Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, prosím o radu - názor. Mám ve školce dceru, která každý den pláče s tím, že do školky nechce. První třídu zvládla bez problémů, poslední dva roky deno denně pláče. Co s ní už nevím. Manžel by chtěl začít dávat Bachovky. Prosím poraďte. Děkuji.
@JannaKr A dokáže vysvětlit proč tam nechce být? Jakou má povahu, je společenská? Já osobně jsem školku vždycky nesnášela, nejsem stadní typ, vadilo mi tancovat kokolo mlýnský, handrkovat se s dalšíma dětma o hračky atd. Kdybych tam nechodila nic by mi nechybělo.. Takže ta nechuť ke školce může být z různých důvodu, povaha, nebo přísná učitelka, hnusný jídlo..
Tak dítě různé dozrává. Mne osobně ty obecní kolektivy 24 děti/1ucitelka přijdou pekelné.
@JannaKr píše:
Dobrý den, prosím o radu - názor. Mám ve školce dceru, která každý den pláče s tím, že do školky nechce. První třídu zvládla bez problémů, poslední dva roky deno denně pláče. Co s ní už nevím. Manžel by chtěl začít dávat Bachovky. Prosím poraďte. Děkuji.
A jak se pak chová ve školce, když odejdeš? A proč brečí? Řekla vám důvod? Co se týče Bachovek, já je zkoušela u syna, protože byl vzteklý, nespal, furt se budil a byl na mě hrozně závislý..no nepomohly nám vůbec, jen takový poznatek..
@Alušáček píše:
@JannaKr A dokáže vysvětlit proč tam nechce být? Jakou má povahu, je společenská? Já osobně jsem školku vždycky nesnášela, nejsem stadní typ, vadilo mi tancovat kokolo mlýnský, handrkovat se s dalšíma dětma o hračky atd. Kdybych tam nechodila nic by mi nechybělo.. Takže ta nechuť ke školce může být z různých důvodu, povaha, nebo přísná učitelka, hnusný jídlo..
Ale chybělo. Já nechodila, taky nejsem stádní typ a o to horší to pak bylo v první třídě. Všichni se navíc znali ze školky.
@Serpentini píše:
Ale chybělo. Já nechodila, taky nejsem stádní typ a o to horší to pak bylo v první třídě. Všichni se navíc znali ze školky.
No možná v tom, že se dítě otrka to má výhodu, ale jako smysluplné strávený čas to pro mě nebyl. Pamatuju jak jsem musela méně šikovným dětem zavazovat boty, to ke fakt stvalo
Škola už mi tolik nevadila. Ale opravdu hodně záleží na povaze, moje děti naopak školku milovaly.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.