Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak zaprvý nevím proč anonymně, ale to je fuk.
Za druhý máš pravdu, má to své pro a proti, ale pokud máš možnost tý školky, asi bych ji využila. My tu možnost nemáme, a docela mě to mrzí, hezky by se rozmluvil a vše naučil, ale bohužel. Já bych do toho šla ![]()
Já bych školku odložila na září. Když nemusíš, tak bych tam takový mrně nestrkala. Do září jí určitě nic neuteče a bude zralejší.
@Kofolová píše:
Tak zaprvý nevím proč anonymně, ale to je fuk.
Za druhý máš pravdu, má to své pro a proti, ale pokud máš možnost tý školky, asi bych ji využila. My tu možnost nemáme, a docela mě to mrzí, hezky by se rozmluvil a vše naučil, ale bohužel. Já bych do toho šla
Těhotenství v začátcích, tak proto anonymně.
Taky moc nemluví, tak nevím, jak by to tam zvládla.
@Anonymní píše:
Těhotenství v začátcích, tak proto anonymně.
Taky moc nemluví, tak nevím, jak by to tam zvládla.
Oni jsou zvyklý a poradí si s ní, neboj ![]()
Ja bych to zkusila, stahnout ze kolky ji muzes vzdycky. Kdyz se ji tm bude libit, bude rada mezi detmi, proc to nevyuzit? Kdyz se ji libit nebude, domluvis se s vedenim skolky na zari.
Tak dítě přihlaš a v nejhorším docházku pak ukončíš. Jestliže ti vzali dvouleté, tak tam místo nejspíš nikomu nezabíráš
tudíž bych to teď neřešila ![]()
Já bych to zkusila. Kdyby to nešlo, tak ji tam dávat nebudeš. Když se jí tam bude líbit a budete to zvládat, tak to budeš mt určo jednodušší.
Taky jsem těhotná, termín mám v březnu a malá do školky rozhodně chodit bude
to že nemluví problém neni, ve školce se Ti rozmluví.. můžeš dávat jen na dopoledne ne?
Taky bych to zkusila
já to tak mám jen klukovi byly tři a půl roku u nás bylo důležité že se ve školce rozjedl, začal zpívat a říkat básničky, do té doby vůbec. A já měla více času se věnovat jen miminu ![]()
Já bych to zkusila. Jednak ti může přijít vhod víc odpočinku, až bude malá ve školce, víc času a klidu až budeš muset do poradny. Pokud by to nešlo, tak vzít ze školky jí můžeš vždycky.
Já osobně si myslím, že školka pro dítko je super.
Pokud nedělá ráno hysterické scény, tak bych tam dítko určitě dávala. Já to měla podobně s druhým miminkem, také se mělo narodit, když staršímu bylo něco přes 3 roky a můžu říct, že super.
Chodil teda domů po obedě, spát tam nechtěl, ale tak zase proč ne? Dopoledne se tam vyblbnul, něco se naučil a byl spokojený.
. Určitě alespoň na dopoledne bych tam dítko dala, ale to je můj názor. ![]()
Já byh dala od září..
3 měsíce bych už neřešila.. U nás i když kluk měl 4, 5let, chodil do školky dva měsíce v pohodě, narodil se malý chtěl být snáma.. Myslím, že to tak tak brala i 3 letá holčička obzvlášt situace.-
S maminkou, narodí se miminko a ona jde do školky.. proto bych nedávala..Samozřejmě je to jenom názor, ale nám se narodil kluk v říjnu, kluk chodil v září a i tak viděl břiško a pak se to bral, jakože se narodil malý a on chodí do školky- jakože jsme ho tam šupli
..
Zkusit to můžeš, ale já si fakt myslím, že bude žárlit, že si doma s miminkem a v tu dobu ji dáváš do školky..
Školku bych využívala. Ať se malá zaběhne, než se miminko narodí. Také ti to pomůže, až budeš unavená před porodem. Nemoci být nemusí nijak hrozné…
Mladší nikdy nic z toho co donesl starší ze školky nechytil (jakože to bylo furt něco protože má nulovou slizniční imunitu) já sem chytla občas něco…začal chodit když bylo mladšímu 8 měsíců a na školku se vyloženě těšil, tento týdne si vysloveně, libuje že už je zase ve školce (má pokoj od malého velkého tyrana
) je čtvrtek a už má rýmu
![]()
Na jaře jsme byli na zápisu do školky. Šli jsme to zkusit a vzali nás. Dítku budou 3 roky na jaře, takže do školky má začít chodit si zvykat třeba v lednu, únoru. Jsem těhotná - na začátku a termín mám v dubnu. Doma padla poznámka, že je to zbytečné - školka. Napadá mě spousta pro i proti. Pro - kolektiv, vyblbne se s dětmi (teda doufám) a nebude se nudit se mnou doma (nebudu mít tolik času). Proti - nemoci, problém se vstáváním. Vůbec nevím, jak to budu s miminkem zvládat (první bylo dost náročné), jestli to ráno zvládneme. Vlastně pro mé pohodlí vidím spíš možnost, že zůstane doma. Vůbec netuším, jak to zvládne - nástup do školky, je to ještě takový můj drobeček. Za půl roku se vše změní - nevím, jestli tam bude chtít chodit, jestli se nebude cítit moje holčička odstrčená.