Dát dítě do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4387
4.4.15 14:25

No ja by som k zapisu urcite sla…mozno ti ho nezoberu a ked zoberu, tak sa aspon spozna aj niekoho ineho ako teba tj. uz by z neho nemusel byt mamanek. Okrem ineho deti sa to ho v skolke toho strasne vela naucia. A ucitelky sa im aktivne venuju…ty na aktivne venovanie asi moc casu mat nebudes :lol:
Aj ked ti ho zoberu…nemusi tam chodit kazdy den…to bude na tebe…mozes si ho kedykolvek vyzdvihnut dopoledne alebo ho tam proste na tyzdene nenat a pod :D…proste to vyuzijes, ked budes potrebovat.
A 3 rocne dieta mi fakt nepride male na chodenie do kolektivu…ale to je asi vec nazoru. To iba v CR a na SR sme zvyknute, ze su mamy s detmi dlho doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.4.15 14:28

Mám dvacetiměsíční a měsíční a ač na tohle máme čas, tak do školky nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
4.4.15 15:06

Myslím, že u takto malých dětí není školka žádná výhra ani když maminka musí do práce. ty jsi doma, tak myslím, že školka je skutečně zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
4.4.15 15:10
@Romanetka píše:
Mela jsem obe deti skoro stejne stare jako ty, prvni rok(v necelych 3) jsem si dceru nechala doma, letos uz mame zapis za sebou a pujde. Hlavne taky ve skolce bude misto, i kdyz jsme z vesnice, posledni roky byl o skolku boj. V listopadu ji budou 4, bude chodit jen do obeda, pokud ale bude casto nemocna, necham si ji jeste na podzim doma a pujde pak az na jare… Tesim se hlavne na to, ze mne bude mit kazde dite pro sebe, dopoledne stravim s rocnim synem a jeho zabavou, po obede ho uspim a budu se venovat dcerce. Ted je to obcas na palici, zrovna se jim setkala obdobi, kdy dcera chce tvorit a syn nicit…

Moc se mně líbí, jak jsi to napsala. 100% se s tebou ztotožňuji :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
5.4.15 12:06

@Marbora u nás šance na přijetí mladšího je, starší tam chodí což je bodík k dobru, a kdyby ho nevzali tak mi to tolik vadit nebude, ale děti miluje tak uvidíme. Se starším jsme taky bojovali s jídlem, prvních pár měsíců také nechtěl vůbec jíst, ale má úžasnou paní učitelku a ta si s ním poradila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.15 16:18
@lucifer.p píše:
Ahoj holky, chtěla bych možná poradit anebo přečíst si Váš názor… Jsem podruhé těhotná, mimčo se má za necelé 3 týdny narodit a mám dilema zda dát syna k zápisu do školky, v září bude mít 2 ročky a 8 měsíců, je tedka takový mamánek, pořád se tulí a tak, jinak děti má rád, tak nevím zda ho do té školky dát či ne, jinak vůbec by mi nevadilo aby byl doma…díky za Vaše rady a názory

Dcera má 19 měsíců a k zápisu šla. Pořád jsem přemýšlela (je to moc brzy), ale bohužel od příštího jara si budu hledat práci na úvazek, protože je dcera narozená v říjnu. Předpokládám, že až budeme slavit její tři roky - říjen, tak budou v zaměstnání všude absolventi apod…tudíž od jara bych si hledala něco jako přívydělek. Děsím se toho, stále si říkám, že jsem to uspěchala. Máme to ale namyšlené tak - od září budeme hradit školku na prázdno a od dalšího jara - ve dvou a půl letech ji tam budu dávat dle potřeby. Jsme bohužel odkázáni sami na sebe a nemáme hlídání. Je to jiné kafe než starší a budu toho u ní muset zvládnout hodně. Přes léto přes den zrušit plenky - snad to půjde. V naší školce prý nevadí, když jí dají na spinkání plenečku. No, a aby se trochu domluvila a částečně se najedla sama.

• Citovat
  • Upravit
2965
16.5.15 19:16

To jsi ji přihlásila do státní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
16.5.15 19:58

Také bych se u státní divila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.15 23:17

Ano, do státní.

• Citovat
  • Upravit
47103
17.5.15 16:09

Tak to máš kliku.
Ještě musím napsat upřímně jednu věc - že pevně doufám, že je to zrovna školka, kde jsou třídy podle věku. Tj. malé děti spolu, předškoláci spolu. V takové třídě se asi dvouapůlleté dítě celkem ztratí (i když… ono když neumí ještě pořádně jíst, má plenu a podobně, tak i tak je tam hodně znát rozdíl mezi 2,5 a 3,5 letým děckem). Protože jestli tam jsou navíc smíšené třídy, tak to by byl tedy mazec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
18.5.15 08:40

Taky nám to klaplo a syn půjde do školky od září, v tu dobu mu budou 2roky a 2měsíce…musí být bez plen, najíst se sám umí a s ostatním mu pomůžou, je pravda, že půjde nejspíš mezi ty nejmenší dítka (od 2-3let), ale loni nastupoval starší syn ve 3letech, ten šel už do třídy se staršímy (do 5) a nastoupil s ním i dvouletý a myslím, že pro mladšího super, jak ho táhnou ty starší děti…je jasné, že on pro ty starší žádný přínos nemá, ale aspoň pomáhají a mají to tam hezky rozdělené, když něco vytvářejí, paní učitelka je má rozdělené na starší a mladší a z každým dělá to na co stačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
18.5.15 12:13

Pro ty menší je to samozřejmě fajn (já jsem také ráda, že moji 3,5 letí kluci přišli do třídy, kde byli i 6letí), ale fakt mi přijde už dost hrozné, když mezi šestileté jde dítě, které je dvou a něco leté :nevim: Pro ty starší děti je to dost na prd. Jo, naučí se starat o mladší - ale ti předškoláci jsou v tom svém posledním ročníku proto, aby se připravovali na školní docházku - a ať je to jak chce, tak prostě s těmi prcky to nejde tak dobře, jako kdyby byla třída složená jen z předškoláků :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
20.5.15 08:44

@sovicka1 s tím naprosto souhlasím, proto jsem ráda za to, že v naší školce, mají předškoláci spešl třídu, kde mají už režim podobný škole a připravují je na to, jediné co mě mrzí, že tím pádem opustí svoji učitelku, syn ji opravdu, i když všechny tam jsou super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.15 12:02
@sovicka1 píše:
Tak to máš kliku.
Ještě musím napsat upřímně jednu věc - že pevně doufám, že je to zrovna školka, kde jsou třídy podle věku. Tj. malé děti spolu, předškoláci spolu. V takové třídě se asi dvouapůlleté dítě celkem ztratí (i když… ono když neumí ještě pořádně jíst, má plenu a podobně, tak i tak je tam hodně znát rozdíl mezi 2,5 a 3,5 letým děckem). Protože jestli tam jsou navíc smíšené třídy, tak to by byl tedy mazec :think:

Jedná se o smíšenou třídu. Jsem tomu ráda. Jsme z vesnice. Tudíž když se potkáme s dětmi na vycházce (když jdu na nákup, tak starší vyběhne z řady a jde mi lupnout pusu a zpět se zařadí). Je to zde rodinné a v pohodě. Upřímně je mi vás z měst líto, v tom smyslu, že je to větší šrumec. Anonymita, běží to jako " na páse", není míst, větší nároky. Bydlela jsme v Praze a vodívala jsem do školky kamarádčinu dcerku. Vím co to je. Jednou si dcera zapoměla (teda spíš já) doma pomůcky na tvorbu, školka šli kolem na procházku, zrovna jsem věšela prádlo, tak jsem jí to hodila z okna v igelitce a měla to. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.15 12:03
@Anonymní píše:
Jedná se o smíšenou třídu. Jsem tomu ráda. Jsme z vesnice. Tudíž když se potkáme s dětmi na vycházce (když jdu na nákup, tak starší vyběhne z řady a jde mi lupnout pusu a zpět se zařadí). Je to zde rodinné a v pohodě. Upřímně je mi vás z měst líto, v tom smyslu, že je to větší šrumec. Anonymita, běží to jako " na páse", není míst, větší nároky. Bydlela jsme v Praze a vodívala jsem do školky kamarádčinu dcerku. Vím co to je. Jednou si dcera zapoměla (teda spíš já) doma pomůcky na tvorbu, školka šli kolem na procházku, zrovna jsem věšela prádlo, tak jsem jí to hodila z okna v igelitce a měla to. :mrgreen:

pardon za překlepy, píšu v rychlosti

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin