Stalo se vám, že jste zapomněli na dítě ve školce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
1.4.15 17:50

Hm, asi budu zralá na socku, ale stalo se mi, že jsem měla noční, nenařídila jsem si budíka, dala si tiché vyzvánění, aby mě nerušili obchoďáci s nabídkama, dala si špunty do uší, a spala jsem…v 16h jsem vylítla, na telefonu nepřijaté hovory ze školky, od manžela :D
Nakonec manžel nemoci se mi dovolat zavolal mojí mámě, a ta pro malého došla.
Zůstal tam sám, ale pomáhal svojí oblíbené školnici s úklidem.
Ještě se mi nic podobného nestalo, když mívám jedno za X let noční, tak většinou mám blbé spaní, nečekala jsem, že budu spát tak tvrdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.4.15 17:50
@mroe píše:
No, rekla bych, ze ucitelku, ktera ma nejakou pracovni dobu, fakt nezajima, jestli ses zdrzela pri nakupovani a ze se ti nechce oblekat, ani kde budes s druhym ditetem cekat…

to jistě ne. ale je to dobrý důvod pro to, aby dítě vyzvedl otec dítěte, pokud to organizačně zvládá líp. a jestli jsem to pochopila dobře, tak dítě ve školce nezapomněla zakladatelka, ale právě ten otec. zakladatelka jenom dostala sodu, proč tedy nemá věštěcké schopnosti a dítě nevyzvedla sama, když jí přece nejspíš mohlo napadnout, že ho otec zapomene :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
1.4.15 17:51

@zasemamina proc si tedy nenechas starsi ditko doma, kdyz jsi s mladsim doma. Skor kdyz vis ze do obchodu ano, s partii taky ano, ale pro dite ne :nevim:
Nejen u vas je blaznive pocasi, pred hodkou snezilo, pred 5 minutama kroupy, ted slunko,,ale NIKDY bych kvuli pocasi nezapomela dite.. Ono ani tak nejde o nevyzvednuti jak o pohodlnost! Jinak bys nepsala ze se ti znovu nechto oblikat.. A JEN nekolikrat podekovat :palec: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
1081
1.4.15 17:53
@zasemamina píše:
Stalo se vám to někdy? Dneska manžel zapomněl na dceru ve školkovém pěveckém sboru, až mi ji učitelka musela dovést. Něco podobného se stalo již předloni, ale než jsem stačila s učitelkou dotelefonovat ( volala že nemá čas na nikoho čekat, bylo asi 10 před zamykáním školky) manžel dojel. Když vyzvedává manžel tak tam dcera zůstává poslední a musí tam s ní učitelky čekat ( ale max. 5 minut ), a dneska se to trošku protáhlo ( 30 min. ). Dala mi jasně najevo že není povinná tam s dítětem čekat nebo mi ho vodit po městě, bydlíme cca 10 minut svižnou chůzí od budovy. Ano jsem si toho vědoma, ale neděláme to soustavně, pravidelně. Ale od pondělí tu máme aprílové počasí a než vyjdu ven na sluníčko tak se zatáhne a sněží, tak jsem to dnes nechala na manželovi. Když jdu pro dceru já, jsem tam dřív. Jednou jsem i slyšela v nějakém pořadu paní Kubišovou. A ta říkala, že když jí odchytla STB, tak si ji tam nechávali i do 18.00 a školka končila o pár hodin dřív. Ale měli prímovou učitelku která to chápala a čekala s dcerou venku. Já si zase pamatuji ze základky, že si mě družinářka vzala 2× domů. Byla jsem v družině jediná, autobus mi jel v 16.hod a jí se asi chtělo domů :mrgreen:

nic takového se mi nestalo. Jen jsem jednou přijela do soukromé školky pozdě (dostala jsem se do dopravní zácpy, takže jsem nestihla syna vyzvednout po obědě, jak bylo domluveno - tedy chodil jen na dopoledne a musel chvilku počkat) - učitelce jsem předem zavolala (když bylo jasné, že nestihnu), ale ona tam stejně zůstávala s dalšími dětmi..

Kamarádka jednou nemohla vyzvednout dítě včas ze státní - uzavřeli dálnici kvůli nehodě, ona přejela sjezd a vjela do kolony (o nehodě samozřejmě neveděla) a pak už nesjela ani se nemohla otočit…volala do školky, že je manžel na služebce mimo republiku a ona se dostala do takovéto situace a učitelka jí doslova seřvala, že dítě odvede na policii.. nakonec se do podobné situace dostali rodiče dalších asi 5 dětí ze školky (hodně rodičů z Prahy - východ jezdí za prací do Prahy:-)), takže tam učitelka po domluvě s ředitelkou zůstala navíc asi hodinu..

Ale zapomenout - to fakt ne..
Učitelky nesmí děti brát nikam mimo školku (natož k nim domů), pokud si je rodič včas neodvede, kontaktují policii a sociálku a kdyby se to opakovalo, můžou dítě ze školky vyloučit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
1.4.15 17:53
@ivašot. píše:
U nás zrovna začalo pršet, tak asi pro kluka na fotbal nepůjdu.
:mrgreen: :mrgreen: az v utery po prazdninach :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
7009
1.4.15 17:54
@momi33 píše:
Hm, asi budu zralá na socku, ale stalo se mi, že jsem měla noční, nenařídila jsem si budíka, dala si tiché vyzvánění, aby mě nerušili obchoďáci s nabídkama, dala si špunty do uší, a spala jsem…v 16h jsem vylítla, na telefonu nepřijaté hovory ze školky, od manžela :D
Nakonec manžel nemoci se mi dovolat zavolal mojí mámě, a ta pro malého došla.
Zůstal tam sám, ale pomáhal svojí oblíbené školnici s úklidem.
Ještě se mi nic podobného nestalo, když mívám jedno za X let noční, tak většinou mám blbé spaní, nečekala jsem, že budu spát tak tvrdě…

myslim, ze tohle je ten pochopitelny kiks, na rozdil od zakladatelky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
1.4.15 17:56

Pro upřesnění, do školky pro dceru chodím v cca 14.30 do sboru chodí 1×týdně. Ten je v jiné budově. Když jdu sama jsem tam za těch 10 minut, s dětmi to trvá dýl. V šatně syn čekat nevydrží ani když mám snahu si s ním hrát. Učitelka mi ji dovedla domů pouze dnes, ano je to ostuda. Už si sypu hlavu popelem. Ale s manželem jsme byli domluveni, doufala jsem v to. Učitelka, ač na to nevypadá, je již v důchodu. A to co se stalo před dvěma lety-učitelka volala že je 16.20 a kdy dojdeme, že tam může být max do 16.30. Manžel si myslel že v těch 16.30 končí kroužek, a ejhle ono v 16.30 končí školka. A prý se ve dveřích srazil s jiným tatínkem. A když kroužek končí v 16.00 tak snad 16.05 není prohřešek, nebo snad jo? Za dnešek si sypu popel na hlavu… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35471
1.4.15 17:58
@sagina píše:
to jistě ne. ale je to dobrý důvod pro to, aby dítě vyzvedl otec dítěte, pokud to organizačně zvládá líp. a jestli jsem to pochopila dobře, tak dítě ve školce nezapomněla zakladatelka, ale právě ten otec. zakladatelka jenom dostala sodu, proč tedy nemá věštěcké schopnosti a dítě nevyzvedla sama, když jí přece nejspíš mohlo napadnout, že ho otec zapomene :nevim:

Jenze otec to evidentne lip nezvlada, kdyz na nej musi ucitelka casto cekat… byt jen 5 minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
1.4.15 18:01

@zasemamina Minimálně bych učitelce koupila velkou bonbonieru :roll:

• Citovat
  • Upravit
26093
1.4.15 18:01
@sagina píše:
to jistě ne. ale je to dobrý důvod pro to, aby dítě vyzvedl otec dítěte, pokud to organizačně zvládá líp. a jestli jsem to pochopila dobře, tak dítě ve školce nezapomněla zakladatelka, ale právě ten otec. zakladatelka jenom dostala sodu, proč tedy nemá věštěcké schopnosti a dítě nevyzvedla sama, když jí přece nejspíš mohlo napadnout, že ho otec zapomene :nevim:

Já teda nevím, ale pokud manžel zakladatelky končí v práci kolem 15:30 a školka má do 16 hodin, tak to je prostě s odřenejma ušima… :nevim: Zakladatelka navíc psala, že se mu běžně stává, že když má malou vyzvednout, vyzvedává ji později… :nevim: Tohle mi organizačně zvládnutý teda fakt nepřijde… ;)

Já nejpozději končím v práci 15:30, abych měla rezervu v případě, že se něco cestou semele… (A to mi běžně autem zabere domů cesta cca 20 minut…) V životě by mě nenapadlo spolíhat na to, že školka má do 16:30 a mně cesta trvá 20 minut, tak v klidu můžu končit až ve čtyři… To pro mě prostě není normální myšlení… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
1.4.15 18:03

@zasemamina možná by bylo vhodné chodit pro dcerku po obědě, to se ti pak nestane, že by tam byla poslední. To se mi vždycky líbilo, matka na rodičáku a dítě ve školce „přes čas“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35471
1.4.15 18:04
@zasemamina píše:
Pro upřesnění, do školky pro dceru chodím v cca 14.30 do sboru chodí 1×týdně. Ten je v jiné budově. Když jdu sama jsem tam za těch 10 minut, s dětmi to trvá dýl. V šatně syn čekat nevydrží ani když mám snahu si s ním hrát. Učitelka mi ji dovedla domů pouze dnes, ano je to ostuda. Už si sypu hlavu popelem. Ale s manželem jsme byli domluveni, doufala jsem v to. Učitelka, ač na to nevypadá, je již v důchodu. A to co se stalo před dvěma lety-učitelka volala že je 16.20 a kdy dojdeme, že tam může být max do 16.30. Manžel si myslel že v těch 16.30 končí kroužek, a ejhle ono v 16.30 končí školka. A prý se ve dveřích srazil s jiným tatínkem. A když kroužek končí v 16.00 tak snad 16.05 není prohřešek, nebo snad jo? Za dnešek si sypu popel na hlavu… :,(

No, tak to je prohresek, protoze u nas skolka konci v 17 hod, tj. v 17 hod ucitelka zamkne. Pokud tedy nechces, aby se dite oblekalo venku a slo domu v backorach, tak bys mela dorazit aspon pet minut pred zavirackou, rozhodne ne pet minut po ni a pak se jit jeste oblekat, obouvat, curat apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.4.15 18:04
@mroe píše:
Jenze otec to evidentne lip nezvlada, kdyz na nej musi ucitelka casto cekat… byt jen 5 minut…

no, ten můj byl taky pět minut sem, deset tam… a stejně byly dny, kdy prostě vyzvedával, protože já ten den měla něco jiného a objektivně vzato pro něj bylo organizačně či časově jednodušší do školky dojít. je dospělý, svéprávný, nejsem za něj zodpovědná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.4.15 18:06
@kate02 píše:
To pro mě prostě není normální myšlení… :oops:

pro mně zas není normální myšlení: chlap má kolem dítěte něco udělat, neudělá to, ježíšmarjá, ta matka je teda hrozná, má si to zorganizovat tak, aby si to udělala sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
1.4.15 18:07

Tak me se stalo asi v prvni třídě, ze me nechala učitelka „po škole“-mela jsem psát trest. Pamatuju si, jak už se i stmivalo (byla zima) a ja porad čekala, kdy prijde a pustí me. Nasi lítali po cely vesnici, kam jsem se zatoulala, kdyz ze školy jsem mela byt doma uz pred x hodinami. Vlitli nakonec i do školy a učitelka si opravovala testy a ze na me zapomnela a ani ji pry nenapadlo, ze tam budu cekat :zed:
Je to pres dvacet let a pamatuju si porad ten pocit, brrr. Nechci si představit menší dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin