknou, ne?
S nástupem dětí do školy se mi dost ulevilo.
@zrcadlo píše:
To je jak u násV březnu vyvěsili na nástěnku, že je 10. června nějaká akce a je nutné být ve školce nejdéle v 7:30, po dvou týdnech to z té nástěnky sundali, 9.6. to připomněli mezi dveřmi, když si rodič dítě vyzvedával. A komu ty dva březnové týdny marodilo dítě, a 9.6. nešlo do školky, tak měl smůlu, přivedl dítě do školky v 7:50, dozvonil se jen na uklízečku a dostal po.jeb, že to viselo na nástěnce.
Na webu byly informace 1,5 roku staré. Když jsem se ptala, jestli by na nástěnce nemohly viset všechny informace až do toho dne, ke kterému se vztahují, tak jsem byla za d. ebila, který si to neumí vyfotit nebo není v kontaktu na facebooku s ostatními rodiči, protože si to snad všichni řeknou, ne?S nástupem dětí do školy se mi dost ulevilo.
Amen!! Přesně toto se mi stalo s jedním programem ve školce pro děti taky..Steina zmatenost. Komunikace nulová a rodiče to stejne, já nejsem s nikým v kontaktu. Jsou tam skupinky rodičů co si řeknou věci mezi sebou a dál to nejde.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.