Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nečetla jsem všechno, ale když byli zápisy u nás, tak jsem tam kluka přihlásila, ted nastoupil.. Je tam spokojený, vyzvedávám ho po o
v době zápisu jsem byla někdy v 6tt, takže kdyby se náhodou něco.. pak už bych ho do školky nedostala a nemohla bych do práce…
Když na to přijde, tak po porodu třeba dítko na chvíli ze školky odhlásíš, než se sehrajete.. jinak bych jí dávala něco na podporu imunity, at hned něco k novošovi nepřitáhne
A pak se ti to bude hodit i co se týče dr.. já taky ted lezu pořád někam, a jsem klidnější, když nemusím pořád honit hlídání, či ho tahat s sebou
Příspěvek upraven 04.09.14 v 20:39
Ahoj zakladatelko, mam to podobne. Syn v pondeli nastoupil do skolky (2 a pul roku), termin porodu mam na konec unora. Taky jsem to zvazovala, a nakonec syna do skolky dala. Stejne by ho to cekalo a rikala jsem si, ze kdyz nastoupi ted, tak aspon po porodu nebude mit pocit, ze do skolky jde proto ze jsme si poridili nove miminko. Davam ho jen na dopoledne a aspon mam chvilku pro sebe, v klidu uklidim a nebo si proste jen lehnu kdyz mi neni dobre. Malej tam ma jidlo, takze nemusim stresovat co mu uvarim. Pro me je to vyhoda.
@Anonymní píše:
Na jaře jsme byli na zápisu do školky. Šli jsme to zkusit a vzali nás. Dítku budou 3 roky na jaře, takže do školky má začít chodit si zvykat třeba v lednu, únoru. Jsem těhotná - na začátku a termín mám v dubnu. Doma padla poznámka, že je to zbytečné - školka. Napadá mě spousta pro i proti. Pro - kolektiv, vyblbne se s dětmi (teda doufám) a nebude se nudit se mnou doma (nebudu mít tolik času). Proti - nemoci, problém se vstáváním. Vůbec nevím, jak to budu s miminkem zvládat (první bylo dost náročné), jestli to ráno zvládneme. Vlastně pro mé pohodlí vidím spíš možnost, že zůstane doma. Vůbec netuším, jak to zvládne - nástup do školky, je to ještě takový můj drobeček. Za půl roku se vše změní - nevím, jestli tam bude chtít chodit, jestli se nebude cítit moje holčička odstrčená.
proboha dej ho do školky!! Já se třesu že mi dítě nevezmou a zůstanu s ním pak těhotná doma…bože važ si toho, těch pro je hoodně moc! I pro tebe! Dítě bude samostatné, nebude tolik vázané na tebe (když už přijde mimčo) a ty se budeš moct víc v klidu připravit na příchod druhého dítka! Moc ti závidím, kéž by nám to pak taky vyšlo ![]()
Nedala bych, nejdřív od září příštího roku, i když já bych si dítko nechala doma klidně další rok..
Ty důvody už tu padly - dítě starší, zralejší na kolektiv, miminko větší, zajetý režim, základní očkování za sebou, nebudu se třást, že mi domů starší dotáhne k novorozenci třeba neštovice, které se zvýšeně vyskytují právě koncem zimy a začátkem jara. Potom už by to pro staršího kojence nebylo tak nebezpečné.
Potřeba kolektivu se přeceňuje, vše má svůj čas. Jediný důvod „PRO“ by pro mě byl silné ročníky a nedostatek míst ve školkách(jaká je šance získat znovu místo ve školce, až ji budu doopravdy chtít a potřebovat),ale i tak bych se snažila domluvit se na udržení místa třeba placením školného(u nás je snížené, když dítě nepřijde ani jeden den v měsíci). Rozhodně bych si neposlala poprvé do kolektivu čerstvě tříleté dítě na konci těhotenství nebo když je doma čerstvý novorozenec.
@klarushka