Znáte tato gymnázia v ČB?

7240
11.12.22 11:35

Znáte tato gymnázia v ČB?

Dcera je teď v 5té třídě zš, zvažuje, jestli jít na 8mi letý gympl nebo ne.. Takže se rozhlížíme, které máme v okolí a jakou mají pověst.

Nejblíž máme

• České reálné gymnázium na Pražské
  • Gymnázium J. V. Jirsíka

Máte s nimi někdo zkušenost, až pozitivní nebo negativní?
Většina holek z jejich třídy se prý hlásí na to české reálné, ale já o něm vůbec nic nevím, doteď jsem ani nevěděla, že tu nějaké takové je, recenze jsem taky nikde nenašla. :nevim: To gymnázium Jirsíka se mi líbí víc, ale zase tam nikdo nejde. A upřímně jí jde spíš o to, aby šla s kámoškama, protože ty její nej se hlásí na gympl a nechce ve třídě zůstat jen s klukama, jak říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9758
11.12.22 11:46
@rejžička píše:
Dcera je teď v 5té třídě zš, zvažuje, jestli jít na 8mi letý gympl nebo ne.. Takže se rozhlížíme, které máme v okolí a jakou mají pověst.

Nejblíž máme

• České reálné gymnázium na Pražské
  • Gymnázium J. V. Jirsíka
Máte s nimi někdo zkušenost, až pozitivní nebo negativní?
Většina holek z jejich třídy se prý hlásí na to české reálné, ale já o něm vůbec nic nevím, doteď jsem ani nevěděla, že tu nějaké takové je, recenze jsem taky nikde nenašla. :nevim: To gymnázium Jirsíka se mi líbí víc, ale zase tam nikdo nejde. A upřímně jí jde spíš o to, aby šla s kámoškama, protože ty její nej se hlásí na gympl a nechce ve třídě zůstat jen s klukama, jak říká.

Takhle to zní, že chce na gympl jen kvůli kamarádkám. Navíc bych nevěřila tomu, že se všechny dostanou a ona zůstane s klukama ve třídě sama samotinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.22 12:00

Kamarádka učí na tom reálném gymnáziu a nestěžuje si. A to ona si postěžovat umí. Takže nebála bych se toho.

• Citovat
  • Upravit
7240
11.12.22 13:02
@Jahru píše:
Takhle to zní, že chce na gympl jen kvůli kamarádkám. Navíc bych nevěřila tomu, že se všechny dostanou a ona zůstane s klukama ve třídě sama samotinká.

Ona je tak půl na půl, jestli jít nebo ne. Původně jít nechtěla, bojí se změn, ve své zs je spokojená. Třídní učitelka se jí už několikrát ptala, jestli půjde na gympl.. Neni to jen kvůli kamarádkám, spíš jí o tom primely víc přemýšlet. Libi se jí, že by na gymplu bylo víc možností, kroužky, včera i naznala, že ji v hodinách štve, že je ti pomalejší zdržují.. Prostě se pomalinku přiklání k tomu, že by na gympl chtěla. A kdyby tři nejlepší kámošky šly, prý by ve třídě nikdo nezbyl (s kým si vážně rozumi).
Ona je rozumná, tak se nebojím, že by šla někam ciste jen kvůli kamarádce, spíš se jí v tomto bojim moc radit, nekam ji tlacit, nechám to spíš na ni, třeba rozhodnou dny otevřených dveří. :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.12.22 15:07
@rejžička píše:
Ona je tak půl na půl, jestli jít nebo ne. Původně jít nechtěla, bojí se změn, ve své zs je spokojená. Třídní učitelka se jí už několikrát ptala, jestli půjde na gympl.. Neni to jen kvůli kamarádkám, spíš jí o tom primely víc přemýšlet. Libi se jí, že by na gymplu bylo víc možností, kroužky, včera i naznala, že ji v hodinách štve, že je ti pomalejší zdržují.. Prostě se pomalinku přiklání k tomu, že by na gympl chtěla. A kdyby tři nejlepší kámošky šly, prý by ve třídě nikdo nezbyl (s kým si vážně rozumi).
Ona je rozumná, tak se nebojím, že by šla někam ciste jen kvůli kamarádce, spíš se jí v tomto bojim moc radit, nekam ji tlacit, nechám to spíš na ni, třeba rozhodnou dny otevřených dveří. :))

Je to potřeba nechat na ní a teda pokud se chce na gympl dostat, tak je potřeba už teď začít docela makat na přípravě na cermat. Na tom si jaksi otestuje, jestli je ochotná věnovat víc času učení, což prostě bude muset, protože teď jí škola jde snadno, ale nároky na gymplu prostě budou vyšší.

Výhodou je, že se můžou připravovat s kámoškama. Ale teda nejde počítat s tím, že se všechny dostanou. Demografie je v tomhle celkem neúprosná - nesmí to pak brát jako moc velké selhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
11.12.22 15:57

Reálné gymnázium je placené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
11.12.22 16:19
@AjaF píše:
Reálné gymnázium je placené.

Vím a rovnou jsem ji řekla, že za mě je zbytečné jít na placenou školu, ale pokud by hodně chtěla, je to na ní.
Spíš mi jde o to, jestli hsou tam fajn učitele, jaký mají přístup k dětem, jak moc obtížné je učivo nebo spis přístup učitelů,.. Prostě hlavní pro mě je, aby se jí tam líbilo, vyka spokojená.

Ty znáš reálné gym., máš nějakou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
11.12.22 16:22

České reálné je nejhorší gymnázium v Českých Budějovicích. Vedení naprosto neschopné a impotentni, pedagogický sbor bída s nouzí.

• Citovat
  • Upravit
7240
11.12.22 16:29
@Aleriga píše: České reálné je nejhorší gymnázium v Českých Budějovicích. Vedení naprosto neschopné a impotentni, pedagogický sbor bída s nouzí.

A to je tvuj nazor nebo jsi to někde slyšela, četla? Hledaly jsem diskuze, zkušenosti, ale nic jsem nenašla.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
11.12.22 16:33
@rejžička píše:
A to je tvuj nazor nebo jsi to někde slyšela, četla? Hledaly jsem diskuze, zkušenosti, ale nic jsem nenašla.. :nevim:

Znám to tam poněkud. Tragická úroveň.

• Citovat
  • Upravit
7626
11.12.22 17:59

@rejžička nemám zkušenost. Jirsíkárna je ale určitě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin