Stalo se vám, že jste zapomněli na dítě ve školce?

839
1.4.15 16:55

Stalo se vám, že jste zapomněli na dítě ve školce?

Stalo se vám to někdy? Dneska manžel zapomněl na dceru ve školkovém pěveckém sboru, až mi ji učitelka musela dovést. Něco podobného se stalo již předloni, ale než jsem stačila s učitelkou dotelefonovat ( volala že nemá čas na nikoho čekat, bylo asi 10 před zamykáním školky) manžel dojel. Když vyzvedává manžel tak tam dcera zůstává poslední a musí tam s ní učitelky čekat ( ale max. 5 minut ), a dneska se to trošku protáhlo ( 30 min. ). Dala mi jasně najevo že není povinná tam s dítětem čekat nebo mi ho vodit po městě, bydlíme cca 10 minut svižnou chůzí od budovy. Ano jsem si toho vědoma, ale neděláme to soustavně, pravidelně. Ale od pondělí tu máme aprílové počasí a než vyjdu ven na sluníčko tak se zatáhne a sněží, tak jsem to dnes nechala na manželovi. Když jdu pro dceru já, jsem tam dřív. Jednou jsem i slyšela v nějakém pořadu paní Kubišovou. A ta říkala, že když jí odchytla STB, tak si ji tam nechávali i do 18.00 a školka končila o pár hodin dřív. Ale měli prímovou učitelku která to chápala a čekala s dcerou venku. Já si zase pamatuji ze základky, že si mě družinářka vzala 2× domů. Byla jsem v družině jediná, autobus mi jel v 16.hod a jí se asi chtělo domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2406
1.4.15 17:02

Nestalo. Podle pravdy moc nechápu jak může rodič zapomenout dítě vyzvednout dítě včas, ale stává se ledaccos. :nevim: U nás je napsáno, že když se to stane, volají policii. Ale ještě jsem to nezažila. Upřímně nechápu, proč by učitelky měli s dítětem čekat nebo ho někam vodit, zvlášť když to není ojedinělý případ. Mají svoje rodiny a své plány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
1.4.15 17:03

Ne, nestalo se mi to nikdy a ani neznám nikoho z okolí, kdo by takovou zkušenost měl. Akorát nechápu, píšeš, že něco podobného se stalo předloni - to jako myslíš to, že učitelka Vám musela dovézt dceru domů? Protože pak uvádíš, že když vyzvedává otec, tak soustavně musí čekat. No nevím, aby učitelce nedošla dobrá vůle a nedala to na OSPOD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
1.4.15 17:03

Mne ve skolce zapomneli… :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.4.15 17:04

@zasemamina nám ve školce řekli, že jakmile se rodič pro dítě nedostaví do 16:30, tak volají policii, která po sepsání protokolu odváží dítě do.. no tuším, že děcáku.. Že je nesmějí nikam vodit, ani k sobě domů, ani nikam jinam ze školky, že by to byl dle zákona únos..
A ne, nezapomněla.. a manžel naštěstí nevyzvedává ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
1.4.15 17:04

Teda na mě matka několikrát do měsíce zapomínala. Jednou tam se mnou čekala učitelka až do osmi hodin. Chudák :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65462
1.4.15 17:05

Nestalo…
a když mi zůstane někdy dítko v družině…volám, co se děje…
stalo se to cca 3krát za rok
ale taky mám malé dítě…taky ho musím vyzvednout
Takže na někoho čekat 30 minut?? jsem naštvaná a myslím, že oprávněně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
1.4.15 17:05

Ne, nikdy. U nás je vždy někdo, kdo je schopen vyzvednout dítě včas. Jako učitelka bych to pochopila jedině v momentě, kdyby se jednalo o náhle vzniklou, zcela výjimečnou situaci - např. problém s dopravou, náhlé onemocnění a podobně - a v tomto případě bych se jako rodič zachovala minimálně tak, že bych do školky zavolala, že nastala ta a ta situace a slušně požádala, zda by učitelka s dítětem chvíli počkala. Opakovaně bych měla asi potíž to tolerovat a nedivím se, že se učitelka ohradila. Já bych jí šla poděkovat, že vás ještě nikam nenahlásila nebo že nevolala policajty.

EDIT: A historka s paní Kubišovou a STB je pro mě trochu mimo mísu… To byla hodně jiná doba a hooodně jiná situace, nesrovnatelná.

Příspěvek upraven 01.04.15 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
1.4.15 17:06

Upřímně nechápu, proč se vám tohle stává a chápu učitelku, že se jí to nelíbí.. taky má pracovní dobu a doma na ní čekají třeba její děti, že? ;) A malá z toho asi taky nebude mít nejlepší pocit, když si pro ostatní děti přijdou rodiče a ona tam čeká s nervózní učitelkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
1.4.15 17:10

Nestalo :mrgreen: ale syn jezdil do skolky a ze skolky busem s ucitelkou, proste rozvoz a kolikrat jsem na ten bus bezela :oops: :oops: :mrgreen: hlavne pri vyzvednuti :mrgreen: jinak ucitelky vzdy volaly maminam, ale pak policajti :think:

• Citovat
  • Upravit
14210
1.4.15 17:10

Ja trochu nechapu to, ze skolka je 10 minut od domova a zakladatelka pro ni neni schopna dojit. Proc chudak dite musi tvrdnout ve skolce jako posledni.

Ucitelky maji sve rodiny, svoje deti, kolikrat dojizdeji jaky kus, takze nez se dostanou domu, museji nakoupit, atd., takze urcite nejsou nadsene, ze musi po pracovni dobe resit nevyzvednute dite. U nas je pozdni vyzvednuti dokonce duvodem k vylouceni z dochazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.4.15 17:11

Nestalo. Mě zapomněl děda na úřadě, když mě vyzvedl ze školky.
Učitelce se nedivím, že se jí to nelíbilo. Mně stačí, když musíme s dětmi čekat po výletě/exkurzi, a i když se volá z autobusu, tak pravidelně čekáme kolem hodiny na poslední rodiče…
Někdo mi říkal, že mají ve školkovém řádu, že když rodič nepřijde včas, tak dítě předávají sociálce (nebo na policii, to už nevím přesně). Pokud by se to stalo mně, tak volám s omluvou a další den valím s nějakým prezentem.

Edit: Hrubka :oops:

Příspěvek upraven 01.04.15 v 17:12

• Citovat
  • Upravit
15434
1.4.15 17:11

Ne, nestalo se mi to nikdy a ani teď v družině. Tam na začátku školního roku říkala družinářka, že se samozřejmě může stát, že rodič uvízne v zácpě a že v takovém případě prosí o zavolání.
Jako nechápu, že kvůli aprílovému počasí se ti nechce vyzvedávat dítě, tak to radši necháš na manželovi, který to nestíhá :nevim:. Ani se nedivím, že je učitelka naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
1.4.15 17:12

Jinak ucitelku chapu.. Taky ma svou rodinu, litani apod.. Kdyby to delal kazdy furt nema padla nikdy.

• Citovat
  • Upravit
4148
1.4.15 17:13

Myslím, že učitelka má tedy svatou trpělivost. Když víš, že otec prostě někdy pracuje tak dlouho, že to dítě nestihne vyzvednout, tak pro něj choď ty, ne? Hlavně byste měli mít oba dost rozumu, aby ste se domluvili, kdo to dítě ze školky vyzvedne. V dnešní době mobilních telefonů bych v tom problém snad neviděla, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin