Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nedá se nejak domluvit s poradnou, kde bylo dite na odklad predtim? Tam bych hledala presne info..
@Anonymní píše:
Prosím o příspěvky jenom Ty, kteří skutečně vědí jak to je.
Osobní názory na to kde by dítě ne/mělo být si prosím odpusťte to mě opravdu nezajímá a řešit to nechci a nebudu.
Děkuji.
Dítě 6 let s odkladem školní docházky s diagnózou PAS v běžné státní MŠ.
Je možné aby toto dítě na základě lékařského doporučení získalo druhý odklad tzn. že by MŠ opouštělo jako čerstvě 8leté?
Pokud je to možné, je MŠ povinná si tam dítě ponechat?
Nebo je možná pouze ta varianta, že dítě nastoupí někam do školy a škola ho po cca měsíci „vrátí do školky“.
Tam vím, že ho MŠ už zpět vzít nemusí.
Anonym nebo smazat. Děkuji.
Ano, teoreticky lze odklad zopakovat dvakrát – záleží ale na přesném datu narození tvého syna… Můžeš napsat?
@Anonymní píše:
Osobní názory na to kde by dítě ne/mělo být si prosím odpusťte to mě opravdu nezajímá a řešit to nechci a nebudu.
Děkuji.
Je možné aby toto dítě na základě lékařského doporučení získalo druhý odklad tzn. že by MŠ opouštělo jako čerstvě 8leté?
Nebo je možná pouze ta varianta, že dítě nastoupí někam do školy a škola ho po cca měsíci „vrátí do školky“.
Některé naše děti druhý odklad mají. A ano, dítě musí nejpozději nastoupit do školy v roce, ve kterém je mu 8 let.
K druhému odkladu musíte dostat doporučení ze ŠPZ a potom zůstává v MŠ. Lékařské doporučení nestačí.
@BohunkaP píše:
Ano, teoreticky lze odklad zopakovat dvakrát – záleží ale na přesném datu narození tvého syna… Můžeš napsat?
Promiň ale opravdu se ty možnosti odvíjí od přesného data narození
?
A z čeho prosím Tě vyvozuješ, že se jedná o mého syna
?
@Anonymní píše:
Promiň ale opravdu se ty možnosti odvíjí od přesného data narození?
A z čeho prosím Tě vyvozuješ, že se jedná o mého syna?
Samozřejmě.
Začátek povinné školní docházky lze odložit max. dvakrát, a to nejdéle do zahájení školního roku, v němž dítě dovrší osmý rok věku.
Chtěla jsem ti ušetřit práci a spočítat ti to rovnou konkrétně… nicméně si to samozřejmě klidně spočítej sama, pokud je to tak choulostivá informace. ![]()
Že je to tvůj syn, jsem tak nějak předpokládala… pokud není, tak není, no… ![]()
@Anonymní píše:
Promiň ale opravdu se ty možnosti odvíjí od přesného data narození?
A z čeho prosím Tě vyvozuješ, že se jedná o mého syna?
Ano. A přistupuje se k tomu zcela vyjímečně, zvlášť, když jde dítě do inkluze. Není to žádoucí.
Znám případ dítěte narozeného na podzim, které nastupovalo ve skoro 8 letech, druhý odklad tam nebyl, díky podzimnímu datu narození vycházel jen ten jeden. I tak pečlivě zvažovali. Kluk už je na učilišti, ale některé roky s ním na ZŠ bylo peklo, i pro rodiče.
Byl skoro o 2 roky starší než vrstevníci. Přistoupili k tomu i za podmínky, že pro něj bude od první třídy vhodné, aby učitel byl muž, což se povedlo zařídit.
Příspěvek upraven 12.12.22 v 21:58
@1Pears1 píše:
Některé naše děti druhý odklad mají. A ano, dítě musí nejpozději nastoupit do školy v roce, ve kterém je mu 8 let.
K druhému odkladu musíte dostat doporučení ze ŠPZ a potom zůstává v MŠ. Lékařské doporučení nestačí.
Děkuji za informaci o možném nástupu do školy až v 8mi letech.
Mně bylo řečeno, že k prvnímu odkladu je třeba vyjádření SPC, nebo PPP a k druhému odkladu je již třeba doporučení lékaře.
Pokud druhý odklad SPC nebo PPP nedoporučí, ale lékař /psychiatr/ ano…?
@Anonymní píše:
Děkuji za informaci o možném nástupu do školy až v 8mi letech.
Mně bylo řečeno, že k prvnímu odkladu je třeba vyjádření SPC, nebo PPP a k druhému odkladu je již třeba doporučení lékaře.
Pokud druhý odklad SPC nebo PPP nedoporučí, ale lékař /psychiatr/ ano…?
Důležitá je ta podpora PPP nebo SPC, ta je stěžejní.
@BohunkaP píše:
Samozřejmě.Začátek povinné školní docházky lze odložit max. dvakrát, a to nejdéle do zahájení školního roku, v němž dítě dovrší osmý rok věku.
Chtěla jsem ti ušetřit práci a spočítat ti to rovnou konkrétně… nicméně si to samozřejmě klidně spočítej sama, pokud je to tak choulostivá informace.
Že je to tvůj syn, jsem tak nějak předpokládala… pokud není, tak není, no…
Omlouvám se nemyslela jsem to zle a ani osobně…nejde o moje dítě.
Nar. 30.8.2022
@Anonymní píše:
Nar. 30.8.2022
@Anonymní píše:
Nar. 30.8.2022
Už blbnu na kvadrát 30.8.2016
Nevím, jestli by to pro vás bylo řešení, ale pokud by nevyšel druhý odklad, další možnost může být přípravná třída na základní škole.
@Anonymní píše:
Už blbnu na kvadrát 30.8.2016
V tom případě druhý odklad není možný a musí 1. září 2023 nastoupit ke školní docházce.
@BohunkaP píše:
V tom případě druhý odklad není možný a musí 1. září 2023 nastoupit ke školní docházce.
Přesně tak, tohle řeší i sousedi a v září 2023 už musí nastoupit, datum narození je dost podobný.
@BohunkaP píše:
Hele, blbej dotaz, u koho lze tedy ty dva odklady stihnout
vzdyt to nemuze vyjit u nikoho.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Děkuji.