Dát dítě do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22038
4.4.15 11:39

Důvody proti - je malinký (nebude ani tříletý). Je mamánek, tj. kolektiv dětí zatím aktivně nevyžaduje. Ty ho tam dát nepotřebuješ, protože budeš doma. Přinese spoustu nemocí.

Důvody pro - já vlastně žádný nevidím. Ty nějaký máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
4.4.15 11:43

Naší dceru přijali, když měla v době nástupu 1 rok 11 měsíců. Do školky začala chodit v necelých 2,5 letech. Zatím si domů nedotáhla žádnou nemoc a líbí se jí tam. Je ovšem hodně akční a společnost jiných dětí jí vyhovuje. Do školky chodí už tři měsíce (7:30 - 12:30) a je fakt v pohodě. Píšu proto, abys znala názor třeba těch, kteří dali dítě do školky dřív jak ve 3 letech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
4.4.15 11:51

Pro me byla navic strasna predstava dvakrat denne zkoordinovat kojeni, oblekani dvou deti a sebe, abychom se casove vlezli do nastupu a odchodu do a ze skolky, zvlast podzim a zima je neco i na obycejnou prochazku po obed:-)Rozhodnuti je samozrejme na Vas, ale ty deti se tak rychle meni, ze bych si byt tebou jeste ten rok s malym uzila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
4.4.15 12:02

Řeším stejný problém. Dcerce bude v září teprve 2,5, ale je opravdu hodně společenská. K zápisu s ní půjdu, a v září to zkusíme. Pokud se jí nebude chtít, nutit ji nebudu, ale možná na pár dopolední by to brala. Teď s miminkem na ní mám míň času a nudí se se mnou.

• Citovat
  • Upravit
14210
4.4.15 12:13

Moje mladsi sla do skolky ve 2 letech a 8 mesicich, nemusela, ale zkusili jsme zapis a vzali ji, zrovna ten rok brali hodne deti. Je dost dobre mozny, ze dalsi skolni rok by ji neprijali. Ucitelky ji chvalily jak je sikovna a nemoci zadny extra sme nemeli, jen nestovice, ale to mela i starsi dcera, ktera by je stejne donesla, takhle je holky mely aspon naraz. Chodily do skolky spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.4.15 12:18

Pokud si doma s mladsim tak bych nedavala…nemusite rano nikam pospichat a mate klidek…navic v dnesni dobe kdy je ve skolkach malo mista mi prijde trochu nespravedlive ze maminky co jsou doma hlasi deti do skolky a pak tam neni misto pro maminky co by to potrebovaly a chodi do prace (v nekterychl skolkach se ptaji zdali mas praci, v nekterych ne) - ve skolce jsem ucila…z praxe vetsinou tyhle nejmensi snasi skolku mnohem hur nez ty co nastoupi napr. v 4 letech…ale jsou i vyjimky samozrejme. ja byt na tvem miste dam prcka do skolky az za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
4.4.15 12:29

Já bych nedala, je maličký. Dcera půjde do školky v září, to jí budou 3 roky a 9 měsíců a půjde jen proto, že sama chce a pořád o školce mluví. Ale začala s tím až po novém roce, do té doby byla mamánek, takže dát ji v září 2014 to by plakala a to bych nechtěla. Rodičák s ní mám na 4 roky, tak proč ji dávat brzo. Druhé miminko se nám narodí na přelomu prázdnin a vím že to bude záhul s oběma po ránu, ale taky vím, že doma by se nudila ještě víc než teď. Teď se jí můžu věnovat dost, s miminkem tolik ne tak jí školka prospěje. I tak ale bude chodit jen na dopoledne a po obědě domů, budu doma tak není důvod ji tam cpát na celé dny. To už by si taky mohla připadat odstrčená, že mám miminko a jí se zbavuju. Ty 4 hodiny budou akorát, zabaví se, pohraje si a odpoledne budeme všichni spolu.

• Citovat
  • Upravit
1726
4.4.15 12:31

Ahoj @lucifer.p, příspěvky jsem nečetla. Ale jsme na tom podobně - budeme rodit během měsíce, jen máme navíc 4-letou dceru, která do školky už chodí, druhá dvouletá (v září jí bude 2r a 7m) k zápisu teď půjde. Je to taky mamánek, jestli se dostaneme netuším, ale zápis rozhodně zkusím. Měla by tedy tu výhodu, že bude mít ve školce už starší ségru - jsme malá vesnická školka… Myslím si, že jí kolektiv rozhodně prospěje, navíc škemrá, že chce taky do školky - ale asi úplně nemá představu, co to obnáší ;) Případně jí dám do školky až v lednu.
Ve tvém případě je potřeba také uvažovat to, že ti bude starší prcek tahat domů ze školky všechny možné nemoci, ale to u nás bude tak jako tak, nosit to bude ta starší, i když letos toho zase moc nedotáhla ;)

EDIT: Starší dcera šla do školky až ve 3 letech a 8 měsících, čili jakoby o rok později, ale chodila na dvě dopoledne do soukromé školky - kvůli kolektivu, je hodně společenská… A přiznám se, že tenkrát mě ani nenapadlo jí dát už normálně do školky :nevim:

Příspěvek upraven 04.04.15 v 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
4.4.15 12:46

Já bych syna přihlásila a když by ho vzali dávala bych ho aspon na dopolka :) já měla teda druhé dítko dříve, takže jsem tohle řešila když mladochovi byl rok a staršímu byli necelé 3-roky a první půl rok chodil poo domů, ale školka s ním udělala divy, nádherně se rozmluvil, má nové kamarády a hlavně spoustu nových zážitků a umí věci, které bychom doma třeba ani nedělali…a hlavně je mezi vrstevníky bez bráchy který mu pořád je za prdelkou :D takže já bych tu školku aspon zkusila a uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
4.4.15 12:50

A tedy koukám, že ti píší holky hodně že je malý :) já budu zkoušet školku letos s čerstvým dvouletákem :D když by ho vzali určitě by chodil ten půlrok opět jen na dopolko a uvidíme jak se mu tam bude líbit a bude to zvládat a já si budu moct hledat práci o nějaký čas dříve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
4.4.15 12:52

@lucifer.p

tak já jsem také šla s dcerkou k zápisu s tím, že uvidíme, jestli ji vůbec vezmou.(je konec listopadu) a když jo, tak se prostě pak rozhodneme. Má brášku o rok mladšího, takže jsem tak jako tak doma.
Nakonec ji vzali, ale nástup až od prosince. Rozhodli jsme se, že školku zkusíme. Přišlo nám, že by ji prospělo být v kolektivu stejně starých (i když je to dost nepřesné, byla nejmladší)a pár dětí z hřiště co znala šly také do školky.
Pozdní nástup byl dobrý v tom, že ona sama za ty 3m udělala velký pokrok - v sebeobslužnosti a samostatnosti. Navíc děti už byly, zajeté, takže nikdo neplakal, učitelky tak měly víc prostoru ji v těch prvních dnech pomoci.

Je těžké radit - je to hodně o povaze a vyzrálosti dítěte. Jak říkala nějaká psycholožka - děti do tří let chodí do školky za paní učitelkou, ty od čtyř už za kamarády… :nevim:

Já jí tam vodím na půl osmou a po obědě si pro ni jdu. Myslím, že to zatím bohatě stačí. Chodí tam ráda, nosí domů nějaké svoje výtvory, umí povyprávět co dělali, s kým šla na procházku, s kým si hrála atd. Odpo si pak hraje s bráchou. Přijde mi to jako rozumný kompromis - něco nového se naučí, je v kolektivu dětí svého věku, a odpo je čas na to být s námi doma a něco společně podniknout :lol:

Co je horší je ta nemocnost a u nás ještě to, že ve školce moc, skoro vůbec, nejí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
4.4.15 12:57

@Lemonkas

já jdu příští týden také s mladším - čerstvým dvouleťákem :lol: ale u nás nehrozí, že by ho vzali dřív než mu budou tři :think: já po letních prázdninách už musím naklusat k zaměstnavateli co a jak s nástupem zpět..ráda bych na něj zkusila částečný úvazek, alespoň na chvíli, než se zajedeme… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
4.4.15 13:05

Náš syn je ve školce od dvou let, chodí sice 3krát v týdnu, ale nikdy nebyl problém, žádnou nemoc mi domu nepřinesl a je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
4.4.15 13:45

Tak kolem těch tří let se dítě najednou změní a přijde mi, že po třeh letech už většina z nich potřebuje kolektiv i jakýsi řád. Ale jsou samozřejmě výjimky.
Já bych k zápisu šla, když tak nenastoupí. Nebo může chodit jen jeden nebo dva dny v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
4.4.15 14:25

No ja by som k zapisu urcite sla…mozno ti ho nezoberu a ked zoberu, tak sa aspon spozna aj niekoho ineho ako teba tj. uz by z neho nemusel byt mamanek. Okrem ineho deti sa to ho v skolke toho strasne vela naucia. A ucitelky sa im aktivne venuju…ty na aktivne venovanie asi moc casu mat nebudes :lol:
Aj ked ti ho zoberu…nemusi tam chodit kazdy den…to bude na tebe…mozes si ho kedykolvek vyzdvihnut dopoledne alebo ho tam proste na tyzdene nenat a pod :D…proste to vyuzijes, ked budes potrebovat.
A 3 rocne dieta mi fakt nepride male na chodenie do kolektivu…ale to je asi vec nazoru. To iba v CR a na SR sme zvyknute, ze su mamy s detmi dlho doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin