Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@cizova no právě já bych se spíš bála, že něco chytnu já.. co kluk chodil září, do školky a byly tam průjmy a pak kamarádka měla děti s neštovicema, tak mě omíval pot..
Samozřejmě záleží na každém.. u nás třeba dětská říkala, že i k novorozenci doporučuje aspoň týden starší doma…Já neměla, nebyla nějaká epidemie nečeho, ale třeba kdyby tam byly neštovice ve školce, tak ho nedám
Starší dostal neštovice když byly mladšímu 3 měsíce byla sem z toho na infarktvale taky to nechytl(kde to chytl starší netuším
jedině v buse
Na tvém místě bych dala až od příštího září. bude jí 3,5, bude už zralá na kolektiv, už si to bude umět mnohem líp užívat s dětmi a paní učitelkami. Miminku bude v září cca 1/2 roku, základní očko za sebou, už pěkně se rozvíjející imunita, jakýstakýs předvídatelný režim a bude se ti to snáze plánovat, nastane i čas miminkovských aktivit a kroužků a bude možné je navštěviovat, zatímco starší bude ve školce.. Takže já to od toho příštího září vidím jako ideál.. Na jaře mi to přijde víc komplikací a rizik než přínosu. Navíc by se mohla cítit odstrčená, že je ve školce, protože ty máš doma miminko. Mohlo by to být moc náročných změn najednou.
Také vidím pro a proti
proti: žárlivost dítěte, bude žárlit na to že ty seš doma s mladším (což ale se také musí naučit přijmout)
pro: bude mezi dětmi, najde si kamarády - lecco se naučí - bude jezdit se školkou na výlety a tak
takže za mě je těch pro mnooohem víc ![]()
@Anonymní píše:
Těhotenství v začátcích, tak proto anonymně.
Taky moc nemluví, tak nevím, jak by to tam zvládla.
pokud bych byla tehotna v zacatku, ted bych dite do skolky nedavala, dala bych az vstoupis do druheho trimestru…kvuli nemocem…neni prijemne mit treba rotavirovy prujem ci zvraceni. a vubec ohrozovat infekceme ranou graviditu.pak uz ano, pak uz jsou vsechna pro na strane skolky
jeje aha promin, ona nema jit do skolky ted, pak tedy plati muj zaver..dala bych od tech 3,5
Nečetla sem kometáře ale napíšu ti svojí zkušenost
. Jsem v 31 TT a malej nastoupil teď ve 3 letech k 1 září do školky. Pro něj je to fajn je mezi dětma a když dorazí domů ze školky už je doma uklizeno a máme čas jen na něj. Pro nás je to fajn že si dopo. trochu odpočinem uděláme co je třeba věnujem se s chlapem jeedn druhýmu a tím že je prcek ve školce tím se na něj víc těšíme a máme na něj víc elánu než kdyby byl celý dny doma
. Malej se do školky těší, ranní vstávání je jak kdy ale jde to
. Vstáváme na půl 7 a v půl 8 je ve školce. Takže i přes to že sem doma na druhý mateřský jsem ráda že malej do školky šel a že je tam spokojenej a já na něj mám sílu a elán po odpolednech aj v pokročilých měsících těhotenství ![]()
Já mám termín v prosinci a taky malej nastoupí hned jak se vymarodí. Rozmýšleli jsme se, ale těhotenství bylo naprosto nečekané a malej už byl přijatej, když jsme to zjistili. A do výsledků genetiky jsme nechtěli brát druhé mimčo jako samozřejmost, takže jsme přijetí nerušili. Tři mu budou tenhle měsíc, takže nástupu schopný je. Před prázdninama byl na seznamovacích odpolednech a opravdu se těší. Počítám, že ten prosinec a leden bude asi trošku alternativní s docházkou, ale řešit to budu za provozu.
Nečetla jsem komentáře, u nás měla jít dcera od ledna do školky v březnu jsem měla termín porodu, do školky nakonec nešla půjde od příštího září a jsem za to ráda. dcerka si doma alespoň zvykla na novou ségru a doma mi pomáhá ![]()
Pokud nemáš problémy bych malou nedávala at si ji ještě užiješ než se ti narodí druhé.
A taky víš jak spousty bacilu a ošetřování malé a tobě to znepřijemní stres at nic nechytneš.
Ale pokud máš rizikové těhotenství tak UŘČITĚ DÁT DO ŠKOLKY ZA KAŽDOU CENU i za cenu bacilů, určitě.
Já to taky tak udělám, Nela nejspíš do školky nejde a jak se zadaří balím ji kufr
At prostě nemám žádnou námahu. Ale ještě stále přemýšlíme do konce září máme čas to namyslet nejsme si prostě jistí to ani to. Nebot možná se i budem sthěovat to se rozhodne do 3 týdnů a platiti kvůli tomu školku na ty 3 měsíce nemá smysl tam na dědině ji od ledna nevezmou a bude zmatená.
Hodně štěstí at se rozhodneš správně.
A já měla 1 rok Nikolku doma nechtěla jsem ji dávat do školky at si užije Nelinku a bylo to bezvadné i poradny jsme zvládly společně. Nikolka byla moc hodná holčička, kdežto s Nelou jako s prvorozenou bych měla doslova infarkt ![]()
a termín duben to pak budou zrovna chřpky na obzoru nevím no spíš byh ji nechala doma ale záleeží jak těžký máš těhotenství my prostě musíme za každých podmínek ji potom dát do školky at mám co nejvíc klidu.
@klarushka vy jste spolu s chlapem kazdy den doma?
Pro nás je to fajn že si dopo. trochu odpočinem uděláme co je třeba věnujem se s chlapem jeedn druhýmu, prace z domu?
Dala bych do školky. A co se týče bacilů - dotahnout ti může něco i z hřiště. Jako u nás kdy já v šestinedělí a starší dostal 6. nemoc - to jsem se fakt bála, naštěstí to mladší nechytnul.
@KackaDoup píše:
@klarushka vy jste spolu s chlapem kazdy den doma?Pro nás je to fajn že si dopo. trochu odpočinem uděláme co je třeba věnujem se s chlapem jeedn druhýmu, prace z domu?
NN ale tenhle tejden má odpolední takže je dopo doma
. Příští týden tu dopo budu vegetovat sama páč má ranní a bude vyzvedávat mladíka cestu z práce ![]()
@klarushka znelo to tak idilicky, taky to ob tyden mam.,muz je tyden mimo, cili uplne pryc a dalsi tyden ma home ofice ![]()
@KackaDoup píše:
@klarushka znelo to tak idilicky, taky to ob tyden mam.,muz je tyden mimo, cili uplne pryc a dalsi tyden ma home ofice
Sem to nějako blbě popsala
. Můj má právě 3 směňák takže u nás je to každej tejden jinný a popisovala sem zatím tenhle první ![]()